PERIODEVIS i Paradis: Juni Anker-Hansen (Anette Hoff) og Kåre Krogstad (Bjørn Skagestad), slik vi får se dem i «Hotel Cæsar» til høsten. Foto: BJØRN WAD

Bjørn Skagestad dukker opp i «Hotel Cæsar»

Bjørn Skagestad (65) er nestemann ut av Nationaltheatrets skuespillere som flytter inn på «Hotel Cæsar».

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Du får se et glimt av ham i jubileumsepisode 3000 (!) 1. juni, der han blir minipresentert som Kåre Krogstad, et oppdukkende medlem av «den andre Cæsar-familien» (Anker-Hansens utvilsom førstefamilie!). Og, som vi åpenbart skal forstå:

Høstepisodenes første-flørt for selveste Juni Anker-Hansen.

Siste nytt om «Cæsar»: Fjernes fra TV 2

– Ja, såpass kan vi vel røpe, uten å si for mye, sier Skagestad, veteran fra en betydelig rekke forførende roller gjennom noen tiår, både på scene, film og i TV.

– Hvorfor «Cæsar»?

– Fordi jeg ble tilbudt en rollefigur som faktisk var både utfordrende og spennende.

Skagestad er for øvrig langt fra den eneste Nationaltheater-skuespilleren med fartstid i «Cæsar». Toralv Maurstad gjorde et mystisk comeback for et par år siden. Eindride Eidsvold har etter sin Cæsar-innsats gått tilbake til teaterscenen, og opplevde dramatikk i forkant av sin Peer Gynt-lansering. Nils Ole Oftebro er en annen tidligere Juni-flørt, og er nå aktuell i en ny, nordisk krimseri. Anne-Marie Ottersen spilte moren til Hilde Lyrån i «Hotel Cæsar». Frøydis Armand, som nylig gjorde et stort intervju med VG Helg (bak betalingsmur), var også inne på hotellet. Også Ole-Jørgen Nilsen, som gikk bort i 2008, hadde en periode en fremtredende rolle i såpeserien.

– Spranget fra Peer Gynt til Kåre Krogstad synes betydelig, Skagestad?

– Ja, er det nå det? Det er bare skuespill, alt sammen! I prinsippet skal jeg gjøre akkurat den samme jobben som jeg gjør i enhver sammenheng. Bortsett fra at det selvfølgelig går utrolig fort under innspillingene nå. Det er en utfordring, det er krevende. Men det er kjempemorsomt!

– Så overgangen fra «finkultur» til det avgjort folkelige sjenerer deg ikke?

– Herregud som jeg hater ordet og begrepet «finkultur»! Og jeg har aldri hatt noen problemer med å jobbe innenfor noen som helst sjangere! Når det gjelder «Cæsar» må jeg si at jeg er stolt og glad for å kunne jobbe med så profesjonelle og hyggelige og tvers gjennom dyktige mennesker.

Flere nye navn denne sesongen: Her er de nye «Cæsar»-fjesene

– Litt mer – unnskyld uttrykket – seriøse forpliktelser blir det fortsatt?

– Å, jada. Litt på høstparten skal vi både til Stockholm og Helsingfors på gjesteopptreden med det Liv Ullmann-regisserte Ingmar Bergman-stykket «Fortrolige samtaler». Pluss turné. Så utover høsten må det planlegges og snakkes litt. Men det er all mulig grunn for å tro at det blir mer «Cæsar» utover høsten, for TV-sesongen våren 2017. Så får vi ta det derfra.

– Når du nå blir «Cæsar-Bjørn» etter alle dine Nationale år?

– Så får det så være! sier Bjørn Skagestad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder