DØMMER KJENDISENES DANSEFERDIGHETER: Christer Tornell er han VGs egen danseekspert i kveld. Foto:Heiko Junge,NTB scanpix

Her er Christer Tornells «Skal vi danse»-dom: - Det var vakkert!

Christer Tornell (51) legger sannheten på bordet når han dømmer kjendisenes prestasjoner i kveldens «Skal vi danse».

  • Jennifer Bråthen

Artikkelen er over fem år gammel

Christer Tornell har vært fast medlem av dommerpanelet til «Skal vi danse» i syv år. I programmets tiende sesong tar har han pause fra TV-skjermen, og vier sin kompetanse til VGs lesere.

I kveld dømmer han deltagernes forsøk på både samba, rumba, jive og cha cha cha som VGs danseekspert. I tillegg svarer han på spørsmål fra nysgjerrige VG-lesere i VG direkte studio.

Her er Tornells dom på en skal fra 1 til 10:

LITT FLATT: Idar Vollvik og Anette Stokke fikk 5+5+5+5 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Idar Vollvik og dansepartner Anette Stokke danset jive:

- Idar har en veldig fin start synes jeg. Full dansesjarm! Men så ble litt mye løping og usikkerhet i trinnene midt inne der - bena var liksom ikke helt koordinerte med resten av kroppen. Trippingen ble litt for dominerende. Jeg må si at Idar har et godt smil og mye sjarm gjennom hele dansen, og det blir det jive av.

Poeng: 5

KOSTE SEG MED DANSEN: Zahid Ali og Alexandra Kakurina fikk 4+4+6+5 av dommerne i panelet. Foto:Foto: TV 2,

Zahid Ali og dansepartner Alexandra Kakurina danset rumba:

- Også her er det en sikker start. Jeg har sagt jeg skal spise chili hele uken hvis han får til hoftene, og de var ikke der bortsett fra litt i soloen. Men jeg liker uttrykket hans - det var noe sensuelt der som jeg faktiskt kunne se i denne moromannen. Og han fullførte historien sin sammen med Alexandra. Det var bra! Det var rumba med full Zahid-vri.

Poeng: 5

LØSE HOFTER: André Villa og Maria Sandvik fikk 6+8+7+7 av dommerne i panelet. Foto:Foto: TV 2,

André Villa og dansepartner Maria Sandvik danset samba:

- André starter med hoftene og shadowrolls, og kjører bånn gass hele sambaen. Litt ute noen ganger og litt over alt innimellom, men hoftene hans er det bare å bøye seg for. Energien og showet i denne sambaen var festival på sitt beste.

Poeng: 8

DANSET SEG SVETT: Per Heimly og Therese Cleve fikk 8+7+7+8 av dommerne i panelet. FOTO: TV2,

Per Heimly og dansepartner Therese Cleve danset cha cha cha:

- Herlig start også på denne mannen i soloen, og fullt fokus på Therese. Sexy cha cha-rytme til tider, og fem trinn på fire slag får han til. Litt småstivt i ny og ne var det, men ellers kom Per så absolutt gjennom denne dansen med heder. Jobbe gjør han så til de grader.

Poeng: 7

UNDERHOLDENE: Line Verndal og Glenn Jørgen Sandaker fikk 6+7+6+8 av dommerne i panelet. Foto: TV2,

Line Verndal og dansepartner Glenn Jørgen Sandaker danset jive:

- Line overbeviser i starten. Hun og Glenn Jørgen kjører et utrolig flott spill sammen i denne jiven. Litt enig med Toni som påpekte høye skuldre. Hun er litt bred mellom bena til tider, som fører til at hun må slite for å være presis i trinnene og synkronisert med Glenn Jørgen. Men jeg storkoste meg med showet.

Poeng: 7

STERK SOLO: Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko fikk 9+10+10+10 av dommerne i panelet. Foto: TV 2,

Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko danset samba:

- Agnete har en dansebevisthet i kroppen som er helt rå. Hun skifter retning og fokus gjennom hele sambaen, og det er ikke enkelt. Herlig koreografi av Egor. Noe gufs i noen få trinn. Hun trenger fremdeles å styrke opp innsiden av beina, men dette velger vi nesten å se bort fra i denne sambaen. Råbra - best i kveld så langt!

Poeng: 10

BRA BLIKK: Roar Strand og Nadya Khamitskaya fikk 7+8+9+8 av dommerne i panelet. Foto: TV2,

Roar Strand og dansepartner Nadya Khamitskaya danset cha cha cha:

- Hvis dere så i starten da Roar satt på stolen...for noen linjer i bena! Det var lekkert og veldig bevist. Det bar preg av litt nerver noen få ganger, som går ut over rytmen, men ellers likte jeg dette veldig godt. Roar hadde pasjonen på plass med sitt alterego Ricardo. Roar er på gang, så absolutt. Og danse kan han.

Poeng: 8

LEVDE SEG INN I DANSEN: Linnéa Myhre og Alexander Svanbergfikk 6+8+8+7 av dommerne i panelet. Foto: TV2,

Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg danset rumba:

- For noen armer Linnéa hadde i starten - det var vakkert! Hun hadde utrolig flotte linjer i løft og posisjoner, men hun mister kontakten med gulvet innimellom dessverre. Nerver tror jeg. Senteret hennes og tyngdepunkte lå litt for høyt oppe, men som jeg trodde så kler Linnéa rumba og rumbaen henne. Hadde hun hatt en uke til så ville hun vært nede i gulvet og følt seg trygg. Dette var vakkert!

Poeng: 8

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder