TV-KLARE: Forfatter Lars Saabye Christensen (t.v.) og regissør Per-Olav Sørensen. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

«Halvbroren» blir TV-serie

(VG Nett) Lars Saabye Christensens bestselger blir dramaserie og skal vises på NRK.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL
Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen-tilhengere og «Halvbroren»-fans kan glede seg. Nå er det nemlig bestemt å lage TV-serie basert på romansuksessen.

- Det er en unik mulighet å kunne realisere denne boken som en dramaserie for publikum, sier Tone C. Rønning, prosjektsjef for NRK drama og kultur ekstern, i en pressemelding.

Ivrig forfatter

Forfatteren (56), som brukte 20 år på å skrive boken, ser med spenning fram mot TV-prosjektet, som starter innspillingen neste vinter.

- Dette har vi snakket om siden 2002 og det er ufattelig spennende at det endelig skjer. Og når man først skal lage bilder av denne visuelle boka, er TV-serie det aller beste medium, sier Lars Saabye Christensen kunngjøringen av TV-serien.

Starter snart letingen

TV-serien får trolig premiere i 2012, opplyser NRKs presseansvarlig Silje Marie Lien til VG Nett. Hun forteller at castingen starter om kort tid.

- Det er mange ønsker her, men det blir nok inen Nationalteater-besetning. Rollelisten vil trolig bestå av både kjente og ukjente navn. Letingen på de rette begynner om kort tid, forteller Lien til VG Nett.

Det er Monster som skal produsere serien som skal gå over åtte episoder - hver på 50 minutter.

- Vi gleder oss til den store oppgaven det er å lage et flaggskip av et TV-drama, sier produsent Olav Øen i Monster.

Prisbelønt

«Halvbroren», som ble lansert i 2001 og høstet utmerkelser som Brageprisen, Nordisk Råds litteraturpris og Bokhandlerprisen. Romanen er solgt i over 200.000 eksemplarer og utgitt i over 30 land.

VGDebatt: Diskuter «Halvbroren» her

Historien starter i 1945 og dreier seg rundt to halvbrødre som forsøker å bli hele og tre generasjoner med frisinnede, single kvinner og mødre.

Saabye Christensen trakk seg i fjor ut av filmprosjektet «Bastøy» etter en manuskrangel. Samtidig er en film basert på forfatterens 2004-suksess «Maskeblomstfamilien» underveis.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder