GÅR RETTENS VEI: Helene Husvik i TV 2.
GÅR RETTENS VEI: Helene Husvik i TV 2. Foto: TV 2

Helene Husvik saksøker TV 2

Publisert: Oppdatert: 26.05.17 15:08

Del saken på:

Lenken er kopiert
TV

Den tidligere «FotballXtra»-programlederen trekker TV 2 for retten, etter at hun fikk beskjed om at hun ikke beholder jobben.

Sportsjournalist Helene Husvik (27) ble profilert som programleder for «FotballXtra» de siste sesongene mens TV 2 hadde rettighetene til Eliteserien.

Etter at kanalen mistet rettighetene til Discovery, og senere gikk gjennom en stor nedbemanningsrunde, fikk Husvik i vinter beskjed om at hun var overtallig. Det betyr at TV 2 sa hun ikke fikk beholde sin jobb, og tilbød en sluttpakke.

Bakgrunn: 177 må gå i TV 2 – slik blir endringene

Denne har hun ikke godtatt, og nå har hun stevnet TV 2 for retten.

– Usaklig

På spørsmål fra VG om hun nå saksøker TV 2, sier Husvik følgende:

– Jeg mener oppsigelsen er usaklig, og ser frem til å prøve saken for retten. Utover det henviser jeg til min advokat Trond Erik Solheim.

– Jeg kan bekrefte at hun har tatt ut en stevning og bestrider gyldigheten av oppsigelsen. Ut over det har jeg ingen kommentar, sier advokaten.

TV 2: – Beklagelig

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i kanalen, Sarah Willand, bekrefter at de har mottatt stevninger.

– Ut fra de nesten 180 menneskene som måtte slutte da vi startet nedbemanningsprosessen, står vi igjen med fem uløste saker. De har vi ikke klart å løse gjennom forhandlinger. Av disse fem har vi mottatt to stevninger. Vi er forberedt på at vi i takt med søksmålsfristene fremover, vil motta ytterligere tre, sier hun til VG.

Willand legger til at ingen av partene ønsker denne situasjonen.

– Men vi har altså ikke kommet til enighet. Vi mener vi har gjort mye og alt vi kan. Det er beklagelig, men vi mener at oppsigelsene er saklige.

– Kommer TV 2 til å ta grep nå for å unngå at sakene ender i retten?

– Hver av disse sakene er individuelle, og jeg kan ikke gå inn på hver av dem konkret. Vi vil vurdere hver enkelt sak nøye. Når det er sagt, alt dette kommer på bakgrunn av at vi har gjort en omstilling som er krevende, men også nødvendig. Vi opererer i et marked som er i kjempeendring, og derfor kommer dette nå.

Kan få flere saker

TV 2 må komme med sitt tilsvar før partene møtes til et planleggingsmøte i retten – hvor saken vanligvis blir berammet.

Retten kan i tillegg ta initiativ til en rettsmekling, slik de gjorde i saken mellom Guro Fostervold Tvedten og TV3, for å prøve å få i stand et forlik.

Det er sannsynlig at TV 2 i disse dager får flere slike saker på bordet.

Etter det VG kjenner til må de ansatte TV 2 ikke ville ha med videre, og som har bestridt avgjørelsen, i disse dager enten stevne TV 2 for retten eller bestemme seg for å godta sluttpakken de ble tilbudt.

TV 2 er for øvrig også stevnet for retten av Fotball Media, som selger rettighetene til Eliteserien. Årsaken er kanalens nye måte å sende FotballXtra på, som Fotball Media mener er urettmessig utnyttelse av nyhetsretten.

– Prøvd å løse sakene internt

Klubbleder Henrikke Helland sier til VG at hun ikke vil kommentere enkeltsaker, men bekrefter at det vil bli tatt ut stevning i de fem uløste sakene.

– Vi har prøvd å løse disse sakene internt, og så er det en frist for når man tar sakene til domstolen om man ikke har kommet frem til en løsning. Der er vi nå, sier Helland.

– Hva synes du om hvordan TV 2 har opptrådt i denne prosessen?

– Nå er vi her, uten at sakene er løst. Det sier vel sitt.

Denne artikkelen handler om