Foto:

Tårevåt avskjed på «Korslaget»

(VG Nett) Ikke overraskende røk Oslo-koret Team Anine først ut av «Det store korslaget».

 • Elisabeth Norheim

Artikkelen er over ni år gammel

Fredag var det igjen tid for TV 2s «Det store korslaget» hvor kjendisdirigentene Thom Hell, Torhild Sivertsen, Dag Ingebrigtsen, Anine Stang, Lisa Stokke, Erik og Kriss slåss om 500.000 kroner til et veldedig formål i sin hjemkommune. I premieresendingen ble det delt siste plass mellom Team Anine og Team Erik og Kriss.

Trist kveld

Derfor var det knyttet stor spenning til hvilket av de to østlandskorene som ville bli det første til å måtte pakke bagene og reise hjem. Og som i de to foregående årene trakk Oslo-koret det korteste strået.

- Noen måtte ryke først. Jeg visste at Oslo-korene alltid ryker først. Men jeg sa ja til å bli med likevel, fordi vi hadde alt å vinne på å prøve. Dette har vært veldig gøy, og jeg er så takknemlig for alle de flotte, inspirerende og talentfulle menneskene jeg har fått lov til å være korleder for. Det er trist, men jeg har hatt det så morsomt at det ikke er noen sure miner. Jeg er kjempeglad for alt jeg har fått oppleve og for at jeg har fått venner for livet her, forteller Kjelsås-jenta til VG Nett.

** Hva synes du om «Korslaget»-premieren? Diskuter nederst i artikkelen **

Forbannelse

Team Anine spådde allerede i premieresendingen at det var stor sjanse for at de kom til å ryke først ut.

- Det hviler en forbannelse over Oslo. De andre årene har Oslo røket først ut, men vi skal bryte den forbannelsen i år. Alle gode ting er som kjent tre, og vi er kor tre i sesong tre, sa Anine Stang optimistisk til VG Nett.

Men lykken sto ikke koret bi, og de måtte se seg slått av Team Erik og Kriss fra Bærum. Det ble tøft for den sammensveisede gjengen fra Oslo.

- Noen av koristene begynte å gråte og ble veldig lei seg. Jeg ble mest lei meg på vegne av dem, fordi de er en så fin gjeng. Men jeg sa at dette er ikke slutten for Team Anine. Vi skal fortsette, selv om det ikke blir like intenst med øving hver dag, forteller Anine, som har konkrete planer for koret videre.

- De skal bli med å opptre med min nye singel «Dominos» på Mote med Mening i februar, også kommer jeg til å bruke dem når det ellers passer å ha kor. Jeg vil lage skikkelig show.

Les også: Markedsføringsekspert om «Korslaget» : - TV 2 har blitt lurt

Nytt publikum

Hvorvidt «Korslaget» vil ha en positiv effekt på Anines popkarriere videre, er hun usikker på.

- Det gjenstår å se. Jeg har nådd mange mennesker som vanligvis ikke er mitt publikum. De har fått sett meg nå og det er positivt. Ellers har jeg lært mye om å lede kor og det å få lov å være kreativ på en annen måte, forteller Anine, som skal i gang med musikkvideoinnspilling og opptreden på by:Larm om noen uker.

Trøndelag vinner

I fjor var det rockekoret Team Åge fra Sarpsborg med Åge Steen Nilsen i spissen som gikk seirende ut av finalefighten med Team Bjarne (Brøndbo). Hvem som vinner i år er Anine usikker på, selv om hun har en magefølelse på hvem det blir.

- Det er vanskelig å si, for jeg håper det beste koret vinner basert på talent og ikke region. Men trønderne er veldig patriotiske og kjempeflinke, så jeg tror kanskje Team Dag vinner, spår hun, og forteller at hun og gitarist Dag Ingebrigtsen diskuterer et mulig låtskriversamarbeid når «Korslaget» er over.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS-FORSIDEN

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Les også

 1. Markedsføringsekspert om «Korslaget» : - TV 2 har blitt lurt

  (VG Nett) Markedsføringsekspert Trond Blindheim reagerer på profilering av russemerkevarer i TV 2-programmet «Det store…
 2. Erik og Kriss: - Vi skal vekke monsteret

  Rapperne Erik og Kriss har planen klar for hvordan de skal slå de andre kjendisdirigentene i Det store korslaget.
 3. Disse skal delta i Korslaget

  Kjærlighetsforholdet til Marit Larsen (27) gikk skeis. Nå fokuserer Thom Hell (34) på noe annet - dirigering i «Det…

Mer om

 1. Medier
 2. Reality-TV

Flere artikler

 1. Erik og Kriss: - Vi skal vekke monsteret

 2. Thom Hell: - Det har blitt noen gledestårer

 3. Team Dag ute av Korslaget

 4. Erik og Kriss: - Verdens flotteste trøstepremie

 5. Markedsføringsekspert om «Korslaget» : - TV 2 har blitt lurt

Fra andre aviser

 1. Satser på stemmer fra Sørlandet

  Fædrelandsvennen
 2. - En helt crazy opplevelse

  Fædrelandsvennen
 3. Se Team Thom sin egen dokumentar

  Fædrelandsvennen
 4. - Trodde det var over og ut

  Fædrelandsvennen
 5. - Vi går for gull

  Fædrelandsvennen
 6. Over 7000 mennesker på torvet

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no