FÅR INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Janne Formoe og Trond Fausa Aurvåg spiller Eva og Per Ivar i serien som fikk en firer på terningen i sin første sesong. Nå spilles den tredje inn. Foto:Carl Christian Raabe,SBS Discovery

«Neste sommer» solgt til Sverige, Danmark og Finland

TVNorge-serien er allerede solgt til USA, og nå vil den også bli å se i våre naboland.

  • Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Norsk hyttehumor slår ikke bare godt an her til lands - for nå er humorserien med Trond Fausa Aurvåg, Janne Formoe, Pia Tjelta og Eivind Sander - for å nevne noen - solgt til Sverige, Danmark og Finland. Det skriver SBS Discovery i en pressemelding tirsdag.

– «Neste sommer» har slått veldig godt an på TVNorge, og det er gledelig at andre nordiske land får se norsk hyttehumor på sitt beste. Feelgood har samlet noen av de beste i produksjonsmiljøet, og skuespillerne leverer varene, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Har du lest? Dette klippet fikk Fox til å kjøpe «Neste sommer»

GJENGEN: Ellen Horn, John Nyutstumo, Eivind Sander, Pia Tjelta, Janne Formoe, Trond Fausa Aurvåg og Lukas Prange Løberg spiller i serien. Foto:Carl Christian Raabe,TVNorge

Bildespesial: Innspilling av «Neste sommer»

Universelle temaer

Serien hadde et snitt på over en halv million seere da andre sesong ble sendt på TVNorge tidligere i år. MTV Finland og TV2 FRI i Danmark har sendt første sesong i sommer, og førstnevnte har allerede sikret seg rettighetene til sesong to. SVT sender første sesong i Sverige i løpet av høsten, opplyses det om i pressemeldingen.

– Selv om « Neste sommer» foregår i typiske norske sommerhytter er temaene universelle. De humoristiske situasjonene som oppstår når familier må tilbringe ferien sammen, er lette å kjenne seg igjen i, sier Espen Huseby, daglig leder i NordicWorld, som står bak salget.

Serien som i disse dager spiller inn sin tredje sesong her til lands ble i mars solgt til USA og kringkastingsselskapet Fox som kjøpte rettighetene til serien.

– I utgangspunktet tenkte jeg at dette egentlig ikke er så veldig amerikansk, for hytta er jo en typisk norsk institusjon. Men serien handler jo også veldig mye om familieforhold, så det er nok det de ser for seg – en familiekomedie, noe ala « Meet The Parents» i serieformat, sa regissør Simen Alsvik til VG etter at USA-salget var klart.

TV-anmeldelse, første sesong: «Neste Sommer»

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder