«Stjernekamp» danket ut «Skal vi danse»

Over én million TV-seere så «Farmen»

VANT: Her jubler Rita Eriksen for seieren i «Stjernekamp» lørdag kveld. Foto: NRK

«Stjernekamp» med seerrekord i finalen

Hele 725.000 nordmenn så Rita Eriksen (46) danke ut Tuva Syvertsen (29) i finalen til NRKs nysatsning. Det er rekord for NRK-programmet.

  • Halstein Røyseland
  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over syv år gammel

- Åh, fy søren! Var det så mange? Nå fikk jeg frysninger. Helt utrolig! Det hele føles som en drøm. Dette er det største jeg har opplevd som artist noensinne, og jeg har ennå masse adrenalin i kroppen, sier Rita Eriksen til VG.

I konkurranse med «Skal vi danse» på TV 2 hadde «Stjernekamp» en seerandel på hele 42 prosent.

- Vi er veldig fornøyd med det, altså, sier produsent Steinar Berntsen i Monster til VG.

- Positiv utvikling

- Vi har hatt en positiv utvikling i hele høst. Jeg tror og håper folk har fått med seg at det er et godt og underholdende TV-program, med gode artister og en god programleder, sier Berntsen.

Han legger ikke skjul på at han kommenterer de gode seertallene for sine Monster-kolleger som produserer «Skal vi danse» for TV 2.

- Jeg er jo en ekstremt barnslig mann så jeg elsker sånn, ler Berntsen.

Kontinuerlig vekst

Analysesjef Kristian Tolonen i NRK mener økningen i seertallene til «Stjernekamp» er bemerkelsesverdig.

- «Stjernekamp» startet på 400.000 og økningen i seertallene har vært mer eller mindre kontinuerlig frem til lørdagens finale, som hadde et stort seertall. Det er interessant å se at et helt nytt konsept har en såpass rask vekst, i en konkurransesituasjon med et av TV 2s sterkeste program, sier Tolonen til VG.

Semifinalen i «Skal vi danse» ble sett av 655.000, og hadde en andel på 39,3 prosent.

- TV 2 gratulerer Rita Eriksen med seieren og «Stjernekamp» med høye seertall på finalen. Hyggelig at NRK fikk en så fin avslutning på sitt nye konsept. «Skal vi danse» er veldig fornøyd med 655.000 seere på vår semifinale, og sesong åtte av dansen har jo foreløpig et snitt på 670.000 seere denne sesongen, før finalen, noe vi er strålende fornøyd med, sier Unn-Grethe Berge, presseansvarlig i TV 2, til VG.

Én million så «Farmen»

- Erfaring tilsier jo at finalen kommende lørdag får økte seertall så vi er avslappet i forhold til finalen, mener Berge.

Hele 1.008.000 seere så tvekampen i søndagens «Farmen». Snittet for hele programmet var 927.000 seere, noe som gir en andel på 47,2%. Dette er det høyeste seertallet for Farmen siden søndagen i premiereuken.

- At så mange som over en million seere så tvekampen i går er helt utrolig. «Farmen» har ligget svært høyt i hele høst, men at vi peaker over millionen såpass tidlig i sesongen, er nesten ikke til å tro, sier konstituert kommunikasjonssjef i TV 2, Bjarne Laastad i en pressemelding.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder