«TRUMP» vs. «CLINTON»: Nei, det er ikke Donald Trump og Hillary Clinton, men skuespillerne Alec Baldwin og Kate McKinnon i rollene som de to presidentkandidatene. Foto: Xposure

Alec Baldwin spilte Donald Trump i «SNL»: – Stjal showet

Skuespilleren Alec Baldwin får skryt i amerikanske medier etter å spilt Donald Trump i en sketsj under sesongåpningen av «Saturday Night Live».

Artikkelen er over tre år gammel

Få dager etter at den virkelige Donald Trump og Hillary Clinton debatterte mot hverandre foran 84 millioner seere, åpnet humorprogrammet «Saturday Night Live» på NBC sin 42. sesong med sin egen versjon av debatten lørdag kveld amerikansk tid.

SNL-komiker Kate McKinnon kom gående med stokk og hostet før hun kvikt stupte kråke ut på scenen som Demokratenes Clinton. I rollen som republikanernes presidentkandidat var skuespiller Alec Baldwin hentet inn til den omlag ti minutter lange sketsjen. Hele innslaget kan ses på SNLs Facebook-side.

Clinton lekket i lydklipp: – Sanders-tilhengere bor i foreldrenes kjeller

– God kveld, Amerika, jeg kommer til å være så bra i kveld. Jeg skal være så rolig og presidentaktig, åpnet Baldwin .

– Mikrofonen min er ødelagt. Hun ødela den sammen Obama. Hun og Obama stjal mikrofonen min og tok den med til Kenya, og de ødela den, og nå er den ødelagt, fortsatte Baldwin og pekte på motdebattanten.

Da «moderatoren» videre spurte hvorfor Clinton er best skikket til å være president, svarte McKinnon:

– Denne mannen er åpenbart uskikket til å være øverstkommanderende.

– Feil, svarte Baldwin.

– Han er en bølle, sa McKinnon.

– Hold kjeft, repliserte Baldwin.

– Han startet Birther-bevegelsen (de som tror Obama ikke ble født i USA journ.anm.), sa McKinnon.

– Det var du som gjorde det, svarte Baldwin.

NY Times: – Trump kan ha unngått skatt i 18 år

Sketsjen, som NBC reklamerte for dager i forveien med en egen promovideo, har blitt omtalt i en rekke amerikanske medier etter at den ble sendt på TV.

– Ingen diskusjon: Alec Baldwin stjal showet lørdag i sin nye rolle som Donald Trump, skriver Washington Post.

Vox.com skriver at McKinnons etterligning var karakteristisk utmerket, men at det var Baldwin som Trump som virkelig stjal showet.

– Alec Baldwin spiller Donald Trump så bra under SNL-premieren at det nesten ikke er morsomt, skriver Uproxx.com, mens Huffington Post kaller Baldwin «kjempemorsom».

I den virkelige presidentdebatten, som ble sendt natt til tirsdag norsk tid, ble Clinton utropt til vinner av eksperter. Debatten var den første av i alt tre debatter mellom de to presidentkandidatene i løpet av høsten. Valget i USA avholdes 8. november.

Trump: Sympatisk av meg å ikke nevne sex-skandalen

Kommentar: Trumps tunge uke

Les også: Trump trapper opp angrep mot tidligere Miss Universe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder