DUELL: «Stjernekamp» og «Skal vi danse» kjemper om seerne hver lørdag. Foto: NTB SCANPIX og FRODE HANSEN

«Stjernekamp» valset over «Skal vi danse» igjen

«Stjernekamp» gjør et stort hopp og øker forspranget på «Skal vi danse».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

NRK knuser TV 2 også denne helgen. «Stjernekamp» lokket hele 777.000 seere lørdag og kan skryte av en markedsandel på 51,9 prosent. Altså kan de skilte med et hopp på nesten 200.000 seere fra uken før.

«Skal vi danse» på TV 2 økte også i helgen, men langt mer knepent – fra 406.000 til 461.000 seere. De hadde en markedsandel på 32.2 prosent.

Tøff konkurranse

– Konkurransen er knalltøff på lørdagskvelden. Vi har fortsatt stor tro på at «Skal vi Danse» vil fortsette fremgangen utover høsten, sier kommunikasjonssjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, til VG.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, er glad for resultatet, men hoverer ikke over konkurrenten:

– Vi er mest opptatt av at «Stjernekamp» i seg selv slår an, så er det selvfølgelig hyggelig at «Skal vi danse» også får flere seere. Det er fint at publikum finner noe å se på i helgen, sier han.

Forrige uke: Ny nedtur for TV 2

BLANT FAVORITTENE: Markus Bailey og Mai Mentzoni i «Skal vi danse». Foto: Fredrik Solstad

Måtte reise

Kash King (27) var den aller første som måtte forlate «Stjernekamp», mens den som trakk det korteste strået i «Skal vi danse» og ble førstemann ut, var Roger Ruud (57).

Helgens mest sette program, er «Nytt på Nytt» på NRK, denne gang med 854.000 seere. Her er det en økning på 20.000 seere fra forrige uke.

– «Nytt på nytt» havner jo ofte på over en million seere i snitt, men det er tidlig i sesongen. Vi vil nok se en økning utover i sesongen, tror Tolonen.

«Stjernekamp» kupper annenplassen på seertallsbarometeret for helgen, mens «Side om side» fristet 715.000 seere. «Side om side» har også økt godt over 200.000 seere fra forrige uke.

«Lindmo» landet på 672.000.

Eli Kari Gjengedal: Får endelig bo med ektemannen

PÅ TRONEN: Pernille Sørensen, Jon Almaas og Johan Golden. Foto: ANNE LIV EKROLL/NRK

«Senkveld med Thomas og Harald» på TV 2 samlet 539.000 seere til premiere fredag og er TV 2s mest sette program i helgen. «Skavlan» har ikke premiere før neste uke.

Dahl er tilfreds med responsen på «Senkveld».

– «Senkveld» troner fortsatt øverst på listen over det mest sette programmet i aldersgruppen 20–49 år på fredagene med en andel på hele 47,8 prosent, opplyser han.

Danseparet forelsket seg: Holdt det hemmelig

Tyskland knuste Norge på fotballbanen søndag, noe 651.000 TVNorge-seere fikk med seg.

– Dette er veldig gode tall og vitner igjen om den store interessen rundt det norske landslaget. Vi fikk oss en ordentlig fotballeksjon i går, men det er likevel deilig å være i gang med ny kvalikrunde, sier Jan Erik Aalbu, sportsdirektør i TVNorge og Discovery Networks i en pressemelding.

Alle seertallene gjelder for den aktuelle sendedagen. Da er opptak inkludert, men ikke nett-TV.

ØKER: «The Stream», der Marion Ravn er blant dommerne. Foto: TV 2

Nysgjerrig? Slik måles seertallene

Flere oppturer

Også «The Stream» på TV 2 fikk en opptur fredag, fra 375.000 seere på premiere til 416.000 skuelystne nå.

– Det er vi svært godt fornøyd med. Dette er et konsept som virkelig har slått an – spesielt hos de unge. At vi har en såpass høy andel i den kommersielle målgruppen 20–49 år, lover meget godt for programmet videre, sier Dahl.

TV 2 har imidlertid et godt stykke igjen før «The Stream kan matche «Idol» på deres egen kanal, «Idol» samlet i snitt 520.000 seere gjennom sesongen i vår.

Gikk du glipp av «Stjernekamp»? Se VGs terningkast her

«God kveld Norge» på TV 2 kunne lørdag telle 399.000 seere, mens «Gylne tider» på samme kanal søndag samlet 242.000 seere. TV 2s «Rett fra hjertet» samlet skarve 228.000 seere.

«Det store spranget» på NRK samlet 393.000 seere.

Hun er stålkvinne på TV: Myk mamma privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder