UT OG INN: Tone Damli var programleder for sesong 1 på TV3. Nå skal Morten Hegseth lede programmet på TV 2. Foto: MAREN WILBERG ROSTAD, VG

TV 2 sender «Love Island» – uten Tone Damli

Tone Damli var programleder for første sesong av «Love Island» på TV3, der seerne sviktet. Nå skal VGTV-profil Morten Hegseth lede programmet på TV 2.

I mars ble det kjent at TV3 satte «Love Island» på pause. Nå er det klart at TV 2 har plukket opp konseptet – og kjører det med ny programleder.

Realityserien der tolv single gutter og jenter bor i en luksusvilla med mål om å finne kjærligheten og vinne en pengepremie, ble sendt seks dager i uken fra august 2018.

les også

Tone Damli misbrukt: – Håper folk skjønner at dette bare er tull

Ifølge tallene VG fikk fra TV3-eierne Nordic Entertainment Group i fjor høst, ble episodene i snitt sett av 94.000, hvorav 57.000 så serien lineært og 37.000 på strømmetjenesten Viafree. Det mente TV-analytiker Morten Wiberg i Carat var langt under forventning, som han anslo burde være minst 200.000 seere i snitt totalt.

På spørsmål om hvorfor TV 2 har tatt over et program som floppet på TV3, svarer kanalens programdirektør, Jarle Nakken:

– «Love Island» er et sterkt format med et tydelig premiss som har gått bra i andre territorier. Vi har tro på at konseptet har potensiale og vi tenker å produsere formatet annerledes enn hva som ble gjort i første runde og gjør grep både foran og bak kamera.

Ikke Tone videre

– Dere overtar konseptet, men ikke programlederen, fra TV3. Hvorfor?

– Vi lager «Love Island» i henhold til vår innholdsstrategi og da passer Morten perfekt som programleder. Han har masse positiv energi, er en god historieforteller og har bred journalistisk erfaring.

– Ble Damli vurdert som programleder?

– Programleder var ikke en del av konseptet da det ble tilbudt TV 2. Vi har styrt en egen prosess som resulterte i Hegseth.

VG har spurt Damlis manager David Eriksen om hun har noen kommentar til å ikke være med videre, men henvendelsen er så langt ikke besvart.

les også

TV3 setter «Love Island» på vent etter seer-svikt

Morten Hegseth selv svarer dette på spørsmål om hvorfor han ville bli programleder for et konsept som tidligere har floppet:

– Noe i meg synes det er enda mer spennende å lede et program som har gått til helvete én gang tidligere. Den eneste veien er opp, og jeg tror dette kan bli Norges beste realityprogram!

FØRSTE SESONG: Tone Damli, her fotografert for VG Helg i august 2018 i forbindelse med «Love Island»-jobben. Foto: Maren Wilberg Rostad / VG

Profilen, som er kjent fra blant annet VGTVs «Panelet» og podkasten «Harm & Hegseth», har ofte ytret seg om norske realityprogrammer.

– Jeg har jo kommentert dem fra sidelinjen i 12 år, så å sitte midt i kjernen og orkestrere det hele som en slags gal kapellmester, det gleder jeg meg veldig til!

Fortsetter med «Harm & Hegseth»

– Hva får dette å si for VGTV?

– Vi skal fortsette med «Harm & Hegseth»-universet. Det vil bli podkast framover, jeg kommer til å mene ting i VG og vi skal sende «Panelet» i høst, sier Hegseth og legger til:

les også

«Love Island»-paret flytter sammen

– Det å kunne være programleder på TV 2, som jeg alltid har drømt om, ser jeg på som en ære. Det er når jeg er full av spray-tan og kan skinne i TV-ruta at jeg kjenner blodet bruse litt ekstra.

Hegseth skal altså fortsatt være tilknyttet VGTV samtidig som han jobber for TV 2.

– Morten har flere jern i ilden, og slike hybridløsninger blir mer og mer vanlige. Jeg ser gjerne at Morten gjør flere ting for TV 2 fremover, men akkurat nå er det full fokus på forberedelsene til vår første sesong av «Love Island», sier Nakken.

Martin Jøndahl, programsjef i VGTV, sier de prøver å legge til rette for dette siden Hegseth hadde veldig lyst.

les også

Reality-krigen: Skandaleserien «Ex on the Beach» knuser «Love Island»

– Hvordan kan en VGTV-programleder jobbe parallelt med en konkurrent?

– Dette er jo ikke en ny situasjon for oss, Morten har jo blant annet vært med i «Skal vi danse» tidligere, så dette løser vi på en god måte. Norge er såpass lite at folk må leve med at profiler medvirker i ulike TV-programmer, også på tvers av kanalene, sier Jøndahl.

På spørsmål om hva dette vil si for Hegseths rolle i VGTV, svarer programsjefen:

– Morten er en viktig profil for VGTV, og vi planlegger å jobbe sammen i mange år fremover.

TV 2 sier det så langt «er for tidlig å si noe om når programmet får premiere, hvor det skal spilles inn og hvilke flater det vil bli sendt på». Folk som ønsker å delta kan melde seg på fra i dag.

Morten Hegseth har jobbet i VG og VGTV i en årrekke. VGs journalist kjenner derfor Hegseth.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder