COUNTRY: Jamie Lynn Spears på CMT Countrygalla i Nashville 8. juni i år. Foto: AFP

Lille-Spears om graviditeten og TV-smellen: – Jeg var så redd

TV-karrieren til Britney Spears' lillesøster Jamie Lynn fikk en bråstopp da hun ble gravid som 16-åring.

Jamie Lynn Spears seilte opp som den store kjendisyndlingen i USA omtrent på samme tid som superstjernen og hennes ni år eldre søster Britney Spears (nå 34) gikk ned for telling og kollapset.

Men Jamie Lynn, som fra 2005–2008 spilte hovedrollen i TV-serien «Zoey 101», fikk selv raskt føle livets alvor på kroppen da hun i 2007, bare 16 år gammel, ble gravid med sin tre år eldre kjæreste. Datteren ble født i juni 2008.

Det innebar at både Jamie Lynns TV-karriere og Zoeys levetid på skjermen fikk en brå slutt. TV-produsentene bestemte midt i sesong fire av «Zoey 101» å legge hele serien død.

Husker du? Ammebilde stjålet

Tok testen på bensinstasjon

I dag er Jamie Lynn 25 år og gift med forretningsmannen Jamie Watson. Det nesten fire år lange av-og-på-forholdet til barnefaren røk for godt i 2010. Men USA har ikke glemt den unge stjernen. Denne uken har TV-kanalen TLC vist en dokumentar om henne: «Jamie Lynn Spears: Når lyset slukner».

2002: Britney Spears var superstjerne, mens Jamie Lynn var helt i startgropen under Teen Choice Awards i Los Angeles. Foto: AP

– Jeg var så redd, og jeg kunne ikke tro på det, sier Spears til People om da hun tok graviditetstesten på doen på en bensinstasjon – og den viste positiv.

– Min største bekymring var «Å Gud, dette må jeg si til mamma, pappa og hele familien», sier hun.

Hun tenkte også på jobben.

– Alle disse unge jentene som jeg visste så opp til meg. Men jeg hadde satt meg selv i en voksen situasjon, så jeg ville takle det på en voksen måte. Alderen var aldri noen unnskyldning for meg, sier 25-åringen, som dermed trakk seg helt tilbake for å konsentrere seg om morsrollen.

Om mulig TV-comeback

Men «Lille-Spears», som hun har blitt kalt i alle år, har ikke gitt opp drømmen om et liv i rampelyset. Hun har gitt ut flere countrylåter, og i 2013 lyktes hun i få en av dem inn på Billboard-listen i hjemlandet.

VOKSEN: Jamie Lynn Spears har fylt 25 år. Foto: AFP

Noen ny TV-rolle har det ikke blitt. Men nå flagger Jamie Lynn for all verden at hun ikke er fremmed for tanken på å blåse liv i rollen som Zoey.

Hun har sett for seg muligheten, men har så langt ikke vært i kontakt med sine gamle TV-kolleger.

– Jeg antar at Zoey i dag ville hatt en perfekt jobb, og kanskje Chase (kjæresten i serien, red.anm.) hadde vært hjemmepappa med barna? synser hun overfor People.

– Jeg har alltid sett for meg at Zoey og Chase vil ende opp sammen.

Jamie Lynn presiserer at det ikke er opp til henne om det blir en fornying av serien. Hun vil ikke gi tilhengerne falske forhåpninger.

– Jeg vet ikke ... Jeg har ikke snakket med Dan (Schneider, serieskaper). Ikke med noen av de andre heller. Vi må ha en gjenforening oss imellom før det i det hele tatt kan vurderes som en mulighet, sier hun.

ZOEY: Jamie Lynn Spears under TV-suksessen i 2006. Foto: REUTERS

Ferskt klipp vekket fansen

Fansen har også siden 2008 konstant spekulert i om serien kan gjøre comeback. Det gjorde ikke forventningene mindre da TV-kanalen Nickelodeon i 2015, på tiårsdagen for en tidskapsel-episode i sesong to, plutselig viste et kort klipp av det som ble tolket som en fortsettelse.

Zoeys kjæreste Chace (spilt av Sean Flynn) er i ferd med å fri til en ny kjæreste, men blir avbrutt av en hysterisk kamerat (se innslaget på YouTube) med en beskjed fra Zoey.

– Klippet var helt fantastisk. Ja, jeg har sett det, sier Jamie Lynn til bladet.

Hun forteller at hun hele tiden får kommentarer fra fans om at Chase fortsatt leter etter henne.

BOMBE: Jamie Lynn i 2007. Foto: FAKSIMILE, OK

«Zoey 101» var et av de mest populære TV-showene i USA for ungdom mellom 12 og 17 år. Serien handlet om livet på en privatskole og høstet flere priser. Det var til da den dyreste produksjonen til Nickelodeon. Her til lands ble den vist på TV Norge.

Opptur

Begge Spears-søstrene har fått livene sine på rett kjøl de siste årene.

Britney holder liv i popkarrieren, er alenemor for sine to sønner og gjorde nylig comeback på Billboard-scenen.

Hennes far er fortsatt verge og bestyrer av formuen hennes.

Lille-Spears hadde for øvrig en rolle i storesøsters debutfilm «Crossroads» i 2002, hvor hun spilte en ung versjon av Britneys rollefigur.

De to søstrene er like som to dråper vann. I likhet med sin ni år eldre søster startet også Jamie Lynn karrieren på TV, som medlem i «The Mickey Mouse» Club.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder