HELT SLUTT: Anders Ueland og Leena-Mari Salin før det endelige bruddet. Foto: TV 2

Bonderomantikken endte i brudd

Nå har både TV-bonden Anders Ueland (31) og frieren Leena-Mari Salin (25) nye forhold på gang på hver sin kant.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over syv år gammel

«Jakten på kjærligheten» - hjemmeside

- Det stemmer at det er slutt mellom Leena og meg. Vi var uenige om flytting og følelser og fant ut at det beste var å avslutte forholdet og bare være gode venner videre, forklarer Jæren-bonden til VG.

Ny flamme

Men selv om TV-idyllen brast brått (les også: Fikk kalde føtter ), så har ikke 31-åringen kjærlighetssorg. Tvert imot. Ueland har nemlig et nytt forhold på gang - med en han møtte like før han ble med i «Jakten på kjærligheten».

- På Jæren bruker vi ikke så ofte ord som «kjæreste» og «forelsket», men jeg har truffet en jente. Vi er «i lag», som vi sier her. Vi er sammen så ofte vi kan, og jeg klager ikke, sier en fornøyd Ueland.

Fra nabobygda

Han vil ikke røpe navnet på sin nye flamme før han vet om det blir «noe skikkelig» ut av det.

- Men jeg kan si at hun er 25 år og kommer fra nabobygda. Vi ble kjent like før TV-innspillingen, men da passet det jo dårlig. Jeg var helt klar på at jeg ikke ville ha noe på gang ved siden av «Jakten». Men da det ikke fungerte mellom Leena og meg, så tok jeg kontakt med henne.

VEKSLENDE HELL: Odd Arild Svaland og Gerda Sivertsen (øverst) er det eneste «Jakten»-paret som kaller seg kjærester. Tor Magne Egge og Ann Julie Bjørgulfson (i midten) har fortsatt kontakt, mens Anna-Liisa Evensen (nederst) fortsatt er singel. Foto: TV 2, PRIVAT OG ROLF-ØRJAN HØGSET

I mandagens oppsummeringsepisode av «Jakten på kjærligheten», fikk TV-seerne inntrykk av at Ueland og Salin ikke hadde stengt døren helt for et mulig forhold. Men like etter at innslaget var spilt inn, tok de altså beslutningen om å gjøre det helt slutt.

Ikke bitter

- Det var ikke noe problem. Jeg er ikke bitter eller sint på Leena, selv om det ikke er til å legge skjul på at det var hun som begynte å tvile med tanke på den lange avstanden, forklarer Ueland.

- Jeg ble overrasket over at ting snudde så fort. Men man kan ikke styre følelsene som oppstår. Uansett angrer jeg ikke på at jeg meldte meg på, selv om det på en måte var litt bortkastet. Det har vært kjekt, smiler Jæren-bonden.

Hemmelig forhold

Han innrømmer at det har vært en utfordring de siste to-tre månedene å pleie det nye forholdet samtidig som «Jakten» har gått på TV.

- Selvsagt har det vært spesielt for henne å se programmet. Vi har heller ikke kunnet vise oss offentlig. Det har vært viktig for meg å unngå snakk og spekulasjoner. Derfor har vi kun møttes hjemme hos hverandre, sier Ueland.

Salin svermer også

Salin sier til VG at hun er glad på Uelands vegne.

- Det er fantastisk at han har funnet en jente. Jeg er veldig glad for det. Anders sier at hun er jordnær og snill, og jeg har sett bilde av henne. Hun er kjempesøt.

Troms-kvinnen røper at også hun har en ny mann i kikkerten.

- Men stort mer enn det vil jeg ikke si, annet enn at jeg har det veldig bra. Det er for tidlig å kalle det forelskelse, men jeg har det fint, sier «Jakten»-frieren som har måttet tåle hard medfart i sosiale medier etter at hun begynte å tvile på følelsene for Ueland under turen til Island.

- Det har vært tøft, men Anders har forsvart meg. Jeg er takknemlig for det og synes det er stort av ham. Jeg trodde Anders skulle vært mer sur, sier hun.

- Selv om situasjonen ble ekstremt fremstilt på TV, så har jeg hatt dårlig samvittighet selv også. Nå håper jeg Anders og den nye jenta får det til å fungere, sier Salin.

Bare én av fire lyktes

Kun én av de fire bøndene i årets sesong har endt opp med å finne kjærligheten på TV.

Odd Arild Svaland (56) fra Beisland og hans utkårede Gerda Sivertsen (54) er stormende forelsket og har i flere intervjuer snakket om at de nå skal feire jul sammen.

TV-bonden Tor Magne Egge (33) fra Hadeland svermer fortsatt for Ann Julie Bjørgulfson (30), som han ba med på tur etter først å ha vraket henne til fordel for Cecilia Watnan (21).

- Ann Julie og jeg har en del kontakt, men vi er ikke kjærester - ennå. Vi tar det med ro og ser det an. Jeg regner med at det kan bli noe mer mellom oss, men vi stresser ikke, sier Egge til VG.

Anna-Liisa Evensen (26) fra Løten vraket samtlige friere på TV og droppet derfor turen. Hun opplyser til VG at hun fortsatt er singel.

- Jeg har ikke brukt noe særlig tid på å lete, men er selvfølgelig åpen for muligheten, sier hun.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. «Jakten»-frier: - Fikk kalde føtter

  Leena-Mari Salin (25) ble usikker på sine egne følelser og fikk «knute i magen» da hun reiste på Island-tur med…
 2. «Jakten»-Anna-Liisa sendte hjem frierne:
  - Visste fra starten av at det ikke ville gå

  Anna-Liisa Evensen (26) skjønte allerede fra starten av at hun ikke ville finne seg en kjæreste gjennom «Jakten…
 3. Anne Margith ute av «Jakten» - jakter ny bonde

  (VG Nett) Mandag måtte to nye friere forlate «Jakten på kjærligheten» på TV 2.
 4. Slik bygger «Jakten»-bøndene fremtiden sammen

  I går tok bøndene i «Jakten på kjærligheten» sitt endelige valg. Odd Arild (56) har allerede sett seg ut en fremtidig…
 5. Derfor ba «Jakten»-Tor Magne om ny sjanse

  Da Tor Magne Egge (33) innså at han hadde valgt feil frier i Cecilia Watnan (21), ringte han til vrakede Ann Julie…

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. «Jakten»-frier: - Fikk kalde føtter

 2. To ferske brudd etter «Jakten på kjærligheten»

 3. Pluss content

  «Jakten»-Inger dumpet Simen på TV – nå er de et par

 4. «Jakten»-paret fikk TV-kamera opp i sengen

 5. Trekantdrama i «Jakten på kjærligheten»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder