GAVMILDE: Programlederne Øyvind Fjeldheim og Cathrine Lilleaas måtte gi fra seg mer penger enn TV 2 hadde regnet med i «Pokerfjes». Foto: TV 2
GAVMILDE: Programlederne Øyvind Fjeldheim og Cathrine Lilleaas måtte gi fra seg mer penger enn TV 2 hadde regnet med i «Pokerfjes». Foto: TV 2

TV 2 sprengte budsjett med en halv million

TV

(VG Nett) I kveld er det premiere på TV 2s nye gameshow «Pokerfjes». Deltagerne hadde imidlertid bedre pokerfjes enn kanalen hadde regnet med.

  • Alexander Nyhagen
Publisert:

- Ja, noen har vært så flinke til å bløffe at mange har trukket seg og vi har fått budsjettoverskridelser, sier programmets presseansvarlig Bjarne Laastad til VG Nett.

«Pokerfjes» er basert på et konsept utarbeidet av de to engelske «Pop Idol»-programlederne Ant & Dec. Det er seks deltakere som for hvert riktig svar de gir får en pengesum - som øker for hver runde. Den deltakeren som har samlet minst penger etter en runde, går ut.

Du kan imidlertid forlate konkurransen frivillig, og da få med deg de pengene du har tjent hittil. Målet for deltakerne er altså å lure sine medkonkurrenter til å tro at de har svart riktig på flere spørsmål enn de egentlig har - slik at en annen velger å trekke seg.

Smarte eller feige

Problemet for TV 2 var altså at flere enn forventet trakk seg frivillig med gode pengesummer i løpet av serien, noe som resulterte i at kanalen gikk på en budsjettoverskridelse på nærmere en halv million kroner - omtrent tolv prosent.

- Vårt budsjett baserer seg på erfaringer fra utlandet, så det tyder jo på at en del av de norske spillerne har bedre pokerfjes enn de i utlandet, fortsetter han.

- Eller så er de norske feigere og trekker seg før, kanskje?

- Ja, det kan også være at flere trodde at de lå dårlig an, ja.

- Ingen drømmesituasjon

Laastad innrømmer at det ikke er idealt for kanalen å gå på en budsjettsmell.

- Dette er ikke en drømmestuasjon, nei. Det er selvfølgelig hyggelig å gi folk penger, men en halv million er mye. Vi hadde hatt store problemer om dette skjedde i alle våre gameshow, sier han.

Det skal gå syv programmer av «Pokerfjes» denne våren, og det kommer også syv til høsten.

- Hvis dette fungerer bra, er det ikke utenkelig at vi går videre med «Pokerfjes». Da har vi også nyttig erfaring i forhold til budsjettet, sier Laastad.

Programlederne i «Pokerfjes» er Øyvind Fjeldheim og Cathrine Lilleaas.