Ekstrem forvandling: Bye & Rønning kjendissminkes for TV-aksjonen

TV

Anders Bye og Jon Niklas Rønning mener de burde vært sponset av Clearasil etter å ha tilbrakt 150 timer i sminkestolen i NRK.

Publisert: Oppdatert: 20.10.07 08:57

AvKjersti Thea Strømnes

- Vi er blant dem som bruker mest sminke i NRK, smiler Anders Bye.

Komikeren i den ene halvdelen av Bye & Rønning sitter i sminkestolen til Camilla Eriksson. Han ser ut som seg selv, men om halvannen time er det Jahn Teigen som går ut av rommet.

VGTV:Her forvandles han til Jahn Teigen!

Komikerduoen har spilt inn sin nye serie på NRK1, «Hjemme hos Bye & Rønning», og de regner med at de til sammen har sittet 150 timer i sminkestolen.

Oppgradert

- Vi burde vært sponset av Clearasil ,for sminken er en utfordring for huden. Vi bruker to timer per karakter, forklarer Bye, som har sett verdien av å parodiere eldre mennesker fremfor de litt yngre.

- Da er det så deilig å ta av sminken og se at jeg er yngre og freshere. Det er ikke like greit når jeg har vært sminket som en kul popstjerne og tar av sminken og tenker at «var det dette jeg hadde å rutte med», ler Bye.

Torsdag har «Hjemme hos Bye og Rønning» premiere på NRK1, og de er fornøyde med å ha blitt oppgradert fra NRK2.

- Vi har gått NRK-skolen for vi begynte på NRK2, så fikk vi innslag i «Kjempesjansen» og nå er vi på NRK1, forteller Jon Niklas Rønning.

De parodierer Jahn Teigen, Jan Eggum, Kristian Valen og Marit Larsen, for å nevne noen.

- Det er 100 roller i serien til sammen, og det vil bli mye musikk og en tydelig signatur. Humoren er tøffere enn før og parodiene er mer vinklede. Vi trekker det nesten ut i det absurde, mener Rønning.

Først kan TV-seere se duoens kjendisparodier i NRKs sending fra TV-aksjonen i morgen.

- Der synger artister for en god sak, forteller Rønning.

Ekstremsport

Bye har fått rynker og parykk, og Rønning ser med et skrått blikk på egen arbeidsdag.

- Det morsomste er jo at mens jeg leter etter et fiskesnøre for at en hatt skal kunne dette av, har jeg venner som går sjette året på medisin, sier han.

Rønning sover dårlig om nettene for tiden og kaller skjetsjeprogrammer for ekstremsport. Likevel stortrives de i NRK selv om innspillingsdagene har startet klokken syv om morgenen.

- Da venter en taxi utenfor hjemme. Så er det stopp for å kjøpe kaffe mens takstameteret går. I dag droppet jeg kaffen for å få et ekstra søvnig uttrykk, siden jeg skal være Thomas Dybdahl, smiler han.

Bye mener han har et heldig utgangspunkt for parodier utseendemessig, fordi han har anonyme trekk.

- Og høyt hårfeste er en fordel. Jon Niklas er glad for at det endelig kommer til nytte, ler Bye.Anders Bye ble Jahn Teigen