Seersuksess: Lager ti nye episoder av «Førstegangstjenesten»

375.000 har fått med seg første episode av serien av og med komiker Herman Flesvig. Nå blir det ti til.

NRK TV testet interessen med to episoder av «Førstegangstjenesten» – den nye strømme-serien til Herman Flesvig. Det ble seerrekord i løpet av helgen med henholdsvis 370.000 og 335.000 visninger og all tvil feid til side: Nå blir det ti nye episoder.

– Men ikke før til våren eller sommeren.

Det sier humorsjef i underholdningsavdelingen i NRK, Christina Rezk Resar til VG.

– Nå ville vi teste konseptet med militæret som setting – og formatet hvor vi har brukt «Parterapi» som modell. Dette er helt fantastiske visningstall, gøy at det går så bra, sier Resar.

les også

Kevin Vågenes røper hvem i «Parterapi» han ligner mest

«En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper. Er det disse som skal beskytte Norge?»

Slik presenterer NRK TV «Førstegangstjenesten», som er skrevet av Herman Flesvig og hvor han selv spiller de viktigste rollene. Hver episode er på 11–12 minutter og foreløpig ligger det to episoder ute på spilleren til NRK.

– Nå driver vi og knar på karakterene og begynner å skrive på de nye episodene på nyåret, sier Christina Rezk Resar.

BLOND HIPHOPER: Herman Flesvig som Ole Halvorsen fra Haugenstua, blond hiphoper født med feil hudfarge. Foto: NRK

les også

TV-anmeldelse «Førstegangstjenesten»: Militærskolen 1

Hun fremhever at både «Parterapi» – og nå «Førstegangstjenesten» – representerer en ny måte å tenke på.

– Det skjer i erkjennelsen av at de lange sketsj-formatene ikke fungerte så godt lenger. Det så vi da vi brakk opp sketsjene fra «Underholdningsavdelingen» som fikk voldsom fart på sosiale medier. «Parterapi» var for eksempel i utgangspunktet tenkt som en TV-serie, sier Resar.

VÅPENGAL: Herman Flesvig som militante Ahre-Ketil «Rambo» Lillehagen fra Fredrikstad som har drømt hele livet om å gå i krigen. Foto: NRK

VGs anmelder Tor Martin Bøe har sett de to første episodene av «Førstegangstjenesten» – og faller ned på terningkast fire.

«De to første episodene lover en dybde som faktisk kan bli veldig morsom», skriver anmelderen, som også understreker «generelt er det ganske ujevnt, litt uferdig og mer ufarlig i kantene enn nødvendig».

les også

Herman Flesvig gir 113 stemmer i «Rutete Ninja»: – Mer fysisk krevende enn jeg trodde

Allerede på fredag hadde 180.000 sett første episode av «Førstegangstjenesten». Innen helgen var over, hadde rekordhøye 375.000 fått den med seg – mens 335.000 så andre episode. Godt over halvparten er i aldersgruppen 20–39 år.

– Store, unge og raske tall. Sånn som Herman Flesvig er.

Det er ingen tvil om at NRKs analysesjef, Kristian Tolonen er strålende fornøyd med visningstallene for «Førstegangstjenesten».

– Dette er morsomt og lett å se på. Med 11 minutter lange episoder, er naturligvis terskelen lavere for å gå inn og se på en serie som «Førstegangstjenesten», sier Tolonen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder