Her er TV-høstens vinnere og tape: Traff blink med Amors piler

«Jakten på kjærligheten» med sterkest formstigning i høst

TV

Det var ikke bare Camilla og Magnus som traff blink med Amors piler - også TV2 traff seerne i hjertet med bonderomantikk-serien «Jakten på kjærligheten». Høstinnspurten endte med to milliontreff.

Publisert:

«Jakten på kjærligheten» startet med 813000 seere i begynnelsen av oktober. Åtte uker senere satte serien punktum med hele 1061000 seere. TV2-satsingen på kjærlighetsjaktende bønder er dermed programmet som har hatt sterkest «formutvikling» denne høsten - hvis man ser bort fra NRK1s råsterke gullrekke.

Det er nemlig ikke bare fotballagene som jakter på høstformen - TV-kanalene kjemper minst like intenst om seerne.

VG viser deg i dag formkurvene for flere av høstens TV-programmer, fra NRK1 og TV2 satte inn høstjakten i uke 36 og 37.

Dårlig start

Både Fredrik Skavlan og «Nytt på nytt»-trekløveret Anne-Kat. Hærland, Knut Nærum og Jon Almaas hadde en usedvanlig svak sesongåpning i høst, men i løpet av høstukene har de befestet sin suverene posisjon, og det meste konkurrentene setter inn av motprogrammering ser ut til å prelle av.

Tore Strømøy, en av NRK1s sikreste stemmesankere, har denne høsten vært nødt til å konstatere at noen er bedre, selv om hyppige seertall på godt over 900000 seere ikke akkurat bærer preg av at Strømøy er helt av sporet.

For TV2s fredagsverter Thomas og Harald har høsten vært på det jevne - talkshowet ligger for tiden og dupper rundt 500000-tallet.

Innspurten i reality-seriene innebærer at konkurransen mellom deltagerne skjerpes og at spenningen stiger, og TV2-serien «Jakten på kjærligheten» har altså til fulle fått merke denne effekten, med over en million seere de siste to ukene.

Mens «71 grader nord 2004» ser ut til å ha fått en trofast seerskare på rundt 400000, sliter «Robinsonekspedisjonen» med å nå opp til gamle høyder.

UNDERHOLDNING/ TALKSHOW

NRK1s såkalte gullrekke med «Nytt på nytt»-trioen med Anne-Kat. Hærland, Knut Nærum og Jon Almaas i spissen har vist imponerende høstform. De begynte sesongen med 854000 seere og var i forrige uke oppe i 1357000 seere. «Det svakeste ledd»-programleder Anne Grosvold har imidlertid vist sviktende høstform, og har tapt nærmere 250000 seere siden uke 36.

REALITY

Det er ingen tvil om hvilken programserie som har vist den sterkeste formutviklingen denne høsten. TV2-realityserien «Jakten på kjærligheten» med Katrine Moholt som programleder, hadde de to siste ukene over en million seere.

SERIER

Den danske serien «Krøniken» slo også an blant nordmenn, og var i den foreløpig siste episoden oppe i nærmere 850000 seere. NRK Drama-satsingen «Skolen» har ikke oppnådd over 400000 seere etter premièren i uke 42. Det er også klart at kultserien «Sopranos» har en negativ seerutvikling denne høsten.

FORBRUKER-TV

NRKs forbrukerinspektører ligger stadig et par hundre tusen seere over konkurrentene i TV2, og formkurven gir ingen indikasjon på at «TV2 hjelper deg» spiser seg innpå.

HELSE/VITENSKAP/ NATUR

Helse, natur, vitenskap og mat fenger seerne, og både «Puls», «Ut i naturen», «Schrödingers katt» og «Tinas mat» har fått nye seere i løpet av høsten. Men seerne har derimot ikke lagt sin elsk på TV2s samlivs-satsing, «Elsker, elsker ikke», som har hatt tilbakegang siden starten i uke 42.

DEBATT/AKTUALITET/KRIM

«Søndagstabloid» har hatt en oppsiktsvekkende positiv formkurve denne høsten, Pål T. Jørgensen har uttalt til VG at han ikke har planer om å vise ansiktet på skjermen på hviledagen til våren.NB! For programmer som går på lufta flere ganger i uken, er seertallet oppgitt som uke-gjennomsnittet.

Kilde: TNS GALLUP

Her kan du lese mer om