OVERFALLSALARM: Susanne Furøy Wergeland føler seg tryggere med sin nye overfallsalarm. Foto: Ingrid Halstensen, TV 2.

TV 2 gir kvinnelige ansatte overfallsalarm

TV 2-Susanne utsatt for blotting på vei hjem fra jobb

(VG Nett) TV 2 Sporten gir sine kvinnelige ansatte overfallsalarm for å beskytte dem på vei hjem fra jobb.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er jentene selv som har tatt initiativet til innkjøpet av 50 alarmer, som gis ut til de kvinnelige ansatte i disse dager.

- Vi har turnusarbeid og jobber sent, og da går man hjem alene. Etter hvert har vi mange kvinnelige ansatte, gledelig nok, men vi vil at de skal være trygge. Når vi ser hva som skjer tar vi affære og gjør det vi kan for at våre jenter skal være trygge, sier logistikkansvarlig Camilla Mowinckel (35) i TV 2 Sporten, som var blant initiativtakerne.

Les også Anders Giævers kommentar: Ta Oslo tilbake

Trygghetsfølelse

Mandag ble alarmen delt ut til kvinnene på jobb i kanalens bergenskontor, mens de ansatte i Oslo vil få sine alarmer med det aller første.

Sportsanker Susanne Furøy Wergeland (26) var blant de ansatte som fikk sin overfallsalarm mandag. Hun roser initiativet.

- Det er veldig, veldig bra at kollegene tar initiativet, og at vi jentene passer på hverandre. Om noe skulle skje har jeg en ting jeg kan gjøre. Bare det gir en trygghetsfølelse, sier Wergeland.

Bevisstgjørende

INITIATIVTAKER: Camilla Mowinckel. Foto: Privat.

- Man snakker om en voldtektsbølge i Oslo. Hvordan oppleves det for dere som til daglig jobber i Bergen?

- Jeg tror det er akkurat det samme for oss, og det er bevisstgjørende. Også det at vi får en alarm er bevisstgjørende, og det viktigste er at vi tenker oss om.

Fabian Stang: Hvem som sto bak er uviktig akkurat nå

Hun understreker at kvinner aldri har skyld i en voldtekt.

- Vi er ikke skyld i noen ting, men vi trenger ikke gjøre oss selv til et lett offer.

Hun har selv opplevd blotting på vei hjem fra jobben i august, men understreker at blotteren ikke var truende.

- Jeg gikk forbi Muséhagen i Bergen etter jobb. På innsiden av et gjerde var det en mann som viftet kliss naken for å få oppmerksomhet. Jeg fikk jo sjokk, sier hun.

- Billig forsikring

Mowinckel understreker at det er viktig for dem å gi overfallsalarmer også til de ansatte i Bergen, selv om først og fremst Oslo har fått oppmerksomhet for mange voldtekter den siste tiden.

- Selv om hovedfokuset har vært i Oslo kan vi ikke sitte og vente på at det skjer noe her. Hvis folk vet at jenter går med alarm, kanskje noen stopper og tenker seg om, sier hun.

For de 50 alarmene måtte hun ut med 3000 kroner, og hun anbefaler nå andre arbeidsgivere å følge TV 2s eksempel.

- Det er en svært billig måte å beholde friheten, samtidig som man tar makten litt tilbake, sier hun.

Hun understreker at hun helst hadde sett at man kunne klare seg uten alarmer, men sier at man ikke kan stikke hodet i sanden.

- Jeg er ikke fan av å gå med alarm, men jeg gjør heller det for å føle meg trygg. Det er jævlig synd at det har blitt nødvendig, men vi kan ikke ignorere det.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder