PROGRAMLEDER: Jessica Almenäs har ledet en rekke programmer på svenske TV4. Her fra programmet «She's got the look». Foto:TV4,

Svensk TV-profil raser mot magasin

Programlederen Jessica Almenäs (39) mener hun ser ut som en dårlig barbiedukke etter kraftig retusjering.

Da den svenske «Skal vi danse»-programlederen Jessica Almenäs så den siste utgaven av kvinnemagasinet Tara, fikk hun sjokk.
Almenäs, som inntil i fjor samboer med den norske sprangrytteren Tony André Hansen, var blitt intervjuet om sin nye løpebok. Men da hun så bildet av kvinnen på forsiden av magasinet, trodde hun det var av en annen.

– Helt ærlig Tara, det her synes jeg er ikke greit. Så bildet og lurte selv på hvem det var. Det er minst fem år gammelt og TOTALT over-retusjert. Det finnes ikke en eneste likhet mellom meg og det bildet. En lurer på hvordan den som valgte bildet egentlig tenker? skriver Almenäs på Instagram.
Hun avslutter meldingen kort:
– Tara, dere burde skamme dere.

Også norske kvinnemagasiner er blitt kritisert for å ha retusjert bilder. Norske kjendiskvinner fortalte at de ikke vil bli retusjert. Norske motemagasiner innrømmer at de benytter seg av retusjerte bilder, men presseeksperter er kritiske og anbefaler å klage dem inn for Pressens Faglige Utvalg.


Til den svenske avisen Aftonbladet gjentar Almenäs at bildet er fire-fem år gammelt.
– Jeg håper virkelig ikke at folk tror jeg ser sånn ut på ordentlig. Jeg ser ut som en verre versjon av en barbiedukke. Alle linjer i ansiktet er borte, sier hun til avisen.LES OGSÅ: Slik kan en skjønnhetsretusjering foregå

Etter at Almenäs postet bildet av magasinforsiden på Instagram, og svenske medier plukket opp saken, uttalte redaktøren for magasinet at de har kjøpt bildet fra et byrå, og at magasinet ikke har redigert bildet selv.
– Vi vil vise kvinner som de er, men problemet er at mange bilder av kvinner som kommer fra billedbyråer kan være kraftig retusjerte når man får dem. Man får ingen originalbilder, sa sjefredaktør Ann Fredlund til Expressen.
Det får Almenäs til å reagere, og igjen tar hun til Instagram for å vise hva hun mener:

– Tara sier de ikke har retusjert bildet, men kjøpt det sånn fra fotobyrået. Mja, jeg vet ikke. Bedøm selv, skriver programlederen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder