Rusmisbruk  ** Fyllekjørte  ** Ble moteguruer

I SAMME HUS: Bak f.v.: John Stamos (Jesse), Bob Saget (Danny) med en av Olsen-tvillingene (Michelle)på fanget, og Dave Coulier (Joey). Foran Jodie Sweetin (Stephanie) , Andrea Barber (Kimmy) og Candace C. Bure (D.J.). De spilte alle medlemmer av den brokete Tanner-familien som bodde i et stort hus i San Fransisco. Foto: , \Warner Bros/TV 2

Slik gikk det med «Under samme tak» -skuespillerne

Flere er med i oppfølgerserien «Fuller House», noen er kjent for helt andre ting, og enkelte har vi ikke sett noe til siden 1995. VG minner deg på hva skuespillerne i «Under samme tak» har drevet med de siste 20 årene.

 • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over fire år gammel

Fredag 26. februar er det premiere på 13 episoder av «Fortsatt under samme tak», eller «Fuller House», på Netflix. Serien er en gjenopplivning og fortsettelse av «Under samme tak», eller «Full House» som den opprinnelig heter, som gikk på TV i USA fra 1987 til 1995.

Bakgrunn: «Under samme tak» fortsetter.

«Under samme tak» handlet om den utvidede familien Tanner. Da Danny Tanners kone dør i en bilulykke, får han svigerbroren Jesse og sin bestevennen Joey til å flytte inn i det store huset i San Fransisco og hjelpe ham å oppdra sine tre døtre.

Serien ble i Norge sendt på ukedager på TVNorge, og er senere sendt i reprise på TV 2 Humor. VG gir deg her en liten titt på hva de mest sentrale skuespillerne i originalserien har tatt seg til siden familiesåpen sluttet:

NY SERIE: Candace Cameron Bure som D. J. Tanner, Jodie Sweetin som Steph og Andrea Barber som Kimmy, med barna deres, i «Fortsatt under samme tak». Foto: Michael Yarish , Netflix

John Stamos, spilte Jesse Katsopolis

John Stamos (52) er blant «Under samme tak»-skuespillerne vi har sett mest til siden han ga seg i Tanner/Katsopolis-storfamilien. Den siste tiden har han hatt suksess med hovedrollen i Fox-serien «Grandfathered».

Stamos hadde sitt gjennombrudd i såpeserien «General Hospital» i 1983, en rolle han ble Emmy-nominert for og ifølge People mottok 10.000 fanbrev i uken for.

Etter såpen hadde han to langvarige engasjementer i seriene «Dreams» og «You Again?» på 80-tallet, før en konsulent på sistnevnte serie anbefalte Stamos for rollen i «Under samme tak».

Les mer: Disse seriene kommer i 2016.

I 1994 møtte han skuespilleren Rebecca Romijn under en Victoria Secret-visning der hun gikk modell. Da de giftet seg i 1998, var blant annet Tyra Banks, David Spade og «Under samme tak»-skuespillerne til stede. Før han møtte Romijn, hadde Stamos datet sangerne Destiny og Paula Abdul, samt modellen Julie Anderson. Romijn og Stamos ble skilt i 2005.

Etter at «Under samme tak» sluttet i 1995, spilte Stamos i flere mindre kjente TV-filmer og serier.

MUSIKALSKE GJESTER: Beach Boys var med i en episode av «Under samme tak». John Stamos spiller jevnlig med gruppen. Foto: , Warner Bros/TV 2

I 1999 var han også produsent på en miniserie om Beach Boys, Stamos’ musikalske idoler som han også har spilt sammen med på enkelte sommerturneer siden 1985. Han opptrådte også med Beach Boys på amerikanske «Skal vi danse» i 2010. Skuespilleren har spilt trommer siden han var fire, og han har også gitt ut jazzplaten «Shades of Blue» sammen med en rekke musikere, som Lanny Cordola og Tony Guerrero.

Les også: Mary-Kate Olsen giftet seg i hemmelighet.

På begynnelsen av 2000-tallet hadde han hovedrollen i både «Thieves» og «Jake in Progress», før han i 2005 dukket opp i den verdenskjente TV-serien «Akutten». Der spilte han legen Tony Gates i 65 episoder. Han hadde blant annet et romantisk forhold til sykepleieren Samantha Taggart og et komplisert farsforhold til en ung jente han ikke egentlig var far til.

SYKEHUSSERIE: John Stamos som Dr. Tony Gates i «Akutten». Foto: , Warner Bros/TV 3

I 2009 tok Stamos steget over til Broadway, der han spilte i nyoppsetningen av musikalen «Bye, Bye, Birdie». Også i 2012 var han på Broadway, i Gore Vidals «The Best Man».

I 2010 var Stamos også innom «Glee» i fire episoder, som Dr. Carl Howell. Etter en gjesterolle i serien «The New Normal», hadde han igjen en av hovedrollene i siste sesong av «Necessary Roughness» i 2013.

John Stamos: – Ville bli kvitt Olsen-tvilingene.

I høst fikk Stamos ros for hovedrollen i «Grandfathered», der han spiller en ungkar som plutselig finner ut av at han både er far og bestefar.

Skuespilleren ble i juni i fjor arrestert i Beverly Hills for fyllekjøring. I oktober ble han siktet for å ha kjørt i ruset tilstand og fikk en betinget dom på to år. Samme måned la han ifølge People seg inn for rusavvennings-behandling.

– Jeg er glad jeg så lyset. Det handler om å respektere seg selv og sin egen helse, sa han til magasinet i januar.

På oppfølgerserien «Fortsatt under samme tak» er Stamos blant produsentene, i tillegg til å spille rollen som Jesse Katsopolis igjen.

Dave Coulier spilte Joey Gladstone

Stand up-komiker Dave Coulier (56) ble kjent med Bob Saget i komiker-miljøet i Los Angeles da han fremdeles var tenåring, og han bodde på sofaen hos Bob og kona før han fikk fart på karrieren. Coulier er kjent for sin evne til å imitere stemmer, og han jobbet som stemme-skuespiller på flere animerte serier før og i løpet av «Under samme tak». Jobben som stemmeskaper har han også fortsatt med etter serien. Blant annet hadde han flere stemmer i serien «Robot Chicken» fra 2005 til 2008.

TRE MENN OG EN BABY: F.v: Dave Coulier som Joey Gladstone, John Stamos som Jesse Katsopolis og Bob Saget som Danny Tanner og i «Under samme tak». Foto: , Warner Bros/TV Norge

Ellers har ikke Coulier så mange skuespiller-jobber på CV-en etter «Under samme tak», og er kanskje mer kjent for å kunne være eksen Alanis Morissette synger om i «Jagged Little Pill» fra 1995.

Les mer: Stamos skuffet over at Olsen-tvillingene ikke fortsetter.

I et intervju med Huffington Post i 2013, gjengitt i US Magazine, sa Coulier at låten «Jagged Little Pill» kunne være om ham – noe det har gått rykter om siden slutten av 90-tallet. De to var kjærester i 1992, og Coulier sier han ringte henne opp da debutsingelen ble en giganthit i 1995 og spurte hva han skulle svare når media ringer og spør. Ifølge komikeren sa Morisette at han kunne si «akkurat hva han ville».

Alanis-eks

I intervjuet sier Coulier:

– Jeg har alltid sagt at fyren i den sangen er en idiot. Jeg ville hatet å være den fyren.

Men når han blir spurt om strofen der Morissette synger «I hate to bug you in the middle of dinner», kjenner Coulier seg igjen.

RØD LØPER: Dave Coulier på premieren til «Fly» i Hollywood i august 2013. Foto: Mark Davis , Afp

– Det var slutt mellom oss, men hun ringte og jeg sa «Hei, jeg er midt i middagen, kan jeg ringe deg tilbake straks?». Da jeg hørte den strofen tenkte jeg «åh-åh», sier han.

I 2014 benektet han historien igjen, ifølge ABC News, og hevdet han bare hadde satt i gang en vandrehistorie fordi han følte seg presset av pressen. Men han fortsetter å kun snakke positivt om Alanis Morissette.

Har du lest: «Under samme tak»-stjerne tatt for fyllekjøring.

Coulier har fortsatt å jobbe som komiker, og i 2008 deltok han i «Clean Guys of Comedy Tour», en stand-up-gruppe kjent for sine familievennlige tekster.

Skuespilleren har fortalt Huffington Post at han ofte blir forvekslet med Jeff Daniels og spurt om han er «dum» eller «dummere» i «Dum og dummere»-filmen. Da «The Newsroom» kom, tok han også mange bilder med fans som trodde han var Daniels.

Nå er Coulier tilbake i rollen som den tullete «onkelen» Joey Gladstone i «Fortsatt under samme tak».

Candace Cameron Bure spilte D. J. Tanner

Candace C. Bure (39) kom fra TV-reklamer og en episode av «Punky Brewster» da hun fikk rollen som den eldste søsteren i Tanner-huset som 11-åring.

Hun vokste opp på TV og var 19 da serien sluttet i 95. Etter det hadde Bure en rad mindre roller i TV-filmer og serier. I 1996 giftet hun seg med den russiske NHL-ishockeyspilleren Valeri Bure. Faktisk var det ishockeyfan Dave Coulier som introduserte de to under en veldedighets-hockeykamp, og de fleste av «Under samme tak»-kollegene var gjester i bryllupet, ifølge People.

SØSTRE: Candace C. Bure og Jodie Sweetin som D.J. og Stephanie Tanner i «Under samme tak». Foto: , Warner Bros/TVNorge

Da hun var 22 fikk Bure datteren Natasha, og 18 måneder senere kom sønnen Lev. Da valgte skuespilleren å sette karrieren på vent for å være mamma på fulltid.

– Det som er kult med mitt yrke, er at jeg kan drive med det til jeg dør. Sånn jeg ser det er dette min tid til å slappe av, være sammen med familien min og ha et normalt liv, sa hun til People i 2000.

Mer å lese: Ashley Olsen rammet av flåttsykdom

I 2002 fikk hun også sønnen Maksim.

Ifølge samme magasin leier familien et hus i Calgary der Valeri spiller for the Flames i hockeysesongen og resten av året bor de i Los Angeles.

Fra 2009 til 2012 var Bure innom TV-serien «Make It or Break It» om det tøffe miljøet blant jenter som driver med konkurranseturn, der hun spilte Summer Van Horne. I 2014 ble det klart at Bure skulle være med i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse». Der danset hun seg helt til tredjeplass.

Like etter at det ble kjent at Bure skulle gjenoppta rollen som D.J. Tanner, ble det også klart at hun skulle være en av programledere for prateprogrammet «The View» sammen med blant annet Whoopi Goldberg i høstsesongen 2015, melder E! News.

FAMILIEN: Candace Cameron Bure (i midten) med mannen Valeri Bure (t.v.) og barna på «Fortsatt under samme tak»-premieren i Los Angeles 16. februar. Foto: Chris Delmas , Afp

Jodie Sweetin spilte Stephanie Tanner

Jodie Sweetin (34) begynte som såpeskuespiller da hun var fem år gammel, rett før hun fikk rollen som den mellomste søsteren i Tanner-familien.

Siden hun var så ung da serien var ferdig, bare 13, brukte hun tiden etterpå til å gå på videregående skole og universitet.

I 2009 var hun med i to uavhengige filmer, «Port City» og «Redefining Love», og i 2011 var hun med i fem episoder av serien «Can’t Get Arrested». Ellers har det vært få roller for Sweetin før hun vendte tilbake til rollen som Stephanie Turner.

I privatlivet har hun vært mer aktiv. Som 20-åring giftet hun seg med politibetjenten Shaun Holguin, men paret skilte seg fire år senere i 2006.

NÅ: Jodie Sweetin på «Fuller House»-premieren i Los Angeles 16. februar. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Rusavhengig

Da hadde hun i mellomtiden blitt avhengig av metamfetamin, noe hun snakket åpent om i biografien «UnSweetined» som kom i 2009. Hun fortalte også at hun hadde drukket alkohol siden hun var 14, og deretter prøvd blant annet ecstasy, kokain og crack-kokain.

– Jeg ville bevise at jeg ikke var den jenta fra «Under samme tak», at jeg kunne bli mer rusa enn alle andre, skrev hun i boken, ifølge Access Hollywood.

Hun klarte å holde misbruket skjult for ektemannen helt til hun ble lagt inn på sykehus etter en spesielt hard festkveld i 2005. Hun la seg inn på en avvenningsklinikk, men paret ble likevel skilt like etter.

Mer å lese: Olsen-tvillingenes selskap saksøkes.

Mens hun fremdeles bodde i et kollektiv for rusfri livsførsel med folk fra avvenningsklinikken, møtte hun Cody Herpin. De giftet seg etter å ha vært sammen i to måneder og ni måneder senere, i april 2008, ble datteren Zoie født. I november samme år, ble de separert. I rettspapirene hevdet Sweetin at mannen sluttet å jobbe like etter at de møttes, og at han ikke betalte noen av familiens regninger.

En dommer avgjorde at Sweetin kun fikk samvær med datteren under oppsyn av sine foreldre, etter at Cody hevdet at hun misbrukte rusmidler igjen.

I et intervju med Access Hollywood i 2009, ble hun sammenlignet med Lindsay Lohan.

– Jeg har vært gjennom det. Jeg har vært på rehab noen ganger og jeg har blitt rusfri og ikke-rusfri og rusfri og ikke-rusfri… Det verste er å vite at ingen kan gjøre noe med det før den personen selv er klar. Du kan ikke redde noen – de må redde seg selv. Det er akkurat en sånn type person jeg pleide å være, sa hun da.

https://www.instagram.com/p/BAZD3D-ypH0/

I 2010 ble Sweetin sammen med DJ Morty Coyle, og paret fikk datteren Beatrix i august samme år. På Jodies 29-årsdag forlovet de seg, og i 2012 ble de gift. I juni 2013 tok Sweetin ut separasjon.

I januar i år kunngjorde Sweetin på sin Instagram-profil at hun er forlovet med Justin Hodak, som i likhet med henne er tidligere rusmisbruker.

Mary-Kate og Ashley Olsen spilte Michelle Tanner

MOTESØSTRE: Mary-Kate og Ashley Olsen på galla på Metropolitan Museum of Art i New York i mai 2015. Foto: Lucas Jackson , Reuters

De norskættede tvillingene Mary-Kate og Ashley Olsen (29) delte jobben med å spille yngstesøsteren Michelle Tanner. De var bare ni måneder da innspillingen startet.

– Det var stunder der vi brukte lang tid på å prøve å få dem til å gjøre ulike ting foran kameraet. Det er ikke så rart, for de var ikke profesjonelle skuespillere, de var små babyer, sa Dave Coulier om tvillingene til Huffington Post i 2012.

John Stamos har innrømmet at han prøvde å få jentene sparket før de var ett år gamle, nettopp fordi de var vanskelige å jobbe med i starten.

ROLLEN: Mary-Kate og Ashley Olsen spilte begge Michelle Tanner i «Under samme tak». Foto: , Warner Bros

Da serien sluttet i 95, hadde søstrene allerede et eget produksjonsselskap, Dualstar, som ga ut flere TV-filmer med jentene både parallelt med og etter «Under samme tak». Mary-Kate og Ashley spilte også i flere filmer og TV-serier på begynnelsen av 2000-tallet, og 2005, da de var 18, beregnet USA Today Mary Kates formue til 137 millioner dollar, eller 1,2 milliarder kroner. Da var søstrene også blitt ledere i selskapet Dualstar.

VGTV: Ventet på Mary-Kate og Ashley i 10 timer.

I 2007 rangerte Forbes tvillingene på ellevteplass blant de rikeste kvinnene i underholdningsindustrien, med en samlet formue på 2,6 milliarder kroner.

Ble mote-guruer

Samme år spilte Mary-Kate Tara Lindman i TV-serien «Weeds», men hun har ikke vist seg på TV eller film siden rollen som Kendra i «Beastly» i 2011. Ashley har hatt mindre å gjøre med skuespill etter «Under samme tak». Hun var så vidt å se som en fremtidig «engel» i «Charlies Angels: Full Throttle» i 2003 og i «I’m Still Here» i 2010.

Siden 2012 har tvillingene hatt fullt fokus på mote, etter å ha hatt en kjede-kleskolleksjon i Wal-Mart siden starten av 2000-tallet. De siste årene har de utviklet flere, mer eksklusive klesmerker, som The Row.

Tvillingene var på besøk i Norge i 2013 for å snakke om designsamarbeidet med kleskjeden Bik Bok.

VG+: Ashley: Norske kvinner kler seg bra (krever innlogging).

Ashley Olsen var sammen med ungdomskjæresten Matt Kaplan i tre år, før de gjorde det slutt i 2004. Fra 2008 til 2011 var hun sammen med skuespiller Justin Bartha, ifølge People. Ifølge US Weekly ble hun sammen med regissør Bennett Miller i januar 2014.

Mary-Kate var kjæreste med den greske shipping-arvingen Stavros Niarchos III til 2005. I 2012 ble hun sammen med halvbroren til tidligere president i Frankrike Nicolas Sarkozy, Olivier Sarkozy (46). Paret giftet seg under en privat seremoni i New York i november i fjor. I 2004 innrømmet Mary-Kate offentlig at hun var under behandling for anoreksi.

Mary-Kate var også nær venn med avdøde Heath Ledger, og ble oppringt av massøren som fant Ledger død flere ganger før vedkommende ringte politiet.

Ingen av tvillingene er med i den nye serien.

Bob Saget spilte Danny Tanner

Rollen som enkemannen Danny Tanner, var bare den andre TV-jobben for stand-up-komiker Bob Saget (59). Men parallelt med serien var han så godt som synonym med «America’s Funniest Home Videos», der han var programleder i åtte år, fram til 1997.

I 1998 debuterte Saget som spillefilmregissør, men filmen «Dirty Work», floppet. Som skuespiller har han hatt mer hell, han spilte blant annet i TV-serien «Raising Dad» på begynnelsen av 00-tallet, og i «Surviving Suburbia» i 2009.

TRIO: Bob Saget, John Stamos og Dave Coulier på «Fuller House»-premieren. Foto: Chris Delmas , Afp

I 2008 ble Saget «grillet» i den berømte «Roast»-serien fra Comedy Central, og både Rolling Stone og Vulture rangerer Sagets grilling som en av de beste noensinne.

På «Entourage»-serien spilte han seg selv i fire episoder og han var med i filmen ved samme navn. Han har også fortellerstemmen på den populære serien «How I Met Your Mother», ifølge Imdb.

I 2014 kom Sagets biografi, «Dirty Daddy» ut. Den handler om karrieren og hans inspirasjonskilder som komiker.

I 2015 hoppet han inn i rollen som en pastor med en frekk hånddukke i Broadway-stykket «Hand to God».

Saget er tilbake som Danny i «Fortsatt under samme tak».

Mer: Saget i dristig stykke på Broadway.

Lori Loughlin spilte Rebecca Katsopolis

Lori Loughlin (51) startet karrieren som modell da hun var 11 år gammel, og da hun var 15 startet hun i såpeserien «The Edge of Night» som hun spilte i gjennom tre år. Etter rollen som Rebecca som gifter seg med Jesse Katsopolis og får tvillinger, gikk Loughlin raskt over til en tilbakevendende rolle i TV-serien «Hudson Street».

Hun var innom én episode av «Seinfeld» i 1997 og tre epsioder av «Spin City» i 2001. Også på 2000-tallet hadde Loughlin større roller i flere serier, før hun fikk rollen som Debbie Wilson i den nye versjonen av TV-serien «Beverly Hills, 90210», «90210», og spilte der fra 2008 til 2012.

PRMEIERE: Lori Loughlin på rød løper for «Fortsatt under samme tak». Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Deretter ble det TV-film-roller for skuespilleren før hun igjen fikk en større rolle i periodeserien «When Calls the Heart» i 2014. Den er for tiden inne i sin tredje sesong.

I 1989 giftet hun seg med finansmannen Michael R. Burns, og de to var gift til 1996. Året etter giftet Loughlin seg med designer Mossimo Giannulli, som står bak klesmerket Mossimo. Sammen har de døtrene Isabella og Olivia.

Loughlin er tilbake i «Fortsatt under samme tak».

Andrea Barber spilte Kimmy Gibler

Barber (39) ble kjent som den utrolig irriterende nabojenta Kimmy, som befant seg mer i Tanner-huset enn hjemme hos seg selv. Før «Under samme tak» hadde Barber spilt Carri Brady i «I gode og onde dager» i fire år, og vært innom en rekke andre serier og filmer.

Sluttet som skuespiller

NABOER: Andrea Barber som Kimmy og Jodie Sweetin som Steph i «Under samme tak». Foto: , Warner Bros/TV Norge

Men da serien sluttet, ga hun seg som skuespiller fram til «Fuller House» nå startet igjen. Hun gikk på videregående i Whittier i California og studerte deretter engelsk ved Høgskolen i Whittier. Etter å ha tatt eksamen i 1999, tilbragte hun en sommer som praktikant ved FN høykommissær for flyktninger, ifølge Huffington Post.

Etter det tok hun en mastergrad i kvinnestudier ved University of York i England.

I 2002 giftet hun seg med Jeremy Rytyk, som hun har to barn med.

Det Barber likte minst ved serien var den stadig pågående spøken om at Kimmy hadde illeluktende føtter.

– Den spøken hjemsøker meg ennå. Folk spør fremdeles om føttene mine stinker, sa Barber til TheVine i 2012.

NÅ: Andrea Barber fotografert i Los Angeles 16. februar. Foto: Mario Anzuoni , Reuters

Les også

 1. Datoen satt for «Fuller House»

  Fortsettelsen på «Under samme tak» får premiere i februar neste år.
 2. Mary-Kate Olsen skal ha giftet seg i hemmelighet

  Den ene delen av de berømte Olsen-tvillingene, Mary-Kate Olsen (29), skal ha giftet seg med sin kjæreste gjennom mange…
 3. Stamos ville sparke Olsen-tvillingene

  John Stamos (51) forsøkte å ende Mary-Kate (29) og Ashley (29) Olsens karriere, før den i det hele tatt hadde begynt.
 4. Full House-kjendis tatt for ruskjøring

  Skuespiller John Stamos (52) ble natt til lørdag pågrepet for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.
 5. Stamos skuffet over Olsen-tvillingene

  John Stamos (51) er klar for nye «Under samme tak», men det er ikke Mary-Kate og Ashley Olsen (28).
 6. «Under samme tak» fortsetter

  John Stamos bekrefter at det kommer en ny runde av TV-serien «Under samme tak».

Mer om

 1. TV-serier
 2. Netflix
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. TV-anmeldelse «Fortsatt under samme tak»: Overfylt hus

 2. Pluss content

  Stjernene fra «Under samme tak»: Dødsfall, sykdom og bestikkelser

 3. John Stamos fylte 54 og blottet baken

 4. Disse seriene kommer i 2016

 5. Pluss content

  Skilsmisser, familieliv og scientologi: Slik gikk det med «Dawson’s Creek»-skuespillerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder