Rachel Nordtømme: – Han fortjente å gå videre

Her er Christer Tornells «Skal vi danse»-dom: Villa ute av dansen:  – Jeg gjorde en feil

Fire danse-par er blitt til tre. André Villa gjorde en feil i tangoen, og havnet i en duell han ikke klarte å gå seirende ut av.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Denne lørdagen var det duket for rockeaften i semifinalen av «Skal vi danse», og selv om Villa og dansepartner Maria Sandvik rocket seg gjennom en tango - holdt det ikke. Danseparet er naturlig nok skuffet.

– Nå var det vår tur. Jeg gjorde en liten feil, og når det er så tøft havner du fort i duell. Det er utrolig synd. Men jeg kom mye lenger enn jeg trodde at jeg skulle gjøre, sier Villa til VG.

Både mamma Hanna og kjæresten Rachel Nordtømme var på plass i salen.

– Det er selvfølgelig veldig kjedelig. Vi satt jo her og stemte og heiet, og var helt med. Jeg synes han virkelig hadde fortjent å gå videre, men alle har jobbet hardt, sier Nordtømme til VG.

Blir det noe dansing hjemme da?

– Jeg håper jo det. Jeg håper at jeg kan dra nytte av at han har vært her så lenge.

Nå som dansekonkurransen er over for Villa venter han ikke lenge med å reise tilbake til Spania, hvor han bor store deler av året.

– Jeg reiser til Spania nesten med en gang for å kjøre freestyle, forteller motorcrossføreren.

VG+:André Villa: Hjalp mamma gjennom kreften

Forrige lørdag var det Per Heimly og dansepartner Therese som måtte forlate konkurransen.

ROCKA TANGO: André Villa og Maria Sandvik danset til en Muse-sang i sin tango, men selv om poengene fra dommerne var høye, var ikke seerne enige. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Her er Tornells dom over kveldens semifinale:

Christer Tornell (51) sparte hverken på krutt eller lovord da han dømte kjendisenes prestasjoner under lørdagens semifinale i «Skal vi danse», hvor rock preget kvelden.

Christer Tornell har vært et fast medlem av dommerpanelet til «Skal vi danse» siden 2007. Selv om danseeksperten har pause fra TV-skjermen og programmets tiende sesong, har han fremdeles sterke meninger om hva kjendisene foretar seg på den blankpolerte parketten i Nydalen.

DOMMER: VGs danseekspert Christer Tornell. Foto: NTB Scanpix Foto: ,

– Linnéa har fått en ny stor beundrer i meg. Hennes utvikling i «Skal vi danse» er nok en av de mest fantastiske jeg noensinne har sett i denne konkurransen. Hun har så utrolig mange sider av seg selv som hun virkelig har turt å vise frem, og at hun nå går videre til finalen viser nettopp det. Vi har fått lov å lære henne å kjenne, sa Tornell etter lørdagens semifinale.

VGs danseekspert synes ikke det var overraskende at Linnéa og André måtte kjempe i dansedull, men legger ikke skjul på at han synes det er trist at Villa måtte forlate konkurransen.

André er min andre store helt. Han klarte ikke finaleplassen, men for en entertainer han er. Og for en stor glede det har vært å bli kjent med ham. Agnete, Linnéa og Roar er i finalen. Det er bare å glede seg i syv dager, mente Tornell.

Her er Tornells dom på en skala fra 1 til 10:

André Villa og dansepartner Maria Sandvik danset tango til «Supermassive Black Hole» av Muse:

– André og Maria i en rocka tango. Utrolig kul start. Og i tillegg med rekvisitt. Det er vanskelig. André er godt ned i kne. Her er det ikke noe hev og senk og han har ekstremt sterkt fokus på Maria. Men, jeg mangler derimot styrke i overkroppen og selvtillitt generelt innimellom. Tangoen er litt svak til tider, men han overbeviser alikevel i spillet.

Tornells dom: 7

Dommernes poeng: 6+8+6+7 = 27

NESTEN FULL POTT: Dommerne sa de fikk frysninger fra topp til tå, og det ble niere fra hele panelet. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Agnete Kristin Johnsen og dansepartner Egor Filipenko danset vals til «Misery» av Pink og Steven Tyler:

– En vals på heftige skyer. Herlig dynamikk i starten mellom det tøffe og det myke. Egor utfordrer Agnete atter en gang med en vanskelig koreografi. Og Agnete leverer. Vakker i hev og senk. Vakker lyrisk i fortellingen. Glemmer armene noen ganger og da drar hun med seg overkroppen ned. Men dette er pirketing. Agnete, we love you.

Tornells dom: 9

Dommerne sa de fikk frysninger fra topp til tå, og ga poengene: 9+9+9+9 = 36

Etter de to første parene hadde vært inne i ilden, synes Tornell det var semifinalenerver både hos Villa og Johnsen.

– André mistet beina og ble litt potetsekk i overkroppen. En utrolig kul potetsekk skal sies. André er fremdeles oppe i toppen. Agnete klarte å levere en nydelig vals, men også her tok nervene litt tak i energien hennes og fikk henne til å miste kraft i overkroppen innimellom. Dette er spennende så det holder. Og det er bare å glede seg til Linnéa og Roar. En skikkelig thriller, sa den tidligere SVD-dommeren.

LUFTIG: Det gikk både fort og rundt når Linnéa Myhre og Alexander Svanberg danset sin quickstep. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Linnéa Myhre og dansepartner Alexander Svanberg danset quickstep til «I Want You To Want Me» av Lindsay Lohan:

– Linnéa lyser av selvtillitt i starten. Og hun har full energi gjennom hele dansen. Det var rock, men også lett lekent og med den driven som quickstep skal ha. Hun er godt sentrert i kroppen. Det eneste jeg kanskje synes hun mister er at overkroppen innimellom blir litt slapp. Hun må vokse seg gjennom armene til Alexander. Men flere feil enn det kunne jeg ikke se. Det er bare å bøye seg i støvet for denne jenta som begynte et helt annet sted for 10 uker siden.

Tornells dom: 8

«Dette var knallbra», kom det fra Gyda Block Thorsen bak dommerbordet. Dommernes poeng: 8+9+8+9 = 34

STÅLKONTROLL: Roar Strand sang til og med under dansen med Nadya Khamitskaya under kveldens dans. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Roar Strand og dansepartner Nadya Khamitskaya danset wienervals til «Bed Of Roses» av Bon Jovi:

– Han er en dansende skuespiller. Og han begynner å få fantastisk kontakt med armene sine og hva de forteller. Det var imponerende flyt i wienervalsen generelt. Jeg er enig med Trine i at skuldrene har en tendens til å klappe sammen bittelitt til tider. Jeg tenker at det er på grunn av konsentrasjonen. Men igjen, da er vi veldig pirkete. Dette var strålende levert. Roar og Nadya er blitt et superdansepar.

Tornells dom: 9

Det var klasse i starten, sa kveldens gjestedommer Carsten Skjelbreid. Dommernes poeng: 9+8+10+9 = 36

Etter at de fire gjenværende danserne var gjennom sin første dans, mente Tornell det var vanskelig å si hvem som ville havne i duell.

– Det er nervpirrende med både Agnete og Roar på 36 poeng. Linnea har 34 og André har 27, så her skiller det minimalt mellom parene og det er umulig å gjette seg til hvem som kommer til å havne i duell i kveld. Det er vel bare å konstatere at dans er noe vi bare skal elske!

Og for første gang i «Skal vi danse»s historie danset kjendisene med hverandre.

JIVE-OFF: Det gikk fort i svingene i Roar Strand og Linnéa Myhres jive - og de hadde det moro. Foto:Thomas Reisæter,TV 2

Roar Strand og Linnéa Myhres danset jive til «I’m A Believer» av Smashmouth:

– «I´m a believer» er akkurat det de må være nå. Et herlig show-nummer med jive i bunn. Skifte av partner underveis er vanskelig, men de leverer og klarer alle turer veldig bra. Både Linnéa og Roar er litt forsiktige innimellom, og de stolte nok ikke helt på seg selv til tider, noe de fint kunne gjort. Koreografien satt, men de skulle nok ha blomstret litt mer, for når usikkerheten kommer så setter den seg med en gang i kropp og i føtter. Bortsett fra det så var det absolutt et show.

Tornells dom: 8

«Det var ikke så verst», mente Tony Irving. Dommernes poeng: 7+7+7+8= 29

LEKENT: André Villa mente at å danse med Agnete Johnsen var litt som å kjøre en ny motorsykkel - men de fikk det til. Foto:Thomas Reisæter,Tv 2

Agnete Kristin Johnsen og Andre Villas danset jive til «One Way Or Another» av One Direction:

– Både Agnete og André har høy show-faktor. De tørr å gi bånn gass, bære eller briste. Og det kreves i jive. Begge leverer 110 prosent i kveldens siste dans før duellen. Her ble Agnete hakket bedre, slik at André svarte til de grader. Agnete er presis og hun stråler. André henger til tider litt etter, men han har enorm energi og det koker utrolig rundt denne jiveOff.

Tornells dom: 9

«Dere mister litt av den profesjonelle holdningen når dere danser med hverandre», mente Trine Dehli Cleve. Dommernes poeng: 8+8+8+9= 33

Tornell synes det var vanskelig å si hvem som kom til å havne i duell, men hadde likevel en tanke om hvem som kom til å havne i lørdagens duell.

– For meg, etter den herlige dansingen i kveld, så tror jeg kanskje at det blir Linnea og André som må i duell. Hvem som ryker er vanskelig å si noe om. Men godeste André må ta fatt på holdningen sin, i tangoen, i en eventuell duell for ikke å miste grepet om denne dansen. Linnea gjorde en flott quickstep, men hun ble litt energiløs i overkroppen til tider. Hun hadde dog litt bedre holdning enn André. Jeg ønsker ikke at noen skal forlate konkurransen - og sier heller dans for livet i duellen! Jeg sitter nok med like mye nerver som danseparene gjør denne kvelden. Så det blir nesten deilig med en liten pause nå. Bare nesten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder