GRÅTENDE UT: Frida Mathea Kocian (17) var skuffet over nederlaget i «Top Model», men mener hun har høstet mye nyttig erfaring i de ukene hun var med. Foto: TV3
GRÅTENDE UT: Frida Mathea Kocian (17) var skuffet over nederlaget i «Top Model», men mener hun har høstet mye nyttig erfaring i de ukene hun var med. Foto: TV3

«Top Model»-Frida: - Nå tør jeg å skille meg ut

TV

(VG Nett) Frida Mathea Kocian (17) fra Homborsund gråt da TV-drømmen brast.

Publisert:

- Jeg var skuffet over meg selv fordi jeg ikke klarte å prestere hele tiden. Grunnen var nok at jeg var sjenert og ikke helt visste hvordan jeg skulle bruke kroppen min. De andre hadde mye mer erfaring enn meg, så jeg var egentlig forberedt på at det var min tur til å ryke, forklarer Frida til VG Nett.

- Mer utadvendt

17-åringen angrer ikke på at hun meldte seg på TV3s modellkonkurranse. Hun føler hun vokste og utviklet seg veldig på de ukene eventyret varte.

- Jeg har blitt mye mer utadvendt, og det tror jeg folk merker. Nå tar jeg lettere kontakt med andre mennesker, og jeg tør å skille meg ut, forklarer ungjenta.

Har slitt med høyden

Selv om det i modellbransjen betraktes som et stort pluss og være høy, innrømmer Frida at hennes 183 cm har hemmet henne - også i modelljobbing.

- Norsk modellbransje følger en slags mal til punkt og prikke, og der passer ikke mine 183 cm inn. Jeg har alltid fått høre at det er vanskelig med høyden min, forteller Frida, som hadde en del modellerfaring før hun ble med i TV-serien.

Hun berømmer «Top Model» for at de ikke gjorde et nummer av høyden.

- Det var veldig godt å få tilbakemeldinger på andre ting. Jeg har fått tro på meg selv, sier Frida.

Selv om hun beskriver det som psykisk utfordrende å kjempe mot de andre jentene foran TV-kameraene, sitter Frida igjen med stort sett bare gode minner.

- Har lært å ta med mat

- Andre deltagere har gått ut og etterlyst mer mat under innspillingen, hva var ditt syn på det?

- Vi fikk jo mat. Det sto i kontrakten at vi skulle få den maten vi trengte. Jeg velger å ta det som lærdom at det er mye stress i denne bransjen. Det er lange arbeidsdager, og folk kan ikke stille opp med mat hele tiden. Jeg har lært å ta med mat selv. Men vi ble ikke sultet i «Top Model», så for meg var ikke det med spisingen et problem, forteller Frida.

Artikkelen fortsetter under bildet.


Mia ga råd

I mandagens episode fikk modellene skuespillertrening av Mia Gundersen (49).

- Hun hadde nok litt store forhåpninger til oss. Jeg skjønte ikke helt hva hun mente hele tiden. Men for all del - jeg er takknemlig for det Mia lærte oss, sier Frida.

17-åringen ønsker fortsatt å jakte på modelldrømmen, men først skal hun fullføre videregående.

- Deretter tar jeg nok et friår, og da vil jeg prøve meg som modell igjen, sier Frida til VG Nett.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FÅ NYHETER PÅ FACEBOOK

Her kan du lese mer om