1 av 9

Yvonne vant «The Voice» 2015

VG anmeldte låt for låt

TV

Øyvind og Yvonne i superfinale

18-åringen klarte ikke å holde tårene tilbake da hun stakk av med seieren i «The Voice» 2015 og platekontrakt.

Publisert: Oppdatert: 12.02.16 21:05

Etter runder med blind auditions, dueller, knockouts og livesendinger var Filip Bernard Jensen (23), Nicoline Berg Kaasin (26), Yvonne Nordvik Sivertsen (18) og Øyvind Boye Løvold (34) klare for finale i «The Vocie».

Først sang alle deltakerne en låt, før de to som fikk flest stemmer fra publikum opptrådte en gang til i superfinalen. Til slutt ble det klart at det var Yvonne Nordvik Sivertsen som vant.

– Tusen hjertelig takk!, sier en tydelig rørt vinner fra scenen.
Yvonne imponerte VGs anmelder! Se terningkast og anmeldelse av alle låtene lenger ned i saken!
Til VG forteller hun at hun var svært overrasket over å ta hjem seieren, og at hun ikke klarte å holde gledestårene tilbake.

– Det er helt fantastisk. Jeg har lært så mye om meg selv. Samarbeidet med mentor Espen Lind har også fungert veldig bra, han har vært ærlig hele veien, sier hun og legger til:
– Nå blir det hard jobbing fremover. Jeg vil ikke bli en av de som blir glemt!

Både familie og venner var med i salen da 18-åringen ble kåret til vinner. De var glade og stolte over Yvonne.

– Dette er så sykt fortjent. Hun har blitt fortalt at hun ikke kan synge. Dette er payback på høyt nivå, sier tvillingsøster Malin til VG.

– Dette var helt vilt og veldig velfortjent, legger moren Reidun Norvik til.
VGs anmelder Morten Ståle Nilsen anmeldte låtene fortløpende. Se hans dom og treningkast her!

Skolert sanger


Etter at dommerne og de fire finalistene hadde holdt sitt åpningsnummer var Øyvind Boye Løvold, som har Hanne Sørvåg som mentor, først ut på scenen. Han fremførte Josh Groban-låten «To Where You Are».
– Som vanlig er jeg kjemperørt. Jeg har frysninger, og jeg kjenner det virkelig på meg. Jeg unner deg å få oppfylt denne drømmen av hele mitt hjerte, sier Hanne Sørvåg.

Morten Ståle Nilsens dom:

– La ikke hipsterskjegget- og lua narre deg: Boye Løvold er en skolert sanger. Skolert nok til å prøve å gå fløtepusprinsen Josh Groban i næringen – og komme brukbart unna med det. Han virker minst sikker i det dype registeret, helt innledningsvis, men har full kontroll på resten, og får støtte fra et kor. Supergrei skuring, liksom – men har han personlighet nok i røsten til å være en soloartist, slik åpenbart Groban har? Hmm. Høyst usikkert.

For høytidelig

Andre kvinne ut var Nicoline Berg Kaasin, som har hatt Sondre Lerche som mentor gjennom konkurransen. Hun fremførte sangen «Delirious» av Susanne Sundfør.

– Nicoline har fortsatt å utfordre seg selv. Denne låten har Nicoline hatt lyst til å synge i lang tid, og jeg kan ikke ta noe av æren. Det er helt fabelaktig. Det er gøy å se at du bruker finalen til å strekke deg, med en sånn ro og eleganse, sier en fornøyd Sondre Lerche.

Morten Ståle Nilsens dom:

– Susanne Sundfør har Norges mest betagende kvinnestemme, klasse pop. Store sko å fylle, og Berg Kaasin går helt tydelig til oppgaven med respekt. For mye respekt? Nicoline synger pent og rent, men hennes «Delirious» er mer skoleflink enn egentlig sjelfull. Inntrykket styrkes av de teatrale håndbevegelsene, den dramatiske hvite kjolen – og dansingen bak henne. Sundfør synger den mer naturlig. Dette blir i overkant høytidelig.

Menneskelig kvalitet

Yvonne Nordvik Sivertsen, som droppet russetiden for «TheVoice», fortsatte konkurransen. Hun fremførte låten «Howl» av Alex Vargas til stor begeistring fra mentor Espen Lind.

– Espen er veldig, veldig stolt. Du har en kontakt med publikum, og det du gjør er ikke noe man kan lære seg. Det definerer en stor artist, sa Lind, som i forrige uke kom sammen med den tidligere «TheVoice»-deltakeren Lisa Tatjana Frimanslund til kjendisbryllup.

Morten Ståle Nilsens dom:

– Nordvik Sivertsen synger på en slik måte at man til tider sitter litt ytterst på stolen og håper at det skal gå bra. Det går bra, i alle fall i kveld, og poenget er at dette lille «usikkerhetsmomentet» gir fremføringen hennes varme. Hun er ikke bare en fiks ferdig, prefabrikert «sangstjerne» – hun utstråler en betagende, menneskelig kvalitet. Verden er full av folk som er dritflinke til å synge. Ikke alle kan få en til å bli engasjert i det som synges. Her klarte Nordvik Sivertsen nettopp det.

Klisje

Det var Filip Bernard Jensen som var sistemann ut i første runde. Han fremførte «Hey Ya» av Outcast, og har Yosef Wolde-Mariam som mentor. Yosef var strålende fornøyd med sin deltaker.

– Jeg syns han er helt rå! Han blir bedre og bedre for hver gang. Han har en evne som gjør at folk digger det han gjør, sier Yosef.

Morten Ståle Nilsens dom:

– Å nei! Klisjeen over alle klisjeer – «dekonstruksjon» og «unplugged-ifisering» av en kjent, kjær poplåt? Neida. Etter en kort introduksjon ved pianoet, kommer Outkast-låten seg opp i sitt vante tempo. Effekten er paradoksalt nok at sangen mister fokus, og blir et lett stressende showbiznummer hvori sirkusinnpiskeren selv forsvinner i manesjen, redusert til statist en av gjeng «helsprø» dansere. Vokalinnsatsen hans er grei, men ikke sterk nok til at han klarer å erobre låten på noe vis.

Det var Filip Bernard Jensen som var sistemann ut i første runde. Han fremførte «Hey Ya» av Outcast, og har Yosef Wolde-Mariam som mentor. Yosef var strålende fornøyd med sin deltaker.

Til superfinale

Etter at alle deltakerne hadde fremført sin finalelåt var det kun to som kunne gå hele veien til superfinalen. Det var 34-åringen Øyvind Boye Løvold og 18-åringen Yvonne Nordvik Sivertsen som trakk det lengste strået.

Nordvik Sivertsen var først ut i superfinalen, og sang «Youth» av Daughter. Hun fikk stående applaus fra publikum og mentorer, og tørket tårer mens hun sto på scenen.
– Det er bare helt fenomenalt! Det er en lavmælt maktdemonstrasjon. Det er det beste du har gjort i hele konkurransen, sa mentor Espen Lind.

Morten Ståle Nilsens dom:

– Begynnelsen bevrer av enten nervøsitet eller følelser. Trolig begge deler – fint låter det i alle fall. Hun tar resolutt fatt i den noe konturløse låten, og synger den med en innlevelse som overgår den i bandet Daughters original. Hun kommuniserer stort alvor, uten at det føles affektert eller «spilt». Nordvik Sivertsen er en sånn «født til å synge»-type. Nydelig.

Godt produkt

Øyvind Boye Løvold sang «Hollow talk» av Choir of young believers, kjent fra TV-serien «Broen».

– Det var helt nydelig. Jeg syns du gjør det så bra, og jeg er så utrolig stolt av deg, sier mentor Hanne Sørvåg.

Morten Ståle Nilsens dom:

– Boye Løvold turnerer låten med kraft og en god dose schmaltz. Slutten får et romantisk, dramatisk løft – som om den var lydsporet til klimakset i en tåredryppende Hollywood-film. Han har musikalartistblod i årene, og synger såldes sikkert og trygt. Udiskutabelt flink, diskutabelt pregløs. Han leverer et godt produkt – mer enn å «leve» det.

Dette er ikke første gang at en «The Voice»-vinner kåres på TV 2. I 2012 vant Magne Furuholmens «oppdagelse» Martin Halla, og i 2013 vant Knut Marius Djupvik, som Lene Nystrøm var mentor for.

Her kan du lese mer om