Lager TV-show om seernes tidligere liv

Ved hjelp av regresjonsterapi skal TVNorge frakte seerne tilbake til sine tidligere liv og filme «oppdagelsesferden» i programmet «Reise i sjelen».

Ida Ellisif Knutsen
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

Regresjonsterapi brukes for å sette mennesker i kontakt med opplevelser og hendelser de skal ha hatt i tidligere liv.

I programmet «Reise i sjelen» skal TVNorge følge personer som søker seg tilbake til tidligere liv, og reise sammen med dem til stedene de mener å ha opplevelser og minner fra.

Konseptet er utviklet av produksjonsselskapet Strix, og det er allerede spilt inn en dansk versjon av programmet som skal sendes på dansk TV 2 til høsten.

- Mange av de deltagerne vi har brukt i programmet, er personer som allerede har bestemt seg for å prøve dette, og så har vi fulgt deres prosess, sier Hanne Danielsen i Strix Danmark.

- Det mest oppsiktsvekkende er å se hvor sterkt de reagerer når de kommer på det stedet hvor de mener de har levd tidligere. For mange har det forandret hele måten de ser på livet sitt på, forteller Danielsen.

- Følger bevisførselen

- Jeg så et prøveprogram som var laget i Danmark, og ble veldig fascinert av historiefortellingen, forteller TVNorges programdirektør Eivind Landsverk.

- Det handler om å bruke regresjonsterapi for å ta folk tilbake til sine tidligere liv, og følge bevisførselen på at det de sier, er riktig. Det dreier seg om vanlige mennesker som tror de kan finne svar på noen spørsmål ved å gå tilbake på denne måten, sier Landsverk.

Han forteller at det i eksempelet han så, handlet om en dansk jente som ble ført inn i en dyp søvn. I denne tilstanden nevnte hun blant annet en landsby i Italia som hun ikke hadde besøkt tidligere. Men da hun reiste til denne byen, fant hun tilbake til flere holdepunkter for at hun hadde vært der i et tidligere liv, blant annet et torg hvor hun mente hun hadde solgt appelsiner.

- Vi er den første kanalen som har tatt «det ukjente» på alvor, og skal i høst sende en ny runde av «Fornemmelse for mord», i tillegg til at vi har en innkjøpt serie som heter «Åndenes makt». Nå har vi også bestilt ti episoder av «Reise i sjelen», med tanke på å få det på skjermen til neste år, sier Landsverk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder