SEERMAGNET: Charlie Hunnam spiller hovedrollen Jackson «Jax» Teller i «Sons of Anarchy».

SEERMAGNET: Charlie Hunnam spiller hovedrollen Jackson «Jax» Teller i «Sons of Anarchy». Foto:James Minchin/fx,

Rekordtall  for «Sons of Anarchy»-finalen i USA

Kun 22 000 så finalen i Norge

Den amerikanske TV-serien satte ny rekord da seriens siste episode ble sendt i USA. I Norge var finaletallene langt mer beskjedne.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Siden første episode av motorsykkel-dramaet fra den fiktive byen Charming i California ble sendt i 2008 har amerikanerne vist økende interesse for FX Networks-serien. Da serien siste episode ble sendt for det amerikanske publikumet i forrige uke, var det hele 9,26 millioner som benket seg foran TV. Dette er de høyeste seertallene serien har hatt.

De ferske tallene er levert av live-pluss-3 data, skriver Hollywood Reporter.

– Det er en sjelden og bemerkelsesverdig prestasjon for et TV-show å nå sitt og kanalens høyeste tall i den siste sesongen, sier FX Networks-sjefen John Landgraf, og takker skaperen bak serien, Kurt Sutter, og hans team for en episk reise.

Seriens forrige rekord ble satt da 9,25 millioner fikk med seg første episode av den syvende og siste sesongen som ble sendt i september. I gjennomsnitt er det 7,54 millioner seere som har sett sesongen. Det er 560 000 fler seere enn den sjette sesongen, som hadde et gjennomsnitt på 6,98 millioner.

LAVE TALL I NORGE: Rollefigurene Juice (Theo Rossi), Jax (Charlie Hunnam) og Chibs (Tommy Flanagan) lokket kun 22 000 norske seere da finalen ble sendt i går. Foto: TV 2 Foto: ,

Den siste episoden av serien ble sendt mandag kveld for det norske publikumet, og 22 000 seere fikk den med seg. I snitt har sesongen hatt 28 000 seere, så finalen var ikke en opptur for serien med norske øyne.

TV 2 har langt lavere tall å vise til enn FX, og Nina Lorgen Flemmen, direktør for internasjonale programmer og sekundærkanaler i TV 2, skulle ønske flere hadde fått med seg serien som er blitt sendt på TV 2s søsterkanal ZEBRA.

– Det er bare å gratulere amerikanerne med supre seertall. I Norge er serien meget godt likt blant yngre menn, og i et lite land som Norge blir nedslagsfeltet mye mindre – selvfølgelig skulle vi gjerne sett at flere fant frem til denne serieperlen, sier Lorgen Flemmen

Lorgen Flemmen forklarer at «Sons of Anarchy»blir sendt på ZEBRA og ikke TV 2s hovedkanal fordi serien ikke har stor nok bredde.

– Det er mange gode serier og dessverre kan ikke alle få sendetid på TV 2. Et eksempel på en serie som får plass på TV 2 nå rett over nyåret er «Madam Secretary», som fikk 17 millioner seere på sin premiere, sier hun.

Ifølge TV 2s kommunikasjonsavdeling er serien den tredje mest etterspurte og populære på TV 2 Sumo de siste tre ukene. «Hotel Cæsar» og «Homeland» er større.

Charlie Hunnam – som til slutt takket nei til å være med i filmatiseringen av «Fifty Shades of Grey» – blir ikke arbeidsledig nå som serien er over. Ifølge filmdatabasen imdb.com skal han spille i Guy Ritchies «Knights of the Roundtable: King Arthur» og Hany Abu-Assads «The Mountain Between Us».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder