ØNSKET ÅPENHET: Thea Steen ble diagnostisert med livmorhalskreft som 25-åring. Gjennom hele sykdomsperioden delte hun åpenhjertig sine opplevelser. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Thea Steens kreft-kamp blir dokumentar

Thea Steen har dokumentert egen sykdomshistorie nesten helt frem til hun døde 26 år gammel. Nå blir det dokumentarfilm.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Thea Steen hadde nettopp flyttet til New York for å oppfylle drømmen om å jobbe som frilansjournalist da hun i mars i fjor fikk diagnosen livmorhalskreft. Da flyttet hun hjem til Norge og var siden gjennom omfattende behandlingsrunder.
Gjennom hele den første sykdomsperioden og tilbakefallet har Steen gjort egne opptak i en videodagbok. Opptakene har blitt brukt i kampanjen #sjekkdeg som hun laget i samarbeid med kreftforeningen og magasinet DetNye.
Etter at første del av kampanjen var gjennomført fortsatte Steen opptakene frem til hun døde. Nå blir de til en dokumentarfilm.

– Jeg har sett det meste, og det blir veldig sterkt, sier Theas lillesøster Tonje Steen til VG.

Personlig

Tonje Steen forteller at det var planlagt at Thea skulle ta større del i filmingen, men at dette ble forandret da hun raskt ble dårligere.
– Da hun døde var det flere opptak som var planlagt, sier hun og fortsetter:
– Filmen blir veldig personlig, og det blir et veldig ærlig innblikk.
Tonje Steen forteller at storesøsteren Thea også jobbet med et bokprosjekt som vil bli flettet inn i filmen som etter planen skal vises på TV 2.
Farvel med Thea Steen: Sterke taler fra mor og søster

Ærlig

Filmen regisseres av den prisbelønte regissøren Igor Devold. Han forteller at hovedvekten av opptakene i filmen vil være materiale Thea har filmet selv, men at de to også har hatt flere innspillingsdager sammen.

– Hun har filmet veldig mye frem til bare uker før hun gikk bort. Vi har samarbeidet tett med familien, og har fått tilgang til materialet etter Theas ønske, sier Devold.

Han forteller at det vil bli et ærlig innblikk i en tid med oppturer, nedturer og store utfordringer.

– Dette har vært noen av de sterkeste opptakene jeg har gjort som dokumentarist. Jeg ser frem til å jobbe med materialet fremover, sier Devold til VG.

VG har vært i kontakt med TV 2 som bekrefter at de er i gang med å lage dokumentaren, men at de foreløpig ikke ønsker å kommentere detaljer.

Thea Steen: – Utrolig hvor fort livet kan bli snudd opp ned

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder