Gir datteren navnet Jenny ** Linda (33) er Sigrids TKFN-erstatter

NÅ BLIR HU MOR: «Torsdag kveld fra Nydalen»-komiker Sigrid Bonde Tusvik blir borte fra skjermen fram til neste høst, ettersom hun venter barn i begynnelsen av april. Her med vikaren Linda Mahala. Foto: ROGER NEUMANN

Høygravid Tusvik tar TV-pause - skal føde i badekar

Komiker Sigrid Bonde Tusvik (33) regner med at det kommer en morsfølelse når hun føder datteren Jenny om et par uker.

Artikkelen er over syv år gammel

Sammen med kjæresten Martin Jøndahl venter hun sin førstefødte i begynnelsen av april. Dermed har hun sin siste sending med «Torsdag kveld fra Nydalen» torsdag. Vikaren hennes, Linda Mahala (33), har sin første sending samme dag.

- Jeg synes barn er veldig kjedelig, men nå må jeg lære meg det. Linda passer bedre til å få barn enn meg. Når barn blir syv år, er det bra, sier Tusvik.

- Du skal bli mor om et par uker og gleder deg bare til barnet blir syv?

SAMBOERE: Sigrid Bonde Tusvik og samboeren Martin Jøndahl møtte hverandre i forbindelse med NRK-serien «Sigrid søker kjæreste». Her på premiere i 2011. Foto: ESPEN RASMUSSEN

- Jeg regner med at det kommer en morsfølelse når du føder ut den ungen. Og jeg kommer til å bli sånn jeg alltid har mislikt at andre gjør, kommer på jobb med ungen og sånn. Det er det verste jeg vet andre gjør, at de kommer og ødelegger arbeidsdagen din. Det er mitt syn på det, vitser hun.

Fødselen skal skje på ABC-klinikken på Ullevål sykehus, uten smertestillende.

- Der er det større rom og mindre sykehus-stil. Og badekar og hoppeball, som jeg kaller det. Og de følger veldig bra opp. Nå har de begynt å skryte av at de er et revnefritt sykehus, så det skal jeg følge opp på.

Føder i badekar

- Hvorfor tok du valget om å føde der?

- Mamma har hatt bra fødsler, og du skal alltid se mot moren din. Og jeg har mer angst for å få epidural enn å føde i badekar. Men det høres litt fjernt ut. Det føles litt urtetante ut å føde i badekar, sier hun, og fortsetter:

- Det er jo litt Märtha Louise-aktig, selv om det ikke er hjemme. Hvis du skal føde hjemme på Grünerløkka må du jo henge opp nabovarsel. For det er jo like mye bråk som på en jævla bra fest, i 36 timer, ler hun.

Paret har også bestemt seg for navn. Den vesle jenta skal få navnet Jenny og er oppkalt etter både hans og hennes oldemor.

- Det blir Jenny Tusvik Jøndahl. Bonde er jo mitt mellomnavn. Og Jenny Jøndahl høres ut som en countrystjerne. Men det kan hende det ikke blir en jente, eller at du føler det annerledes når hun er født, sier komikeren.

Tar minst permisjon

- Du kastet deg inn i likestillingsdebatten, med en kronikk i VG forleden . Er du og Martin også likestilt på permisjonsfronten?

- Martin skal ha mer perm enn meg, men det er fordi dere i VG får full lønn. Dere har verdens mest likestilte sjef, Torry Pedersen. Så der er vi som folk flest. Den som tjener best må jobbe med en gang, mens den som har best permordning blir mest hjemme. Jeg skal være tilbake 1. september. Men man må jo se an ungen sin. Plutselig må man revurdere det. Eller, jeg vet ikke. Jeg har jo ikke barn, sier hun, før hun legger til:

- Jeg har jo skjønt at livet blir annerledes. Jeg er ikke naiv.

- Hvordan har graviditeten vært?

- Jeg har vært veldig heldig. En skikkelig snill graviditet, som man egentlig ikke skal snakke om fordi folk blir provosert. Jeg går rundt på høye hæler, sier hun.

- Ikke morgenkvalme?

- I begynnelsen er man litt rar, men jeg har ikke vært så veldig kvalm. Mange som sykemelder seg har det sikkert ikke så gøy på jobb, heller. Det skal ikke så mye til å gå i et lite miniskjørt og høye hæler når du jobber i TV, sier hun.

Foreslått

På torsdagens sending skal både Tusvik og erstatteren hennes være med på sendingen.

- Vi har én sending sammen, så er det ut med Sigrid, ler Mahala.

Duoen debuterte med standup på samme dag, på Lille i Bygdøy Allé, og har siden jobbet sammen flere ganger.

- Vi ble kjent på klubbscenene i Oslo. Jeg har foreslått Linda mange ganger til «Torsdag kveld fra Nydalen», sier Tusvik.

Banner lite

- Hvordan er Linda som komiker?

- Linda får alltid anmeldelser med Eddie Izzard-referanser. Hun har samme tilnærming på scenen som ham. Det er dødskult. Og hun er ikke grov i kjeften, kanskje fordi hun er sørlending.

- Sørlending og halvt brite. Da banner man lite og får gode manerer, repliserer Mahala.

- Foreldrene dine trenger ikke være redde for at du skal være med i «Torsdag kveld». Jeg tipper du slipper å være naken, også. Du er heldig som er vikaren min, for jeg er den eneste som ikke har vært naken i «Torsdag kveld». Jeg har nektet. Det er en tendens at alle som skal inn må være nakne, men det kan du bare snike unna. Og så er du en veldig god karakterskuespiller, bedre enn meg, sier Tusvik.

- Tusen takk, svarer vikaren.

- Hva har du gjort før?

- Det er variert. Jeg har gjort standup like lenge som Sigrid. Og så er det scene, barneteater og Barne-TV. Jeg har alltid gjort sketsjer. Ikke de store publikumssuksessene, men likevel show.

- Knask p-piller

Tusvik råder vikaren til å lytte til Morten Ramms råd om kosthold og søvn på innspillingsdagen.

- Man må sove 20 minutter i løpet av innspillingsdagen fordi man er i en betongbygning, man blir så tung i hodet. Morten Ramm er veldig flink på det, så hør på ham, sier hun.

I tillegg kommer hun med følgende advarsel:

- Problemet i dette programmet er at man får barn. Guri Solberg startet det, så Henriette. Så det sto nok nederst med liten skrift i kontrakten min at jeg skulle få barn i den og den sesongen. Så nå må du knaske p-piller, ellers får du barn i løpet av neste sesong, sier Tusvik.

- Hvilke forventninger har du, Linda?

- Jeg bare gleder meg, jeg. Jeg er litt utålmodig. Nå har jeg hengt med et par uker og er ivrig etter å komme i gang. Jeg er litt som eleven som har hatt praksis. Det er hyggelig, men jeg får liksom ikke gjort noe. Så det gleder jeg meg til.

Følg VG Rampelys på Facebook !

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder