VENNER: Nicolai Cleve Broch, Lærke Winther og Agnes Kittelsen i «Mellom oss». Foto: Christian Geisnæs/TV 2

TV-serieanmeldelse «Mellom oss»: Slik lever vi nå

Dramaene er små og hverdagslige. Og desto mer troverdige.

 • Morten Ståle Nilsen

«Mellom oss»

Norsk-dansk relasjonsdrama i åtte deler

TV 2 torsdager 21.40

Regi: Eigil Langmark

Dialogforfattere: Patrik Syversen, Jesper Sundnes, etter en idé av O.M. Araldsen og Nicolai Cleve Broch

Med: Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Lærke Winther, Johannes Nymark, Fabian Nomerstad-Barikmo

VG:s terninger viser 4 prikker

Ofte kan det virke som om norske serieskapere er flinkere til å lage kjærlighets-, samlivs- og relasjonsdramaer om og med unge mennesker, enn om voksne. Kanskje er det lettere også, for ikke å si mer populært? Voksne folk i faste forhold får verden til å gå rundt. Men særlig spennende er de sjelden.

les også

Agnes Kittelsen er troféfrue i drøy serie: – Sjokkert

TV 2s dansknorske «Mellom oss» er i så måte et velkomment og mer en hederlig forsøk.

Det handler om de to venninnene Merete (Kittelsen) og Nanna (Winther), som kjenner hverandre fra Kaospilot-studiene i Aarhus. Nå, en del år senere, har Merete og mannen Joachim (Cleve Broch) tatt spranget og flyttet til Danmark, sammen sønnen Linus (Nomerstad-Barikmo).

KJERNEFAMILIE: Agnes Kittelsen, Fabian Nomerstad-Barikmo og Nicolai Cleve Broch i «Mellom oss». Foto: Rolf Konow / TV 2

De kjenner ikke så mange i den nye verden, bortsett fra Nanna, selvsagt, og mannen hennes, den yngre Kasper (Nymark). Nanna og Merete prøver å få nye prosjekter på vingene, det handler i første rekke om en app for diabetikere. Kasper har sluttet som trommis i et rockband, og prøver seg i den «streite» arbeidsverdenen. Han og Nanna vil gjerne bli foreldre.

les også

Lars Winnerbäck om ekteskapet til Agnes Kittelsen: – Jeg står oppført som gift uten datter

Joachim synes på sin side at det bare er sånn passe dejlig i Danmark. Han har gitt opp jobben sin i Norge, og tilbringer dagene i en slags uavklart frilansmodus. Han drømmer om å jobbe med noe «kreativt», og har en kunstfotograf i magen. Men stort sett blir det til at han vasker klær, handler matvarer, ser på TV og prokrastinerer til den store gullmedalje. Lediggangen har gjort ham irritabel. Han har stadig noe å utsette på Merete og hvordan hun kaster klærne fra seg der hun står og går.

I SIN BESTE ALDER: Agnes Kittelsen, Lærke Winther, Johannes Nymark, Fabian Nomerstad-Barikmo og Nicolai Cleve Broch i «Mellom oss». Foto: Chr. Geisnæs / TV 2

«Mellom oss» handler ikke om de helt skjellsettende dramaene. Det er ingen fly som faller ned fra himmelen, og heller ingen som dør (i hvert fall ikke i løpet av de fire episodene VG har fått se).

les også

Nicolai Cleve Broch: – Jeg var drevet av frykt

Pluss content

Det dreier seg mest om mennesker – ikke gamle, men ikke lenger unge – som ikke alltid er i synk, liksom. Om ekteskapelige gnisninger, ufrivillig barnløshet, selvrealisering. Tanken på at det kanskje finnes grønnere gress der ute. Kan, kan ikke? Skal, skal ikke?

Det kan synes litt tamt, kanskje. Men det er ikke egentlig smålåtent: Dette er problemer som er relaterbare for alle, og som er viktige nok.

NORDMANNENS BESTE VENN - DANSKENE: Lærke Winther og Johannes Nymark i «Mellom oss». Foto: Rolf Konow / TV 2

Om det ikke skjer så vanvittig mye, så er «Mellom oss» velskrevet, troverdig og velspilt i alle ledd. Man tror på alle relasjonene: Den mellom Nanna og Merete (gammel og god), den mellom Kasper og Joachim (helt ny, men de prøver), den mellom Nanna og psykologen hennes (Lars Bryggmann) – og den mellom Merete og gamlekjæresten Henrik (Christian Rubeck).

PIKNIK I DE GRØNNE (MED MOBILTELEFON): Agnes Kittelsen, Lærke Winther og Nicolai Cleve Broch i «Mellom oss». Foto: Chr. Geisnæs / TV 2

«Etter en idé av O. M. Araldsen og Nicolai Cleve Broch», står det å lese i rulleteksten. Cleve Broch har gitt seg selv en langt fra heroisk rolle. Men det meste tyder på at ideen hans var god.

Mer om

 1. TV-anmeldelse
 2. Nicolai Cleve Broch
 3. Agnes Kittelsen
 4. TV
 5. TV 2
 6. TV-serier

Flere artikler

 1. Filmanmeldelse «Disco»: Motløs ungdom

 2. 20 film- og serietips på TV

 3. De holder Norge i gang

 4. De er Norges største på TikTok

 5. «25 under 25»: Dropp Black Friday!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder