IKKE BARE JENS AUGUST: Kim Kolstad på «Hotel Cæsar»-julebord i 2008. Foto: Frode Hansen, VG.

Kim Kolstad: - Sliter med å føle at jeg passer inn

Cæsar-stjernen om: ** Sexscenene ** Livet med kona ** Ser aldri seg selv på TV

HOTEL CÆSAR (VG Nett) Kim Kolstad blir hele tiden stoppet av folk som vil hilse på Jens August Anker-Hansen. Selv vil han ikke engang definere seg som skuespiller.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Siden 1998 har Kim Kolstad vært Jens August Anker-Hansen for det norske folk. «Hotel Cæsar»-arvingen som behandler damene som leketøy og tenker mest på seg selv. Privat har 40-åringen vært gift med kona Roseanna i snart 16 år.

Han blir ofte stoppet av folk som vil hilse på Jens August på gata - og har ingenting imot det - men det er likevel mye som skiller Oslo-gutten Kim fra rollefiguren. Én ting er troen på at andre mennesker kan bidra med noe positivt.

Hva synes du om Fangene på fortet?Si din mening her !

- Jeg er litt mer lagspiller. Han er mer notorisk på å kjøre sitt eget løp. Ellers er det mye annet rart, Jens August er litt sur og grinete. Jeg har det morsommere enn ham, tror jeg, sier Kolstad til VG Nett, når vi møter ham mellom innspillingene på «Hotel Cæsar» ved Torshov i Oslo.

Denne våren er Kolstad aktuell med Fangene på fortet - i tillegg til såpeserien. Skuespilleren, som har hatt fri fra hotellet i tre år siden starten i 1998, sier han har mange forskjellige interesser.

- Jeg har egentlig alltid vært sånn som slet litt med å føle at jeg passet inn i mange sammenhenger. Som det å være skuespiller, for eksempel. Jeg føler ikke egentlig at jeg er det. Mens mange med samme jobben ville følt at dette er mitt yrke, min profesjon og mitt miljø, føler jeg det ikke sånn. Jeg føler jeg er et menneske som er interessert i mye rart og liker mye forskjellig, sier han.

Les også: Disse skal delta i Fangene på fortet

Lykkelig gift

- En annen ting som skiller deg fra Jens August er ditt forhold til kona. Fortell litt om det.

- Vi har vært gift i 16 år til sommeren. Vi traff hverandre på «drama school», da jeg studerte drama i England. Det gjorde hun og, for hun er engelsk. Vi giftet oss et halvt år etterpå, og har vært gift siden den gang, sier han.

- Og du er fortsatt lykkelig?

- Lykkeligere og lykkeligere, vil jeg si.

- Hvorfor det?

LYKKELIG GIFT: Kim Kolstad og kona Roseanna i 2006. Foto: Annemor Larsen, VG.

- Jeg tror det er sånn at alle mennesker er i kontinuerlig utvikling, enten vekst eller forfall. Og hvis man skal slå følge med et annet menneske på veien, over så lang tid, er man nødt til å ta det med i beregningen. Mennesket som er bestekompisen og elskeren min i dag, er ikke det samme mennesket som jeg giftet meg med for 16 år siden. Og motsatt, hvis hun ikke forstår at jeg ikke er den samme mannen som den gangen vil det aldri fungere, sier Kolstad.

Les også: Vurderer å vrake Storm fra «Cæsar»

Mens Jens August er notorisk utro, tar 40-åringen sterk avstand fra uærligheten til Jens August.

- Det med å gå bak ryggen på folk fungerer ikke for meg. Det er det aspektet med måten Jens August er på som er lengst fra der jeg er.

Surrer med sex-scener

Med til sammen ni år som kvinnebedåreren i såpeserien «Hotel Cæsar» har Kolstad trolig vært med på flere sexscener enn noen annen skuespiller i Norge.

- Det er sikkert mange, men ikke så mange som folk tror. Det skjer ikke hver uke, men det har skjedd konsistent over lengre tid, så folk opplever at det er en uendelig rekke, sier han.
Kolstad innrømmer imidlertid at han har mistet oversikt over sexscenene. Når VG Nett spør om det er noen scener han husker bedre enn andre, må han gi tapt.

- Jeg husker ikke helt, det går sånn i surr med de sexscenene. Jeg ser det jo ikke på TV heller. Det hender jeg kikker på video og ser scenene mine, men av alt som tar tid har jeg i hvert fall ikke tid til å sitte og se på TV, sier han.

Ikke bare morsomt med TV-sex

Han synes likevel de morsomste er når han skal spille Jens August som blir tatt på fersken. For eksempel når han har sex med Liv (Natalie Tonga), og blir tatt på fersken av Eva (Rudy Claes).

- Han ligger og har seg, hun kommer inn døra og han reagerer bare med et «hei», han underspiller sjokkfaktoren. Han er ikke flau over å bli tatt på fersken. Så essensen av karakteren kommer frem; han gir f, sier Kolstad.

Saken fortsetter under bildet ...

BISCAYAPIRATENE: Kim Kolstad er på lag med Jannike Kruse, Steinar Ege og Henning Solberg i Fangene på fortet. Foto: TV 3.


Men det er ikke alltid er like kult å gjøre de amorøse scenene.

- Det som er med sexscener er at det er det samme som vanlige scener. Noen lekekamerater har man det morsommere sammen med, og har du det ikke morsomt sammen, kjenner du det bedre når det er intimt. Da må man bare bite tennene sammen og gjøre det beste ut av det. Når man bare skal sitte overfor hverandre og prate, er det greit, men når man skal ligge oppå hverandre og rulle rundt, er det ikke like kult hvis kjemien ikke er god, sier Kolstad.

Lørdag skrev VG Nett at Kolstad ønsker å bruke mer tid på implementering av miljøvennlig teknologi, og at det kan gå ut over jobben i «Hotel Cæsar».

Les også: Kim Kolstad vil trappe ned på «Cæsar»

Vil fortsette

Likevel er 40-åringen innstilt på å fortsette i såpeserien.

- Jeg liker veldig å jobbe her, og kunne tenke meg å fortsette - kanskje ikke like mye - men en stund til, i hvert fall, sier han.

Han sier han ofte får spørsmål om det at han har spilt Jens August så lenge hindrer han i å få andre jobber. Selv ser han ingen problemer med andre roller, men han mener det er opp til andre å svare på.

- Er det uaktuelt for deg å spille noe annet enn Jens August?

- Nei, det er helt greit for meg. En av fordelene med Hotel Cæsar er at man lærer faget, ikke bare å spille Jens August. Så jeg kunne sikkert spilt masse annet, jeg, og jeg kommer sikkert til å gjøre det og. Men jeg liker ikke å pese rundt på auditions, det må skje på en litt mer organisk måte.

Les flere kjendissaker på vg.no/rampelys .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder