TV-PRESTASJON: Vanessa Hudgens, her på  People's Choice Awards i Los Angeles i januar.

TV-PRESTASJON: Vanessa Hudgens, her på People's Choice Awards i Los Angeles i januar. Foto: Reuters ,

Vanessa Hudgens mistet pappa – gikk rett på direkten

Disney-stjernen Vanessa Hudgens (27) skal ha levert en strålende «Grease»-fremføring til tross for sorgen som rammet henne bare timer før.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

«Jeg er så trist over å melde at pappaen min, Greg, døde av kreft i 4. stadium i går kveld. Takk til alle som har hatt ham i bønnene sine», skrev Hudgens på Twitter søndag, like før hun skulle spille inn «Grease: Live» og kringkastes til millioner av TV-seere.

Hudgens, tidligere kjent fra «High School Musical», har rollen som Betty Rizzo i «Grease: Live» – musikalen som gikk live på FOX TV i USA søndag kveld.

«I kveld gjør jeg showet til ære for ham», skrev Hudgens like for start.

Julianne Hough (27) spiller den kvinnelige hovedrollen som Sandy, rollen Olivia Newton-John udødeliggjorde i filmen fra 1978. Det er imidlertid Hudgens' prestasjon som i dag løftes frem i amerikanske medier. Det faktum at hun klarte å gjennomføre rollen etter at hun kvelden før hadde mistet faren sin, får anmeldere og andre synsere til å bruke superlativene.

NYE «GREASE»: F.v.: Carly Rae Jepsen, Julianne Hough, Vanessa Hudgens, Kether Donohue og Keke Palmer under øvelsene til søndagens premiere. Foto: Kevin Estrada/FOX via AP ,

Vanity Fair skriver at publikum hadde vært villig til å tilgi 27-åringen hvis hun bommet på en strofe eller snublet i et dansetrinn – de triste omstendighetene tatt i betraktning.

«Men det var ingen grunn til å tvile på Hudgens. Hun var, for å bruke nettopp et «Grease»-uttrykk, «electryifyin’»», skriver bladet på sine nettsider.

Særlig imponert er anmelderne over stjernens fremføring av den følelsesladde låten «There Are Worse Things I Could Do». Da Hudgens sang avslutningsstrofen «but to cry in front of you, is the worst thing I could do», var hun profesjonell til fingerspissene.

«Mektig», skriver Vanity Fair.

«Feilfritt», konkluderer People i sin hyllest Hudgens.

FØR PREMIEREN: Skuespillerne Thomas Kail, Vanessa Hudgens og Carlos PenaVega. Foto: AP ,

Aaron Tveit (32) fyller rollen som Danny, i filmen spilt av John Travolta.

Lest denne? Fikk spredt nakenbilder

– Superhelt

600 mennesker skal ha vært involvert i oppsetningen, som skal ha gått over tre timer, og som også hadde publikum i salen samtidig som den ble sendt på TVF.

Hollywood Reporter skriver at livemusikalen «tok pusten fra tilskuerne».

Blant dem som er mektig imponert over Hudgens, er Lin-Manuel Miranda, skaperen av Broadway-musikalen Hamilton». «For en superhelt. Jeg er stum av beundring», tvitrer han.

Hudgens deltok på en innsamlingsaksjon for kreftsaken i fjor sommer og forklarte da at faren hennes var alvorlig syk.

– Jeg hater kreft med hver celle i kroppen min, uttalte stjernen den gangen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder