NRK-Phung måtte avlyse én TVNorge-reality for å bli med i en annen

SUPERRESERVE: Phung Hang ble hanket inn som erstatter da Hilde Gjermundshaug Pedersen måtte trekke seg i siste liten. Foto: TVNorge / Krister Sørbø.

«GP» trakk seg i siste liten - Phung ble redningen

(VG Nett) Phung Hang (30) ble hanket inn som deltaker fire dager før «71 grader nord»-innspillingen, fordi Hilde Gjermundshaug Pedersen (47) ble skadet.

 • Atle Jørstad Wergeland
 • Marcus Husby

Artikkelen er over åtte år gammel

Uken før kjendisversjonen av «71 grader nord» ble spilt inn trakk tidligere langrennsløper Hilde Gjermundshaug Pedersen seg fra reality-programmet.

Tirsdag samme uke fikk Phung Hang tilbudet om å være med, to dager senere svarte hun ja og den påfølgende mandagen var hun på plass for innspillingen med de andre kjendisene.

VGTV: Her besvimer Phung på «71 grader nord»

- Jeg hadde sagt ja til «Fire stjerners middag» den samme uken som innspillingen begynte, men da jeg fikk klarsignal var jeg veldig positiv til å stille. Jeg fikk ikke øvd meg noe på forhånd, men man må jo ta det som en kompliment at de ville ha meg med, både fysisk og TV-messig, sier hun til VG Nett.

Kort varsel

TVNorge bekrefter at Pedersen måtte kaste inn håndkleet rett før innspillingen begynte i fjor høst.

- Vi fikk beskjed om skaden like før vi skulle gå i gang med årets kjendisversjon av «71 grader nord», og hun var lei seg for at hun ikke kunne delta. Vi skulle gjerne hatt Hilde med, men endte opp med en superinnbytter i Phung, sier fungerende kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i TVNorge til VG Nett.

Han forteller at produksjonen har en lang liste med kandidater i forkant av hver sesong, og at de arbeidet på spreng med å finne en ny kandidat.

- Phung var en av dem som var aktuell og interessant. Vi var derfor svært glade da hun takket ja til deltagelse, sier Skoland.

Dårlige knær

Hilde Gjermundshaug Pedersen sier til VG Nett at det var trøblete knær som gjorde at hun måtte trekke seg fra konkurransen uken før innspillingen begynte.

- Jeg hadde noen knær som bare ble verre og verre. Så jeg tenkte at det var dumt å begynne og så måtte trekke seg med en gang. Jeg kunne gå oppover, men å gå nedover var et helvete. Og jeg kunne ikke løpe, så jeg turte ikke stille, sier hun.

- Den siste uken skjønte jeg bare at det ikke gikk, og at det var bedre å si fra seg plassen så de kunne hente inn en erstatter, legger hun til.

Operert

Hun understreker at det var surt å måtte trekke seg, men at hun måtte la helsen gå foran.

- Jeg la meg på operasjonsbordet senere på høsten, og nå er det i orden. Det var en cyste i kneet som hadde begynt å vokse, og la press på andre muskler, sier Pedersen.

Skoland sier at de måtte kaste seg om for å gi NRK-profilen mest mulig like konkurransebetingelser som de andre deltakerne.

Sjekket grundig

- Slike prosesser tar tid. Vi må tilpasse nytt utstyr og forsikre oss om at vedkommende er fysisk i stand til å gjennomføre ekspedisjonen. Vi henter blant annet inn legeattester og gjennomfører samtaler med den enkelte kandidaten for å forsikre oss om at vedkommende er innforstått med hva man begir seg ut på.

- Som VG tidligere har skrevet, skadet Phung seg i konkurransen . Var det forsvarlig å hente inn en erstatter på så kort varsel?

- Phung fikk tilbud om å delta bare noen dager før innspillingen. Hun fikk dermed ikke forberede seg like godt som de andre deltagerne. Skaden hun pådro seg underveis var vanskelig å forutse. Og vi var heller ikke i tvil om at det var forsvarlig å ha henne med, basert på det vi hadde av relevant informasjon, sier Skoland.

- Vi synes egentlig det er svært sporty av Phung å stille opp på så kort varsel. Hun har imponert oss, understreker han.

Selv sier realitydeltakeren at hun fikk litt sjokk av å bli med på serien.

- Jeg skjønte ikke hvor tungt det skulle bli. Det var en stor overgang og tøft fysisk. I tillegg måtte man sove i telt med de andre deltakerne. Men jeg hadde to mål - at jeg skulle fullføre alt og ikke være en belastning for laget. Jeg har ikke inntrykk av at jeg har ødelagt for alle, i hvert fall, ler den glade Hamar-jenta.

Les også

 1. Her besvimer NRK-Phung under «71 grader nord»

  (VG Nett) NRK-programleder Phung Hang (30) slo hodet mot en stein og besvimte under TV-innspillingen av «71 grader nord…
 2. Vil bli Norges tøffeste kjendis i «71 grader Nord»: Gravide Vibeke Klemetsen: - Skjønner skepsisen

  (VG Nett) Vibeke Klemetsen (35) forklarer at mange hever øyebrynene over at hun stiller opp i «71 grader Nord» med…

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. Her besvimer NRK-Phung under «71 grader nord»

 2. Seerrekord for «71 grader Nord»

 3. En av disse «vikingene» måtte sendes hjem etter vold

 4. «Dødens tjern» mister seere

 5. Kjendisene får hundretusener for reality - trekker seg uten konsekvenser

Fra andre aviser

 1. Er dette Norges tøffeste jobb?

  Aftenposten
 2. Én million TV-seere mister kanaler etter forhandlingsbrudd om ny distribusjonsavtale

  Bergens Tidende
 3. - Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

  Aftenposten
 4. -Ikke for sent å bli OL-mester

  Aftenposten
 5. Trosset bakteriefobi og høydeskrekk

  Aftenposten
 6. - Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder