«Kråkeslott»-krangel ender i retten

TV

Halvannet år etter at TV3s realityserie «Kråkeslottet» ble en fiasko, har en av deltagerne stevnet produksjonsselskapet Strix for retten.

  • Guro Hoftun Gjestad
Publisert:

Serien gikk ut på at et falleferdig hus skulle pusses opp til et lekkert hotell som deltagerne skulle drive. Serien nådde aldri særlig flere enn 100000 seere, og hadde en bunnnotering på 50000.

Avtale på direkten

Vinneren, André B. Iversen, inngikk en avtale med Esben Asbjørnsen to uker før finalen om å dele gevinsten på 500000 kroner hvis en av dem vant. Denne avtalen skal de ha opplyst seerne om i en direktesending.

- Dette var et regelbrudd, og Strix burde ha utvist de to guttene. Da hadde jeg vunnet gevinsten på 500000 kroner, sier Kine Naustdal, som 1. april stevnet Strix for retten og krever produksjonsselskapet for en halv million kroner.

Naustdal understreker at dette er en sak mellom henne og Strix.

- Jeg bestrider ikke at André B. Iversen vant publikums gunst, men at Strix ikke gjorde noe da de visste at de to hadde inngått en avtale, må de stå til ansvar for, sier Naustdal.

Hun får støtte av «Kråkeslottet»s seierherre, André B. Iversen, som ikke har problemer med å bekrefte at han inngikk en avtale.

- Jeg ble oppringt av TV3 i dag, som ber om utskrift fra kontoen min slik at de kan sjekke om jeg har delt gevinsten med Espen Asbjørnsen. Men det har ikke en dritt å si, for vi skulle ifølge kontrakten ha vært utvist fra serien ettersom vi sa åpent på en direktesending at vi hadde en avtale.

André B. Iversen oppsummerer «Kråkeslottet»-opplevelsen:

- Dette er i ferd med å bli en såpeopera.

Kine Naustdal har hatt kontakt med sin advokat, Per Schrader-Nielsen, siden første dag etter «Kråkeslottet».

Fra sidelinjen

- Jeg kan bekrefte at vi har sendt stevning, og at vi nå venter på tilsvar fra Stix' advokat. Utover det ønsker jeg ikke å gå i detalj om saken, sier Schrader-Nielsen.

Strix' advokat, Jan Morten Evertsen hos advokatfirmaet Arntzen de Besche, bekrefter at stevningen er mottatt.

- Vi utarbeider tilsvaret og har dette klart i løpet av et par dager, og da sender vi det til retten. Mer kan jeg ikke si om saken før vi har tilsvaret klart, sier Evertsen.

TV3 følger saken fra sidelinjen.

- Dette er en sak mellom Strix og deltageren, så vurderingen av hva som ble sagt på en direktesending i kampens hete, og hva en kontoutskrift vil fortelle, får Strix svare for, sier prosjektkoordinator i TV3, Trine Haugen.

- Blir det en ny runde med «Kråkeslottet»?

- He he... vi jobber med høstens programmer, men et nytt «Kråkeslottet» skal det nok mye til at det blir, sier Haugen.

Her kan du lese mer om