SISTE KVELD MED GJENGEN: Ivar Dyrhaug ble hyllet av 60 kjendiser da siste Beat for beat ble spilt inn. – Det var en litt ut av kroppen-opplevelse, sier Dyrhaug i ettertid. Foto: Frode Hansen , VG

Dyrhaug om «Beat for beat»-exiten: – Mer vemodig nå

I kveld er det siste gang du får se Ivar Dyrhaug (66) på skjermen som «Beat for Beat»-programleder.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

I juni ble det kjent at 66-åringen gir seg som programleder for det folkekjære fredagsprogrammet, etter 17 år på skjermen.

– 17 år er grunn god nok – og en eller annen gang så må ting ta slutt, sier han til VG.

Dyrhaug har ledet over 300 «Beat for Beat»-sendinger siden 1999, og innrømmer at avgjørelsen om å slutte som programleder for det populære musikkprogrammet føles litt rar.

I september ble hans siste «Beat for beat»-program spilt inn på Marienlyst i Oslo, hvor VG var til stede. Der ble 66-åringen hyllet av både kolleger og publikum.

– Dette var ubeskrivelig, en skikkelig «ut av kroppen»-opplevelse, sa Dyrhaug til VG den gang.

VG+: Beat for beat-generalen om exiten: Før eller senere så må ting stoppe (krever innlogging)

– Mer vemodig nå

Han sa også at det ikke var blitt vemodig helt enda, men at det kom å bli det. Og det har det blitt.

– Det er nok kneppet mer vemodig akkurat nå. Det er en rar situasjon, men det må jo ligne på hvordan folk som går av med pensjon har det, tenker jeg. Men det er veldig hyggelig å kunne gi seg mens en er noenlunde på topp, sier hna til VG.

Fredag kveld rulles Dyrhaugs siste program over norske skjermer. Programlederen har selv sett kveldens episode, men har tenkt til å se det igjen i kveld.

– Jeg har allerede fått en sniktitt. Vi hadde et avslutningsselskap med gjengen som har jobbet med programmet hvor vi så siste episode sammen. Det var veldig hyggelig, og både rørende og vemodig. Alt på en gang, egentlig, sier han.

Ferdig etter 17 år: Derfor slutter han

I KJENT STIL: Siden 1999 har Ivar Dyrhaug ledet nordmenn gjennom en musikkfylt start på fredagskveldene. I kveld er det imidlertid slutt. Foto: Erik Dyrhaug , NRK

Skal gire ned

66-åringen er ferdig som programleder, men han har ikke tenkt til å hvile på laurbærene. I over 20 år har han tatt på seg eventjobber, og det har han tenkt til å fortsette med – men det blir ikke flere jobber nå som han ikke lenger vil lede det folkekjære programmet.

– Jeg har ikke tenkt til å akselerere på event-fronten. Noe av tanken er å kunne gire litt ned, sier Dyrhaug.

For fire måneder siden ble etterfølgeren klar: Atle Pettersen (25) tar over programlederjobben.

– Det går ikke an å få større sko å fylle. Dette er et program som veldig mange har et sterkt forhold til, og det ligger en viss ærefrykt i å tre inn i programlederrollen. «Beat for Beat» er jo Ivar Dyrhaug, sa 25-åringen da nyheten ble kjent.

VG +: Atle Pettersen: Når jeg driter meg ut, fortrenger jeg det (krever innlogging)

Den tidligere «X-faktor»-deltageren og «Skal vi danse»-vinneren hadde sin programlederdebut i NRKs «Julemorgen» i fjor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder