NY DRONNING: I fjor delte Netflix dette bildet av den nye dronning Elizabeth, Olivia Colman, i sesong tre av «The Crown». 17. november kommer hun på TV. Foto: NETFLIX

Netflix slipper premieredato for sesong tre av «The Crown»

Endelig er datoen klar: Netflix slipper sesong tre av den populære serien The Crown søndag 17. november.

 • Jørn Pettersen

Samtidig legger Netflix ut en sniktitt på ny trailer for sesong tre på YouTube – og denne oppdateringen på Twitter.

Handlingen i sesong tre er lagt til årene 1964 til 1977. Olivia Colman har overtatt rollen som dronning Elizabeth II etter Claire Foy. Colman (45), er blant annet kjent fra krimserien «Broadchurch».

les også

Hun er den nye prinsesse Diana

– Jeg mener Claire Foy rett og slett er et geni. Prestasjonen hennes er utrolig utfordrende å følge opp, så jeg skal egentlig bare se alle episodene om igjen og kopiere henne, har Colman sagt i et tidligere intervju.

Colman har også uttalt i et intervju med ITV News at hun også ønsker å vise dronningens kjærlige og menneskelige sider.

– Det er ikke mulig å være et menneske som hele tiden er den beste utgaven av seg selv. De kongelige er mennesker. Det er derfor vi blir grepet av historien, uttalte den nye dronning Elizabeth.

Prins Philip er heller ikke den samme som i de to foregående sesongene. Han blir nå spilt av Tobias Menzies, kjent fra «Game of Thrones» og «Outlander», mens Helena Bonham Carter har overtatt rollen som prinsesse Margaret etter Vanessa Kirby.

les også

Han overtar rollen som prins Philip

På den nye rollelisten finner vi også navn som Ben Daniels som Tony Armstrong-Jones, (prinsesse Margarets ektemann), Josh O’Connor som prins Charles, Erin Doherty spiller søsteren prinsesse Anne, Marion Bailey er dronningmoren og Jason Watkins er statsminister Harold Wilson.

En utskiftning av alle skuespillerne på én gang er svært uvanlig i TV-bransjen. «The Crown», som er planlagt til seks sesonger, skal gjøre det ikke bare én, men to ganger.

Mer om

 1. TV
 2. Drama
 3. TV-serier
 4. Helena Bonham Carter
 5. Anmeldelse

Flere artikler

 1. «The Crown»: Antyder kongelig affære

 2. TV-anmeldelse «The Crown» sesong 3: «Middelalderdronningen»

 3. «The Crown»: Dronningens tale

 4. Pluss content

  Strømme-guide: Seriene mens du venter på nye «The Crown»

 5. Harry og Meghan tar en «Edvard og Wallis»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder