Hellstrøm-restaurant gikk konkurs

Mesterkokken tar ikke på seg skylda

TV

(VG Nett) I høst fikk Fru Inger besøk av «Hellstrøm rydder opp». Nå er trondheimsrestauranten konkurs.

  • Merete Arnesen
Publisert:

Det er Adressa.no som onsdag melder at fiskerestauranten Fru Inger i Trondheim er gått konkurs. Fru Inger og eier Morten Fjeldsaunet som var med i TV3-programmet «Hellstrøm rydder opp» i oktober i fjor, var en av restaurantene som fikk hardest medfart fra Bagatelle-mesterkokk Eyvind Hellstrøm.

Venter på redegjørelse

Årsaken til Fru Ingers konkurs skal ifølge Adressa.no være besøkssvikt i julebordssesongen, men Fjeldsaunets advokat, Joar Grimsbu ved advokatfirmaet Schjødt, svarer følgende på VG Netts spørsmål om Hellstrøms besøk kan ha ført til kroken på døra:

- Det er det for tidlig for oss å ha en oppfatning om. Vi har bedt ham (Fjeldsaunet, journ. anm.) komme med en redegjørelse.

Morten Fjeldsaunet svarte ikke på våre henvendelser onsdag.

Skylder 1,5 mill

Ifølge Adressa.no oppgir Fjeldsaunet i oppbudsbegjæringen at han skylder Trondheim Havn 500.000 kroner i husleie. Med leverandørgjeld, offentlig gjeld (merverdiavgift), utestående lønn og kassekreditt, er den totale gjelden på 1,5 millioner kroner. Fru Inger stengte dørene rett før jul.

LES OGSÅ: Her koker det over for Hellstrøm

LES OGSÅ: Slaktet restaurant gir seg selv terningkast 6

- Fikk ikke til å hjelpe

Eyvind Hellstrøm har hørt om Fru Ingers konkurs når VG Nett ringer ham.

- Selvfølgelig er det synd. Alle konkurser er synd på sett og vis. Det som er overraskende fra min side, er at den restauranten har drevet i ti år. Kanskje den var bedre før, antar Hellstrøm.

- Hvorfor tror du Fru Inger gikk dukken?

- Det er nok fordi de ikke har noen tydelig profil på stedet. Fru Inger blir bare en av hundre restauranter som er lite spennende.

- Tror du besøket ditt førte til konkursen?

- Nei, besøket mitt var jo positivt ladet. Vi var der for å hjelpe. Det fikk jeg ikke til.

- Stunt for å komme på tv

Hellstrøm føler han gjorde det han kunne for Fru Inger, men betegner restauranten som et skip som var synkende da han ankom.

- Fru Inger var for dårlig i utgangspunktet. Den hadde ikke kvalitet, det var ingen fagkunnskap. Det var ikke noe potens der.

Det ble ingen «happy ending» for episoden der Hellstrøm besøkte Trondheim.

- Det skal jo sies at det var han selv som meldte seg på. Det var ikke jeg som kom dit for å slakte dem. Noen melder seg på for å få hjelp, andre gjør det som et stunt for å komme på tv. Det kan slå begge veier, men i dette tilfellet fikk det et negativt utfall, konkluderer Hellstrøm som snart skal i gang med innspilling av en ny sesong av «Hellstrøm rydder opp».

- Jeg ser bare positive sider ved å være med i programmet. Jeg kan vise til gode eksempler som har fått opp omsetningen og virkelig truffet. Hvert enkelt sted må levere produktet og fagkunnskapen i etterkant. Det er jo ikke jeg som skal stå der.

Her kan du lese mer om