LIVESHOW: Thomas Numme og Harald Rønneberg er klar for sin 26. sesong med «Senkveld», og innleder den med seks liveshow. Det første går på lufta fra Stormen i Bodø onsdag kveld. Foto: Øyvind Nordahl Næss , VG

«Senkveld»-gutta om Bieber-skandalen: – Ikke et planlagt stunt

BODØ (VG) Thomas Numme og Harald Rønneberg var like sjokkerte som fansen da Justin Bieber plutselig stormet av scenen under TV 2-konserten i fjor høst.

 • Thor Harald Henriksen
 • Øyvind Nordahl Næss

Artikkelen er over fire år gammel

Først var Justin Bieber gjest i «Senkveld»-studio. Deretter skulle han entre scenen og synge fem-seks låter for 1000 unge, håpefulle beliebers som TV 2 hadde invitert til Chateu Neuf.

Slik gikk det, som de fleste vet, ikke.

Bieber forlot konserten i sinne allerede under første låt. Tilbake sto utrøstelige fans. Og to måpende Senkveld-verter.

Satt backstage da Bieber gikk

Numme og Rønneberg forteller nå sin versjon av Bieber-skandalen til VG.

De satt sammen backstage og slappet av etter Bieber-intervjuet, da ryktet om at verdensstjernen hadde forlatt scenen i sinne begynte å svirre i lokalet.

– Vi tenkte først at det måtte være noe trøbbel med teknikken. Så hørte vi noen si: «Jeg trur faen meg han gikk!».

Les også: Fra «baby» til rebell - Justin Biebers skandaler

Mange i salen trodde lenge at Bieber skulle dukke opp igjen. Men det skjedde ikke.

– Det var en rar, gøy og frustrerende dag på jobben, ler Harald Rønneberg.

«Senkveld»-duoen møtte aldri Bieber igjen bak scenen. De merket allerede under intervjuet at verdensstjernen ikke var interessert å følge regien denne kvelden.

– Vi prøvde å få til et godt intervju, men han var mer interessert i å synge, tulle og tøyse. Da har man to valg: Man kan enten være streng, eller gjøre det beste ut av det. Vi valgte det siste, og hadde det ble etter hvert veldig hyggelig.

STJAL SHOWET: Alt gikk ikke helt som planlagt da Justin Bieber var gjest i «Senkveld» i fjor høst. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

– Norge er ikke verdens største land, og for oss å booke en så stor profil, var utrolig morsomt. Vi hadde en plan, men det ble ikke som tenkt. Det satt 1000 skuffede mennesker i salen som vi hadde invitert. Det var dem vi først og fremst tenkte på, forteller Rønneberg.

VG fulgte dramatikken direkte: Få et tilbakeblikk her

– Rant over for ham

Selv om rundt én million nordmenn så «Senkveld»-programmet med Bieber-intervjuet, innrømmer duoen at de ble skuffet over oppførselen til verdensstjernen. De mener likevel at man må være forsiktig med å dømme den unge artisten.

– Jeg tror han var veldig sliten etter en lang promoturné. Jentene ved scenekanten var i hvert fall ikke årsaken til at han reagerte slik han gjorde, sier Numme.

Les også: Anne (16) fikk skylden for at Bieber avbrøt konserten

I BODØ: Thomas Numme og Harald Rønneberg under prøvene i Stormen kulturhus i Bodø. Foto: Øyvind Nordahl Næss , VG

– Dette var ikke et planlagt stunt. Justin Bieber er utsatt for et ufattelig press. Jeg tror rett og slett det rant over for ham, sier Rønneberg.

TV 2 har nå invitert de samme 1000 belieberne til verdensstjernens neste Oslo-konsert. Bieber beklaget også raskt opptrinnet på Chateu Neuf.

– Det var en kjempestor skuffelse med en gang. Nå kan fansen skryte av at de var til stede da Bieber gikk av scenen. Og det er kjempehyggelig at vi fikk til å invitere dem tilbake, sier Rønneberg.

Starter ny sesong med liveshow

VG møtte radarparet mellom prøvene i Stormen kulturhus i Bodø tirsdag ettermiddag. Onsdag innleder de sin 26. «Senkveld»-sesong med det første av i alt seks show i løpet av de neste tre ukene, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør. Showene sendes live på TV 2.

Deretter sendes programmene på vanlig måte fra Nydalen igjen.

– Dette er noe vi lenge har hatt lyst til å gjøre. Det er utrolig gøy å reise på turné, og vi har fått en helt fantastisk respons, sier Rønneberg til VG.

Både i Bodø, Harstad, Stjørdal, Molde, Sandefjord og Kristiansand ble showene utsolgt på rekordtid. Duoen inrømmer at de pirres av å utfordre Senkveld-konseptet med liveopptredenene.

– Det er litt som å sparke seg selv i rævva, ler Numme.

Les også

 1. Tilbyr skuffede Bieber-fans nye gratis-billetter

  Alle de rundt 1000 Justin Bieber-tilhengerne som var i Chatau Neuf, da stjernen bare forlot konserten, får nå tilbud om…
 2. Bekreftet: Justin Bieber kommer til Norge

  Justin Bieber (21) legger ut på ny verdensturné til neste år - og legger turen tilbake til Norge etter skandalebesøket i…
 3. Justin Bieber takler visst vann på scenen likevel

  Forlot scenen i Norge på grunn av en liten skvett – vasset i H2O under prisutdeling i USA natt til mandag.
 4. TV 2 nektes å vise Biebers skandalelåt

  Fredag sendes dokumentaren som ble laget da Justin Bieber (21) besøkte Norge sist, men den ene låten han spilte vil ikke…
 5. Justin Bieber kjeftet på fansen og gikk av scenen

  Superstjernen avbrøt minikonserten etter én låt.
 6. Bieber kuppet «Senkveld», TV 2 kuppet seerne

  Justin Biebers skandalepregete Norges-opphold var gode nyheter for «Senkveld», som slo «Skavlan» i kampen om…

Mer om

 1. Justin Bieber
 2. Medier
 3. TV 2

Flere artikler

 1. Justin Bieber om konsertskandalen: – Jeg overreagerte

 2. Tilbyr skuffede Bieber-fans nye gratis-billetter

 3. Farvel med gråten i halsen, men Thomas og Harald lover mer TV

 4. Justin Bieber har landet på Gardermoen

 5. VGTV vant for Bieber-dekning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder