PREMIEREKLARE: F.v. Bård Ylvisåker (33) og Vegard Ylvisåker (36) har sesongpremiere på «I kveld med YLVIS LIVE» i Folketeateret tirsdag. Foto: TERJE BRINGEDAL , VG

Ylvis lover mye dårlig underholdning

Brødrene Ylvisåker varmer opp til sitt nye show med protest mot promotering på sosiale medier – en musikalsk busstur du kan følge direkte på VGTV.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Eksterne lenker

Ylvis | Official homepage for Ylvis | Language of Love - new video!

– Folk er blitt så hippe med all denne promoen på sosiale medier, så vi vil heller gjøre det på gamlemåten, sier Bård Ylvisåker (36).

Og med «gamlemåten» mener han for eksempel å dele ut pamfletter til publikum – et publikum som tirsdag formiddag skal plukkes opp rundt om i Oslo av Ylvis selv, som er vertskap i en «musikalsk leddbuss» hvor et sprell levende band byr på underholdning sammen med komikerduoen.

BRØDREDUO: Bård og Vegar Ylvisåker kan skilte med over 15 år i rampelyset. Her i et folketomt Folketeater i Oslo dagen før dagen. Foto: Terje Bringedal , VG

– Dette er en stille protest. Folk snakker så mye om sosiale medier. Jeg merker at jeg blir gammel og sliten, sier Bård, og trekker frem et eksempel på en forespørsel av typen de gjerne får nå om dagen.

– «Kan ikke dere gå med snapchat en hel dag og filme dere selv?» Vi kan det, men det blir jo så forferdelig dårlig. Og å rigge en buss er mer stress enn å ta en snap.

Oppdatert? «The Fox» er for lengst sett over en halv milliard ganger

– Med «The Fox» hadde dere jo stor suksess globalt ved god hjelp av sosiale medier?

– Før vi vet ordet av det er denne bussturen svær i Asia, den også.

Sender live

På bussturen, som kan følges fra klokken 11 til 13 på VGTV, lover Ylvis mye flott musikk basert på de forhåndsinnstilte stilartene på Bårds keyboard.

Og noe særlig mer kan de ikke love, av gode ting. Derimot er de helt sikre på at liveopplegget vil medføre mye begredelig underholdning.

– Her kommer det nok til å bli veldig mye dårlig. Det blir mye dårlig underholdning per krone brukt på denne bussen, mener Bård.

– Når vi lager slikt som dette, pleier vi å filme en hel dag, og så klipper vi sammen de tre beste minuttene, forklarer Vegard.

– Hvis vi vanligvis filmer i åtte timer og får tre gode minutter … La oss se på ratioen: Vi skal filme i to timer, så da skal det jo bli 40 gode sekunder – og mest sannsynlig kommer de heller ikke i en bolk. Men jeg kjenner jo VGTV, de kommer til å klippe sammen det beste, så her blir det «Se de beste to sekundene fra Ylvis-bussturen».

– Det kan jo hende det blir helt awesome, påpeker Bård.

– Ja, det er lov å drømme, sier Vegard.

LADER OPP: VG møtte Ylvis under forberedelsene før morgendagen. Foto: Terje Bringedal , VG

Tjener fett

Noe gjør brødrene likevel riktig. Såpass riktig at Vegard nylig kjøpte seg en villa til 17 millioner, to år etter at Bård kjøpte seg en til skarve 12 millioner.

– Vi kan ikke klage, sier Bård.

Les også: Ylvis håver inn millioner

– Det beste ved businessen er at vi ikke lenger får kjeft når vi skal lage det vi har lyst til å lage. Friheten til å lage det man vil er det ypperste av luksus når man holder på med det vi gjør.

I 2014 fulgte VGTV Ylvis-gutta live i 24 timer: Se hva som skjedde den gangen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder