Jens August ute av «Hotel Cæsar»: Anette Hoff: - Det er helt forferdelig

AKER BRYGGE (VG) Anette Hoff måtte kommentere dramatiske nyheter i Hotel Cæsar da hun ankom den årlige sommerfesten for TV-serien.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kim Kolstad glimret med sitt fravær fra Hotel Cæsar-festen, og nå forsvinner Jens August fra serien på ubestemt tid.

Det liker ikke Anette Hoff i det hele tatt.
De to skuespillerne har vært med helt fra den spede starten i 1998, og spilt de to klassiske Cæsar-karakterene Jens August og Juni Anker-Hansen.

Men nå bekrefter TV2 at Kim Kolstad tar med seg Jens August og forlater hotellet.

- Helt forferdelig

VG møtte Anette Hoff på Hotel Cæsars årlige sommerfest, hvor hun kommenterte Jens Augusts exit.

- Det synes jeg er helt forferdelig! Vi har jobbet sammen i femten år, nesten hele tiden. Vi har vært tett, han har blitt som en liten bror for meg, sier Hoff og påpeker hvor viktig Kolstads karakter er for serien.

VIL SAVNE JENS AUGUST: Anette Hoff, her klar for Hotel Cæsars sommerfest. Foto: Frode Hansen

- For serien, historien og alt er det veldig synd, Kim gjør en viktig jobb. Vi har vært motsatser i serien, han står for det sprelske og ville, mens Juni holder igjen og er konservativ. Samtidig er vi veldig knyttet til hverandre og har blitt glade i hverandre. Vi har hatt veldig mye å spille på, og vi spiller veldig bra sammen, vi gjør hverandre gode, sier Cæsar-legenden.

Har vært ute selv

Også Juni Anker-Hansen har vært ute av serien, for så å komme tilbake. Men hva som skjer med Jens August er foreløpig i det blå.

- Man skal aldri si aldri i Cæsar, og jeg håper noen klarer å overtale ham til å komme tilbake. Men jeg tror han trengte en pause, og det skjønner jeg også. Jeg har selv hatt tre lange permisjoner, det er veldig nødvendig og riktig å gjøre.

- Alt som ikke øves, sløves, og det er forskjell på å stå på en teaterscene og spille TV-drama. Det er viktig å komme ut og få «luftet» seg, og jobbet med andre mennesker og tenkt nye tanker. Så det er sunt og bra å gjøre det.

Grunnen til at Jens August forsvinner har mye med karakteren Edvin Holte å gjøre, som spilles av Torgeir Reiten. Mot slutten av sesongen brygger det opp til et durabelig oppgjør mellom han og Jens August.

- Det var fantastisk moro å spille inn de scenene! Jeg fikk gjort mine egne stunt, ikke livsfarlige, men det var gøy.

- Hva liker du best ved Edvin?

- Det som er best ved Edvin er at jeg har fått en karakter hvor jeg ikke som skuespiller kan sette meg ned og si: Dette tror jeg ikke han er i stand til å gjøre! Han har ikke skrupler, jeg har ikke sett det så langt ihvertfall.

- Hva med Jens August, kommer han tilbake?

- Gjør han ikke alltid det?

NY KARAKTER: Junaid Khan spiller Rahim Wasti i Hotel Cæsar. Han dukker opp om kort tid. Foto: Frode Hansen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder