SNIPP, SNAPP, SNUTE: Hilde Ostad, Stine Sørum og Finn Olav Odde er ute av «Farmen». Foto:TV 2,

Disse røyk ut rett før «Farmen»-semifinalen

Etter en matkonkurranse, og en slitsom hinderløype ble det klart at Finn Olav Odde, Hilde Ostad og Stine Sørum er ute av «Farmen» - rett før semifinalen.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

Mandag denne uken startet finaleuken på «Farmen», og den første semifinalisten ble klar. Etter en øksekastkonkurranse sikret 51 år gamle Olav Harald Ulstein fra Sykkylven seg den første plassen i semifinalen.

Gårdskonkurransen som består av tre deler, og en hinderløype, avgjør hvilke tre deltakere som går videre til semifinalen.

I den første delen av gårdskonkurransen fikk deltakerne 30 minutter på seg å bygge et gjerde, og deretter skulle de sele en hest og frakte tømmerstokker langs en løype uten å velte hinder.

Overraskende

Etter to konkurranser hadde både Finn Olav Odde og Magnhild Vik åtte poeng hver, Hilde Ostad og Stine Sørum hadde to poeng hver, og Charlotte Thøgersen ikke fikk poeng i konkurransen to deler.

Den siste delen av gårdskonkurransen var en matkonkurranse, og for noen, som Stine som er kokk, så konkurransen ut til å være midt i blinken. Likevel kom vinneren av konkurransen overraskende på mange. Charlotte Thøgersen ble den som gjorde det best, og fikk med seg fem poeng fra matkonkurransen.

– Jeg tror at jeg sjokkerer folk nå mot slutten. Jeg har ikke vært i tvekamp, og har ikke fått vise meg frem. Alle trodde jo at Stine skulle vinne den, og hun sa til meg: «Hvis du vinner over meg, så klikker det for meg», og jeg sa jo bare til henne at det ikke kom til å skje. Men jeg vant, sier hun muntert før hun legger til:

– Jeg følte at jeg hvis jeg vil ha en mann så må jeg jo vise at jeg kan lage mat.

VGTV:«Farmen»-Finn Olav: Jeg har vunnet hele kongeriket

VIDERE: Charlotte Thøgersen klarte i kveldens program å kvalifisere seg til semifinalen. Foto:TV 2,

VG+: «Farmen»-Charlotte sminket seg for å skjule ansiktet(krever innlogging)

Hinderløypen ble tøff

Selv om Charlotte sikret seg den største poengsummen i matkonkurransen, fikk Magnhild 2 poeng - noe som sikret henne den andre semifinaleplassen.

Etter de tre delene av gårdskonkurransen var det klart for hinderløype for de fire gjenværende deltakerne uten semifinaleplass. Etter en slitsom og våt løype for alle fire - havnet Hilde på fjerdeplass, Stine havnet på tredjeplass, og Finn havnet på en andreplass - dermed var Charlotte Thøgersen som vant også denne konkurransen, og sikret den siste semifinaleplassen etter finaleukens gårdskonkurranser.

Finn Olav, Hilde og Stine måtte dermed forlate «Farmen» etter ni og en halv uke.

– Det var faktisk veldig godt å ryke ut nå. Jeg hadde mistet litt av humøret, og gledet meg rett og slett til å komme ut. Man gikk jo inn med intensjonen om å vinne, men etter hvert var ikke det så viktig lenger. Så det var ikke trist å ryke nå - det var en energiboost, sier Stine.

Hilde har en mann og tre barn hjemme, og hun synes det var greit å reise hjem.

– Det var godt å få komme hjem og få ting på stell. Sønnene mine synes det hadde blitt litt mye kebab mens jeg var borte, ler Hilde før hun legger til:

– Men det har vært gøy, og det har vært en interessant reise.

Finn Olav ble bestefar mens han var på «Farmen», så selv om han synes det var trist å måtte forlate gården uten å ha seieren i boks, så ventet det noe godt på ham hjemme.

– Jeg kjørte rett fra «Farmen»-gården og la veien om Stavanger. Det var mitt første møte med det nye barnebarnet, og jeg ble der i noen dager før jeg satt kursen hjemover, sier Finn Olav til VG.

UTE: Finn Olav Odde måtte etter kveldens episode pakke sammen sakene sine og forlate «Farmen»-gården. Foto:TV 2,

Semifinalistene klare

Etter at Charlotte var raskere i hinderløypen ble det klart at hun var klar for semifinale på «Farmen», og selv om hun er videre, var det ikke bare moro for 24-åringen.

– Jeg husker ikke den hinderløypa. Jeg må ha flydd. Jeg tror virkelig at jeg fløy gjennom den, sier Thøgersen før hun fortsetter:

– Jeg er veldig glad for at jeg vant - men samtidig så unnet jeg Finn en plass i semifinalen, og det at han ikke fikk blitt med videre var tungt. Jeg følte at jeg ødela for han, men samtidig så var jeg veldig stolt av meg seg. Dette klarte jeg helt selv, og derfor føler jeg at fortjener plassen i semifinalen.

Nå er alle semifinaleplassene klare, og i søndagens finaleepisode er det dermed klart for kamp mellom Charlotte, Olav Harald og Magnhild.

Tidligere denne sesongen har Bjørn Egil Mogenstad, Daniel Godø, Sol Maja Otterstad, Magnus Melkeraaen, Malin Vassnes, Frank Tore Aniksdal, Reidar André Grøset, Ørjan Hult og Alina Vassnes forlatt gården.

Les også

 1. «Farmen»-Olav klar for semifinale

  I kveldens episode av «Farmen» kunne én deltaker sikre seg en plass i semifinalen.
 2. Sesongrekord for «Farmen»

  Seersuksessen fortsetter for «Farmen». Søndag så hele 1.035.000 seere på realityserien.
 3. Alina ute av «Farmen» rett før finaleuken: – Skikkelig surt

  I sesongens siste tvekamp var det duket for jentekamp på «Farmen», og i kveld traff ikke øksen godt nok for Alina…

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. «Farmen»-Olav klar for semifinale

 2. «Farmen»-Charlotte slått ut i semifinalen: – Jeg er både trist og lykkelig

 3. Alina ute av «Farmen» rett før finaleuken: – Skikkelig surt

 4. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

 5. Gaute Grøtta Grav hyller «Farmen»-Finn på Facebook

 6. Magnhild vant «Farmen»: «Farmen»-Olav om finaletapet:
  – Det er greit å tape mot en venn

Fra andre aviser

 1. Over og ut for Farmen-Oddvar

  Fædrelandsvennen
 2. Norges nye rikskjendis har vært cowboy hele livet. Det er ikke nødvendigvis noe Lothepus vil anbefale.

  Aftenposten
 3. Klæbo slått i spurten, men roses for god sportsånd: – En virkelig fin fyr

  Bergens Tidende
 4. Dette er kandidatene til Aftenpostens Gullmedalje 2017

  Bergens Tidende
 5. Flere kan ta gull: Her er Hordalands OL-håp!

  Bergens Tidende
 6. Er dette Kristiansands flotteste julegate?

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder