PROGRAMLEDER: Tidligere Turboneger-bassist Thomas Seltzer er populær som programleder for «Trygdekontoret». Foto: Mattis Sandblad/VG

Seltzer takket nei til «Idol»-jobb

Usikker fremtid for «Trygdekontoret»

(VG Nett) «Trygdekontoret»-programleder Thomas Seltzer (41) ville ikke, men tidligere Turboneger-kollega Hank von Helvete takket ja.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Etter det VG Nett erfarer fra kilder i «Idol»-systemet, har Seltzer lenge vært en aktuell kandidat som dommer i det populære TV-konseptet.

Den nåværende «Trygdekontoret»-programlederen skal ha blitt forespurt jobben som «Idol»-dommer tidlig i utvelgelsesprosessen til TV 2 i forbindelse med den sjette sesongen, men 41-åringen valgte å takke nei til tilbudet.

Opptatt

Hans Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvete takket derimot ja da han fikk tilbudet.

Han skal ikke ha vært klar over at hans tidligere Turboneger-kollega var blitt spurt, og hadde takket nei, til jobben som «Idol»-dommer.

38-åringen er for tiden opptatt med filminnspilling i Sverige. Til VG Nett sier Dyvik Husby at han ikke ønsker å kommentere saken.

- Sjekker tilgjengelighet

- Når vi skal sette sammen en «Idol»-jury har vi mange følere ute, og sjekker tilgjengelighet og lyst hos en rekke aktuelle kandidater. Og det er når vi ser hvilke kort vi har å spille med, at vi setter oss ned og legger vår dommer-kabal, sier Bjarne Laastad, informasjonsansvarlig i TV 2, til VG Nett.

(Saken fortsetter under bildet)

«IDOL»-JURY: Bertine Zetlitz, Hans Erik Dyvik Husby alias Hank von Helvete, Marion Ravn og Gunnar Greve. Foto: Eivind Griffith Brænde/VG

Seltzer, som for tiden er på ferie i USA, ønsker ikke å kommentere saken. TV 2 vil heller ikke gå i detalj på hvilke kandidater som har vært aktuelle for «Idol»-jobben.

- Hvilke navn som har vært diskutert går vi selvsagt ikke inn på. Vårt inntrykk er at det er en gjengs oppfatning om at vi har endt opp med en knallsterk jury, og vi gleder oss noe fryktelig til å se dem i aksjon denne uken, sier Laastad.

Etter to sesonger med «X Factor» henter TV 2 nå frem «Idol»-konseptet for 6. gang. I tillegg til Helvete, er Bertine Zetlitz, Marion Ravn og Gunnar Greve med i årets «Idol»-jury.

Uviss «Trygdekontoret»-fremtid

Tirsdag kveld sendes siste episode av den fjerde sesongen av «Trygdekontoret». Programmet har etter hvert blitt en snakkis, og omtalt som et «kultprogram». Til tross for suksessen, er det foreløpig ikke bestemt om det blir en ny sesong av «Trygdekontoret».

- Vi lager en sesong om gangen. Det gjør vi hele tiden. Vi har ikke tatt en endelig beslutning om fremtiden til «Trygdekontoret», sier Charlo Halvorsen, underholdningsdirektør i NRK, til VG Nett.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder