TV 2-kjendisenes iskalde PR-stunt

- Jeg fryser så fælt. Det føles som om jeg har 40 i feber. Minst.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var en forfrossen og godt innpakket Davy Wathne som stilte på stranden på Huk på Bygdøy onsdag formiddag sammen med åtte andre TV 2-kjendiser. De skulle selge sommeren på TV 2, eller «God sommer, Norge» som er tittelen på årets aktualitetssatsing.

For å møte konkurransen fra NRKs sommerbåt som igjen skal seile langs hele norskekysten i sommer, kutter TV 2 ut «Sommertid» og setter i stedet inn ti av kanalens mest profilerte programledere som skal dele sommeren seg i mellom. Og de kommer parvis:

Julie Strømsvåg og Øyvind Mund (uke 25 og 26)
Vår Staude og Davy Watne (uke 27)
Vår Staude og Sturla Berg Johansen (uke 28)
Sturla Berg Johansen og Cathrine Fossum (uke 29)
Cathrine Fossum og Erik Thorstvedt (uke 30)
Arill Riise og Katarina Flatland (uke 31 og 32)
Davy Watne og Solveig Barstad (uke 33)

Men det var lite som minnet om sol og sommervarme på den populære stranden denne formiddagen. Sannsynligvis er det lenge siden det har vært samlet så mange forfrosne TV-kjendiser på en strand som onsdag formiddag. Men hva gjør man ikke når man spille inn tre korte sommer-promoer.

Varmere ble det ikke da hele gjengen ble fraktet ut til en liten gul sofa som «tilfeldigvis» var plassert på en liten forblåst holme. Da det ingen nåde. Av med vadebukser og annet varmt tøy. Nå skulle det virkelig se ut som en varm, god sommerdag. Av den sorten som får deg til å se på TV 2s «God sommer Norge» litt senere på kvelden.

– Dette blir moro. For meg er det første gangen jeg gjør noe annet enn sport i TV 2, sier Julie Strømsvåg til VG.

Samtidig legger hun ikke skjul på at det helt sikkert kommer til å bli litt sport også.

– Jeg får nok smuglet inn ett og annet sportsinnslag, sier den blide sørlandsjenta som drar rett fra sommerprogramet til Tour de France.

– Ferie blir det først tid til i august, men da blir det helt sikkert Sørlandet.

Erfaren makker

Om Julie ikke har all verdens erfaring med sommersendinger, får hun med seg Øyvind Mund som makker.

– Jeg har jo vært med på det før. Var programleder for «Bykampen» i sin tid - og den ble blodslaktet i VG, sier han.

Han gleder seg til to uker med «God Sommer Norge», som han synes er litt likt «God Morgen Norge».

– Begge deler han en mix av alt og det er morsomt, sier Øyvind som setter seg på flyet til Spania uken etter at han har tatt sin sommertørn på TV 2 taket.

«God sommer Norge» har premiere mandag 15. juni, og sendes kl. 20-21 mandag, tirsdag, onsdag og fredag (torsdager er det Allsang på Grensen) til midten av august.

TV 2s programdirektør, Jarle Nakken, forteller at tanken med «God sommer Norge» er å lage et underholdende aktualitetsprogram som skal formidle god sommerstemning fra hele lande.

– Vi er veldig glade for at vi har fått så mange av TV 2s dyktigste programledere til å veksle på å lede programmet gjennom sommeren. Det er også veldig gøy at vi skal produsere programmene selv i år, og vi har fått satt sammen en veldig spennende redaksjon med dyktige interne krefter fra både Programavdelingen, Nyhetene og Sporten, sier Nakken.

KYSTEN RUNDT: Denne sommeren gjentar NRK suksessen fra sommeren 2013 og sender Sommeråpent fra sommerbåten MS Sjøkurs. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Samtidig er det ingen tvil om at det blir kamp om sommerseerne i år også. NRK satser tung og gjentar suksessen fra 2013 og bygger om sommerbåten MS «Sjøkurs» til et seilende tv- og radiostudio. Denne gangen starter sommeren i nord med sending fra Vardø søndag 21. juni. Deretter går det fra havn til havn hele sommeren før seilasen avsluttes i Oslo 15.august.

Det blir minutt for minutt-sendinger på nrk.no, reiseradio og Sommeråpent tirsdag til og med lørdag. Nytt av året er dramaserien «Mysteriet på sommerbåten» sendes på NRK1 rett etter Sommeråpent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder