Suksess-start for «Kodenavn Hunter»

TV

(VG Nett) Hele 859.000 nordmenn lot seg friste av NRKs nye, norske krimserie i går.

Publisert:

Ane Dahl Torp, Mads Ousdal og Kristoffer Joner klarte brasene. De spiller tre av de sentrale rollene i den actionfylte serien som tar utgangspunkt i en verden med hemmelig politiarbeid.

Serien, som skal gå over seks epsioder, er en av vårens storsatsinger på statskanalen, og dramasjef i NRK, Hans Rossiné, er naturlig nok svært fornøyd over responsen fra seerne.

- «Kodenavn Hunter» er en serie vi er utrolig stolte av i NRK Drama. Det er tydelig at serien har gått rett hjem hos seerne. De fantastiske seertallene er et sterkt signal om at norsk drama er noe av det mest attraktive vi kan tilby seerne i tiden fremover, sier Rossiné i en pressemelding.

VGDEBATT: Diskuter «Kodenavn Hunter»

Slo forgjengeren

«Kodenavn Hunter» slo med sine 859.000 seere premieren på sin egen forgjenger - «Svarte penger, hvite løgner». «Svarte Penger, hvite løgner» hadde 832.000 seere da første episode gikk på lufta i 2004.

Jarl Emsell Larsen har skrevet manus og regissert begge seriene for NRK.

- Dette viser at NRK lykkes med å nå et stort publikum med sine egenproduserte dramaserier, sier medieforsker Kristian Tolonen.
Bare «Deadline Torp», som også ble produsert av NRK, har hatt høyere premieretall av norske dramaserier på denne siden av det nye tusenåret.

Her kan du lese mer om