Dette skal «Paradise»-vinnerne gjøre med pengene

Svarer på sex-kritikken ** Angrer på oppførsel ** Forbannet på sensur-glipp

Martine Sjøhaug (21) og Pierre Louis Olsson (21) er ikke som andre «Paradise Hotel»-vinnere. De vil spare pengepremien på 150.000 kroner hver.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I to måneder har Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson konkurrert om en pengepremie på 300.000 kroner. På «Paradise Hotel» må du både tråkke på tær og få mange venner for å komme til finalen. Det siste gjenstående paret velger der i en troskapstest (se faktaboks) om de vil svikte partneren og få deler av eller hele gevinsten selv, eller dele summen likt.

Se også: Her er Trinana Iglesias' private «Paradise»-bilder.

Sistnevnte alternativ så seerne Pierre og Martine velge torsdag kveld – til tross for at Olsson lenge snakket om at han ville ta 300.000 selv, ved å slippe en gullkule innen et visst tidspunkt.

– Hva skjedde i finalen?

– Samvittigheten sank inn etter hvert. Og det er sant det jeg sier om at jo mer Martine liker meg, jo mindre risiko er det for at hun slipper kulen. Men det gjelder jo andre veien også, forklarer Pierre til VG.

– Hvordan var det å se Pierre si det på det på TV, Martine?

– Jeg ble litt skuffet! For det er ikke så lenge siden, og jeg visste ikke at han så sent i spillet hadde lyst til å slippe kulen. Så fy fader, ler hun.

Les også: Full krangel på «Paradise Hotel»-fest.

– Ble det oppvask?

– Han skal begynne å ta toget heretter, hevder hun med et smil, mens Pierre rister på hodet på sidelinjen.

JUBLER: Vi er vant til å se Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson til sengs i «Paradise Hotel». Torsdag kunne de endelig åpent slippe jubelen løs, da finaleepisoden der de vant 150.000 kroner hver ble sendt. Foto:Helge Mikalsen,VG

De to ble nemlig et par etter at de kom hjem fra innspillingen i Mexico i begynnelsen av mars, og Martine som bor i Drammen kjører daglig til Oslo for å hente Pierre. De mener det hadde vært koselig å bo sammen, men vil ikke forhaste seg.

Se også VGTV-videoen fra torsdagens finalefest.

Angrer på oppførsel

REALITY-KONKURRANSE: Sjøhaug og Olsson har vært blant de mest markante deltakerne i årets sesong av «Paradise Hotel», som ble spilt inn i Mexico på nyåret. Her under torsdagens finale, med programleder Triana Iglesias. Foto:,TV3

Sjøhaug synes det verste som skjedde på «Paradise Hotel» var måten hun behandlet et par av de andre kvinnelige deltakerne på. Spesielt Elin Berguis og Emilie Fleime Svang ble beskrevet i ganske dømmende ordelag den første tiden.

– Det har vært det verste å se på – at jeg var sånn mot noen jeg ikke engang kjente, sier Martine og fortsetter:

– Jeg tror ikke jeg helt skjønte hva jeg hadde blitt med på, for det er jo «Paradise Hotel», og du skal være vill og gal og gjøre alt mulig rart. Og jeg kom inn der med en innstilling som om jeg bestemte hvordan folk skulle være, og gjorde du noe annet var du teit. Det var ikke bra, men det løste seg etter hvert.

– Jeg har lært henne en del, hevder Pierre.

Sex- og rus-kritikk

«Paradise Hotel» har fått kritikk, blant annet for å lage underholdning av «manglende grenser for sex i kombinasjon med rus», slik SP-politiker Emilie Enger Mehl skrev i en VG-kronikk. Men at det har vært uklare linjer om frivillig sex, avviser vinnerne.

Les også: Det som skjer på «Paradise Hotel» er frivillig.

– Der trist at folk ser på det sånn, for vi er voksne folk som er med på «Paradise Hotel» og vi velger å drikke så mye alkohol vi vil. For å ta eksempelet med Pierre og meg, den ene gangen jeg var så full at jeg ikke husket at vi hadde hatt sex, så hadde vi hatt sex før, og hadde sex etter, den hendelsen, sier Sjøhaug og understreker:

– Jeg har aldri følt noe press inne på Paradise Hotel. Men det er klart man drikker alkohol og man sover med partneren sin. Men det er opp til deg selv – du må ingen ting. Alle har sine grenser, og sier du nei, så sier du nei – sånn er det! Å sammenligne «Paradise» med veldig alvorlige overgrep, synes jeg er dumt og synd.

– Men i samtale med jentene sa du at dere hadde sex fordi Pierre ikke tok et nei for et nei. Var all sexen frivillig?

– Den var helt frivillig. Saken var at jeg ville ha sex med Pierre, men jeg ville ikke ha det foran kameraene, og det visste han også. Så han prøvde å overtale meg litt. Men jeg var like med på det, det var ingen tvang der, fastslår Martine.

Liker klippingen

– Hva synes dere om hvordan programmet er klippet, sammenlignet med hvordan det var å være der?

– Det var mye morsomt vi gjorde som ikke er kommet med. Men noe er kanskje blitt litt overdrevet, for seerne får ikke sett hele situasjonen. Men det som er vist har jo blitt sagt i en eller annen setting, så jeg føler vi har blitt vist sånn vi har vært, sier Sjøhaug.

Les også:Denne «Paradise Hotel»-vinneren skal i prinsebryllup.

– Jeg har faktisk blitt veldig glad for mye – jeg synes de har klippet meg kjempebra – spesielt unnskyldningen min, den synes jeg ble skikkelig sterk, sier Olsson.

Mens han synes det har vært «helt fantastisk» å se seg selv på TV, synes hun det har vært litt rart, men lærerikt:

– Jeg har lært veldig mye om meg selv og sett sider jeg ikke visste jeg hadde.

– Som sånne «bitchete» sider, mener du, sier Pierre.

Martine smiler.

– Jeg har lært at jeg ikke skal være så påståelig, og at jeg ikke skal dømme noen etter førsteinntrykket. Og at man aldri skal si aldri, påpeker hun.

Forbannet på sensur-glipp

Sjøhaug og Olsson har sagt til Se og Hør at de krever kompensasjon fra TV3 for at kanalen for noen uker siden bommet på «sladden» og viste dem ha sex usensuret. TV3 har beklaget glippen og sagt det ikke skulle skjedd.

– Hva skjer i den saken?

– Jeg vet ikke hva som skjer ennå, men jeg er faktisk litt forbannet på TV3. De har én oppgave, og det er å sørge for at den sommerfuglen er der den skal, og det har de ikke klart. Jeg ble ganske lei meg da jeg så det, og det kan få konsekvenser for meg senere, sier Martine.

– For oss, presiserer Pierre og fortsetter:

– Vi har ikke krevd penger av dem, men vi synes vi fortjener mer enn en unnskyldning.

Les også: «Paradise»-fall for TV3.

– Det bildet blir aldri borte, og de har sagt de har fjernet det fra alle mulige steder, men det er fortsatt mulig å finne det på Internett. Det er ikke så veldig kult – at mamma, pappa, familie og jobb skal sitte og se på det her. Jeg skjønner at man må ta sine forhåndsregler når man har sex på TV, men det her er ikke greit – og det er heller ikke lov å vise på norsk TV, sier Sjøhaug.

– Vi er i dialog med Martine og Pierre og jobber med å rydde opp i denne saken, sier pressesjef i MTG TV, Line Vee Hanum, til VG.

Hun presiserer at sensursvikten ikke var synlig på TV-sendingen og at kringkastingsloven derfor ikke er brutt. Ifølge pressesjefen var glippen synlig bare om man lastet ned episoden ulovlig og spolte gjennom bilde for bilde i svært sakte film.

VINNERKJOLE: Martine hadde spesialbestilt kjole for å ha en seierskjole som skilte seg ut. Lenge var det usikkert om den ble klar i tide, men noen timer før premierefesten i går fikk hun prøve den på. Her med butikkeier Anna Johnson i Lillestrøm. Foto:Helge Mikalsen,VG

Øre-kritikk

Tilbakemeldingene på deltakelsen fra kolleger og familie har ifølge vinnerparet vært overraskende positive.

– For det meste har det vært positivt. Det var noen som snakket litt skit om ørene mine, men det kan jeg leve med. Jeg liker ørene mine! forteller Olsson.

Mens paret snakker med VG kommer en tekstmelding inn på Pierres mobil, og han viser den frem:

– Det er pengene som er på vei, de vil vite kontonumrene våre!

– Hva skal dere bruke pengene til?

– Jeg skal spare så mye som mulig og sette av til leilighet. Og så selvfølgelig bruke litt på feire og å kose seg litt, svarer hun.

– Jeg skal også spare så mye som mulig. Jeg vil ikke bruke alt på fest og sånt skit, men kanskje kose meg litt når jeg tross alt har vunnet penger. Og så får vi se hva som skjer i fremtiden, sier Paradise-Pierre.

Har du lest: Paris Hilton på norske «Paradise Hotel» ?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder