NÆRMER SEG SLUTTEN: Kun én episode gjenstår av «Game of Thrones». Foto: HBO

«Game of Thrones»-skuespiller tok det personlig da rollefiguren ble drept

I løpet av den siste sesongen av «Game of Thrones» har en rekke av rollene blitt drept. «Ingenting kunne trøste meg», sier en av skuespillerne om da rollefiguren ble skrevet ut av serien.

NB! Denne artikkelen inneholder spoilere om episode 5, som ble sluppet på HBO Nordic natt til mandag. Har du ikke sett episoden, og ikke ønsker innhold avslørt, bør du stoppe å lese.

Den femte episoden av «Game of Thrones» ble som ventet et blodbad, slik blant annet Hollywood reporter spådde for en uke siden.

– Gjennom den siste sesongen av «Game of Thrones» har seriens manusforfattere og «showrunners» David Benioff og D.B. Weiss bygget mot ideen om at galskap går i Targaryen-familien, og at Daenerys Targaryen når som helst kan klikke og bli en farlig tyrann, skriver The Verge.

– Tok det veldig personlig

I den femte og nest siste episoden var det duket for Slaget om Kings Landing. Det betydde slutten for en rekke sentrale karakterer i serien.

Etter den 80 minutter lange episoden lå Kings Landing i ruiner etter en grusom nedslakting av både soldater og sivile av Daenerys hær og drage.

Conleth Hill, som spiller Lord Varys, måtte bøte med livet allerede før slaget i Kings Landing. Han uttrykte tidligere i sesong åtte at han ville støtte Jon Snow som den rettmessige tronarvingen, da Daenerys fant ut av dette ble han raskt drept grunnet sitt forræderi.

Dette falt skuespilleren tungt for brystet.

– Jeg tok det veldig personlig. Jeg tok det som en person, ikke som en skuespiller eller artist, sier han til Entertanment Weekly.

les også

Kristofer «Tormund» Hivju om episode 4: – Mener hun valgte feil

Hill forteller videre at han ikke kan unngå følelsen av å ikke å ha levd opp til forventningene. Samtidig sier han det hjelper å se andre som har jobbet vel så hardt sitte i samme båt.

– I ettertid kunne ingenting trøste meg. Jeg fortsatte å tenke; «Hva gjorde jeg feil?», sier han videre.

Nå ser han derimot på døden til Varys som nobel og helt riktig. Han kaller beslutningen om å sverte Daenerys for «briljant».

– Han var absolutt mann av sitt ord hele veien igjennom.

SKUFFET: Conleth Hill, som spiller Lord Varys, følte han ikke hadde levd opp til forventningene da hans karakter ble tatt av dage i nest siste episode. Foto: HBO/Helen Sloan

Gal eller sint?

Det faktum at Daenerys ikke viste noen følelser da broren Viserys ble drept av Khal Drogo i sesong én, tolkes som et frempek. Samtidig er det noe vanskelig å se sammenhengen, spesielt siden hun ble solgt som sexslave av broren, noe som gjør hennes kalde skulder til Viserys logisk, skriver The Verge i sin vurdering.

New York TImes stiller spørsmålet om Daenerys bare er sint, eller så gal som det kan virke som. De trekker frem at rollefiguren Varys viste seg å velge riktig da han forrådte henne og prøvde å få Jon Snow til å kreve tronen.

les også

«Game of Thrones»-skuespiller om episode fire: – Forvridd og ukomfortabel

«Halvparten av Targaryene ble gale, ble de ikke?» har Cersei Lannister spurt Tyrion tidligere, før hun fortsatte; «Hver gang en Targaryen blir født slår gudene kron og mynt.»

HAR HUN MISTET FORSTANDEN?: Uskyldige eller ikke. Få unnslapp Daenerys og hennes drage i episode fem av siste sesong av «Game of Thrones». Foto: HBO

Men avisen tør ikke være bombesikker på at Daenerys har mistet forstanden. De trekker frem at mynten ofte lander på kanten og stiller spørsmål ved om ordtaket er overdrevet. De mener galskapen i familien ofte skyldes andre ting enn mentale lidelser.

– Og blir Dany bedømt på grunnlag av den kjønnsbaserte stereotypen om «gale» kvinner? Hvor forskjellig er dette fra de forferdelige tingene vi har sett menn gjøre i denne fortellingen (men i en mindre skala, fordi de ikke hadde drager)? spør de.

Slate mener derimot ikke at Daenerys trenger å være en sterk feministisk helt. De mener serien uansett har så mange sterke kvinner at om det viser seg at hun er et råttent eple, vil ikke det ødelegge for de resterende.

De trekker frem Arya, Sansa, Brienne, Cersei og Melisandre som har overlevd flere av de store mannlige karakterene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder