INN I HISTORIEN: Chef i «South Park» - her med to unge venner - er ute av serien for godt. Foto: AP

«South Park» tok hevn over Chef

(VG Nett) «South Park»-kokken fikk en skikkelig ripe i lakken før han i går måtte bøte med livet på TV-skjermen.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

En uke har gått siden stemmen bak den populære figuren Chef trakk seg i protest fordi han mente TV-showet ikke viste respekt for religion, og da særlig scientologien. ( Les mer om hvorfor Isaac Hayes (63) sluttet her.)

Fristet 3,5 millioner

Da animasjonsserien i går startet visningen av sesong 10 i USA, var nysgjerrigheten rundt Chef naturlig nok stor.

3,5 millioner TV-seere benket seg foran TV-skjermen. Vi må to og et halvt år tilbake i tid for å finne like høye seertall på «South Park».

Chef var med i episoden som hadde tittelen «The Return of Chef!». Men så var det også slutt for den populære kokken.

Søt hevn?

Og kanskje fikk TV-produsentene sin søte hevn etter at Chef-stemmen valgte å forlate showet. I hvert fall var det en lite flatterende kokk som takket for seg etter ni år.

Advarsel: Vil du ikke vite hva som skjer, bør du kanskje ikke lese videre!

Chef ble i episoden hjernevasket av den fiktive organisasjonen «Super Adventure Club», en religiøs gruppe som dyrker pedofili. Til tross for at de andre velkjente «South Park»-figurene prøver å redde Chef ut av klørne på gruppen, ender det hele i tragedie.

Dramatisk

Etter at han har fått sitt før så gode navn og rykte ettertrykkelig svertet, faller Chef over kanten på en bro, blir forbrent og knivstukket før han til slutt blir drept og halvveis spist av ville dyr, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Organisasjonen gir seg ikke med det. De prøver å gjenopplive Chef - som til slutt viser seg som en Darth Vader-lignende skapning. Men død er han.

Gode minner

Selv om Chef forandret personlighet mot slutten, sørget barna i begravelsen hans.

- Noen av oss er såret over at han snudde ryggen til oss. Likevel kan vi ikke la de siste ukers hendelser overskygge de gode minnene om hvordan Chef fikk oss til å smile, skal en av ungene ha sagt.

Også denne episdoen skal ha harselert med Scientologi-kirken, som Isaac Hayes angivelig tilhører. Ordet scientologi skal imidlertid ikke ha blitt nevnt.

Hayes ikke med

Isaac Hayes hadde ingen finger med i innspillingen av den nye episoden. 63-åringen er allerede løsrevet fra kontrakten Produsentene skal i stedet ha brukt lydklipp fra tidligere episoder til å mikse sammen Chefs ferske uttalelser.

- Isaac Hayes fikk plutselig en religiøs følsomhet når det var snakk om religion som tema i showet. I løpet av de 10 årene han har vært med, har han aldri hatt problemer med å drive gjøn med kristne, muslimer, mormonere eller jøder, sier «South Park»-skaper Matt Stone til BBC.

Hayes, som er soulsanger, skal ha hatt det tungt i forkant av beslutningen om å trekke seg. I januar i år var han innlagt på sykehus på grunn av utmattethet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder