FORNØYD: Miley Cyrus, her på en stjernegalla i Hollwyood i fjor høst, røpet selv det nye jobboppdraget i sosiale medier. Foto: AFP

Miley Cyrus blir TV-dommer

Poprebellen Miley Cyrus erstatter Christina Aguilera i amerikanske «The Voice».

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV-kanalen NBC melder at de bytter ut halve dommerpanelet i talentshowet. Når «The Voice» dukker opp på skjermen i USA til høsten, blir det uten både Christina Aguilera (35) og Pharrell Williams (42) i juryen.

Adam Levine (37) og Blake Shelton (39) får i stedet selskap av to nye kvinnelige trekkplaster – Miley Cyrus (23) og Alicia Keys (35).

– Den musikalske ekspertisen og energien som disse to utrolig talentfulle kvinnene vil tilføre showet, er enorm. Vi er henrykt over at de har sagt ja, sier NBC-president Paul Telegdy i en pressemelding gjengitt av blant andre nettstedet Jam.

Lest denne? Miley Cyrus hardt ut mot Taylor Swift

TRAVEL DAME: Miley Cyrus. Foto: AFP

– Det er sant!

Cyrus selv er over seg av begeistring. Hun blir den desidert yngste i panelet. Allerede før den offisielle bekreftelsen kom fra TV-kanalen, sprudlet hun på Twitter: «Det er sant! Jeg blir den nyeste dommeren i sesong 11 av The Voice».

Om den frittalende og dristige superstjernen blir like direkte når hun skal gi håpefulle sangere tilbakemeldinger foran millioner med TV-seere, gjenstår å se.

Cyrus blir å se i talentshowet også før den tid. 23-åringen dukker opp som mentor for deltagerne i slutten av denne måneden – en rolle Keys allerede er godt kjent med. Hun var nemlig mentor i 2014.

Nyheten om dommerskiftet kom ett døgn etter 23-åringens tiårsjubileum for startskuddet på karrieren. Skjærtorsdag var det nemlig på dagen ti år siden Cyrus hadde premiere som barnestjerne i Disney-serien «Hannah Montana».

NY DOMMER: Alicia Keys. Foto: Getty

«Selv om HM er kuttet opp i små biter og ligger begravet i bakgården min, vil hun alltid ha en veldig spesiell plass i hjertet mitt», skrev popstjernen – som i årene etter at serien ble tatt av lufta, har gjort alt hun kan for å fjerne seg fra «pen og pyntelig»-stempelet.

Miley Cyrus: Kaster klærne igjen

Cyrus har flere jern i ilden. I disse dager er hun også opptatt med innspillingen av Woody Allens nye TV-prosjekt, en komiserie for Amazon.

Alcia Keys er også aktiv i sosiale medier, men hun har så langt ikke kommentert det nye dommeroppdraget.

Hvorfor Aguilera og Pharrell byttes ut, sier ikke NBC noe om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder