HBO om «Game of Thrones»: TV-serien vil «spoile» bøkene

Hvordan George R. R. Martin har tenkt å avslutte bokserien om «Game of Thrones» kan bli kjent mye raskere enn de som leser bøkene ønsker.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Avsløringen kom under et arrangement på Oxford University hvor både skuespillere og produsenter fra TV-serien var til stede:

Showet vil avslutte, mer eller mindre, slik som Martin har tenkt å fullføre bøkene, melder People.

– Vi vet hvor ting er på vei. Og vi vil ende opp på så å si samme sted som George er på vei. Det kan være noen avvik langs ruten, men vi er på vei mot samme mål, fortalte serieskaper David Benioff, og fortsatte:

– Jeg skulle ønske at det var noen ting vi ikke trenger å «spoile», men vi har havnet litt i skvis.

Forfatter George R.R. Martin ga ut sin første «A Song of Ice and Fire»-bok i 1996 – «A Game of Thrones», og i 1998, 2000, 2005 og 2011 kom oppfølgerne ut. TV-serien startet det samme året som den siste boken kom ut.

Den sjette boken «The Winds of Winter» skriver Martin fortsatt på, men når den kommer ut i butikken er fortsatt usikkert. Det eneste som er sikkert er at det ikke blir i 2015.

– Vi hadde håpet at bøkene ville være ferdig før showet startet, men samtidig: George har sin prosess, og hvis det tar ham 20 år å skrive de ferdig så får han bruke så lang tid, sa Benioff.

«Game of Thrones» sesong 5 har premiere på HBO Nordic 13. april.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder