GLEDER SEG: - Jeg er quizgal, men vet helt enkelt ikke om jeg selv hadde kvalifisert meg til «Vil du bli millionær», sier Sarah Natasha Melbye, høstens nye programleder for TV 2s populære gameshow. Foto: Bjørn Frostad

Overtar «Vil du bli millionær»

...og nå kan DU spille hjemme fra stua!

(VG) Sarah Natasha Melbye (32) blir høstens programleder i TV 2s store høstsatsing på «Vil du bli millionær», som i år også kan by på en internasjonal nyvinning.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Gameshowet vil i høst nemlig gå på direkten, slik at TV-seere over hele landet kan svare på samme spørsmål (via Internett) som personen i stolen foran Sarah Natasha Melbye.
De beste «sofaspillerne» vil deretter bli oppringt og invitert til neste ukes program. Denne videreutviklingen av konseptet er Norge foreløpig alene om.

- Dette tror jeg kommer til å dra med seg hele familien foran TV-skjermen - jeg har selv sett på mange ganger sammen med venner og stønnet litt fortvilet når vi har svaret som personen i stolen ikke har, smiler Sarah Natasha Melbye.

Årets sesong av «Vil du bli millionær» starter allerede 13. september. At det i år også går direkte, gjør den ferske programlederen livredd.

- Umulig å si nei

- Ja, det er med skrekkblandet fryd at jeg tok på meg oppgaven. Av og til lurer jeg på hvorfor jeg har utsatt meg for dette, men det er en kjempeutfordring som det var umulig å si nei til. Jeg tror det kommer til å bli utrolig morsomt.

- Hva kan gå galt?

- Det er det ingen som vet med en direktesending - da kan man liksom ikke teste ut scenarier i forkant. Men jeg har en stor og veldig dyktig stab rundt meg, og heldigvis har jeg etter hvert en del erfaring med direktesendinger, sier Sarah Natasha Melbye, som likevel innrømmer et visst «hoppe etter Wirkola»-sug i magen.

- Det er to veldig dyktige karer jeg skal erstatte - Arve Juritzen og Frithjof Wilborn - så det kiler litt ekstra i magen.

- Som god venn av Arve Juritzen burde du kanskje ta en prat med han?

- Det kan du være trygg på! Jeg vil gjerne ha råd fra Arve, så vi må nok sette oss ned og snakke litt.

PS: Sarah Natasha Melbye dukker også opp i tre spesialprogrammer av «Sarahs fornemmelse av kultur» før jul. På nyåret er hun dessuten programleder for TV 2s «Prosjekt X» - en realityserie der ti nordmenn skal bygge barnehage på oppdrag for SOS-barnebyer i Namibia.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder