Nær døden etter MC-ulykke

HJEMME: Reidar André Grøset har fulgt Farmen i sofaen sammen med familien. Tvillingene Morten og Espen, kona Heidi og hundene Tino og Dennis. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

«Farmen»-Reidars private drama

ORKDAL (VG) Ikke noe drama på «Farmen» kunne overgå Reidar Andre Grøsets MC-drama i 2001. Da han våknet fra koma, var familien samlet rundt han på St. Olavs hospital.

 • Tor-Hartvig Bondø

Artikkelen er over fem år gammel

I kveld ble han sendt hjem fra gården.

- De hadde fått beskjed om komme, da hodeskadene var så store at legene ikke kunne si om jeg ville overleve, forteller Grøset.

Når VG møter han er hele familien samlet på TV stua hjemme på Fannrem i Orkdal. De er alle smertelig klar over at det ikke er en selvfølge at de kan være sammen.

- Du får et litt annet perspektiv på livet etter en slik hendelse. Du får et annet syn på hva som er viktig og ikke, sier Grøset, som syntes ukene på «Farmen» var en artig opplevelse. Etter å ha søkt om å få være en rekke ganger, fikk han oppleve ukene med hverdagsdrama under innspillingen.

Men sitt livs største drama opplevde Reidar Andre i Halsa en sommerdag i 2001. Han og noen venner hadde kjørt fra Ordal med motorsyklene, og kjørte på de svingete veiene langs E 39.

- Jeg husker ingenting fra ulykken selv, men de som kjørte sammen med meg har fortalt meg hvordan de opplevde det.

Reidar mistet kontroll på sykkelen, og ble kastet av. Han fløy mer en tredve meter for han slo inn i et tre med voldsom kraft. Under lufteturen unngikk han med centimeters klaring et veiskilt. Hodet slo inn i treet med så voldsom kraft at hjelmen ble knust som et eggeskall. Kraniet hadde brudd på to steder. Han hadde brudd i høyre hånd, venstre skulder og venstre hofte.

ETTER ULYKKEN: Reidar André Grøset etter den dramatiske MC ulykken i 2001. Foto:Privat,VG

- Legene var redde for at hodeskaden var så stor at jeg ikke skulle overleve, men heldigvis våknet jeg igjen. Jeg husker familien sto rundt meg, og jeg husker at jeg hadde forferdelige smerter.

- Du så ikke særlig pen ut heller, skyter kona Heidi inn.

Motorsykkelen hadde vært en viktig del av Reidar Andres liv fram til den store ulykken, som var hans andre. I 1991 slapp han imidlertid lettere fra sin første ulykke. «Bare» to brukne armer.

- Jeg føler at jeg har brukt opp mine sjanser, Jeg kjører fortsatt motorsykkel av og til, men på en helt annen måte. I 2001 var det nok fryktelig nært at Heidi ble alene med ansvaret om fire barn. Ingen har noen garanti hvor lenge man lever, men jeg har bestemt meg for ikke å utfordre skjebnen på samme måte igjen, sier Reidar Andre.

Etter ulykken tok det lagt tid før han var helt frisk. Han jobbet som baker, noe som medførte nattarbeid fem dager i uken.

- Legene mente at jeg på grunn av hodeskaden måtte unngå nattarbeid. Derfor ble til at jeg omskolerte meg til sykepleier, forteller Reidar Andre

I dag jobber han dels som tømrer dels som sykepleier.Action

Noe av behovet for spenning i hverdagen fikk sitt utløp gjennom deltagelsen i «Farmen». Etter flere forsøk, bestemte han seg for å gå hardt ut på audition denne gangen. Med noen saftige uttalelser fyrte han opp en kraftig diskusjon.

- Flere av kvinnene som var der gikk i strupen på meg, så jeg ble lagt merke til. Jeg tror det var derfor at jeg kom gjennom denne gangen. Selv om han røk ut før vinneren skulle kåres, angrer han ikke på at han var med.

- Det var en artig erfaring å ha med seg. Og jeg merker at ikke minst etter den siste ukes fokus på Olav Harald Ulsteins oppførsel i media, merker jeg at mange følger med. Mange gir meg kommentarer både på Facebook og når jeg møter dem på Prix’en. O

Les også

 1. - Fredag er den store ordførerdagen: Farmen-oppgjør i Sykkylven

  Nå er Olav Harald Ulstein, varaordfører i Sykkylven og «Farmen»-deltager tilbake i hjembygda.
 2. Malin måtte forlate «Farmen: - Helt greit

  I kveldens tvekamp traff ikke øksen godt nok, og Malin Vassnes (21) røk ut av «Farmen».
 3. Tidligere «Farmen-verstinger» hyller Frank

  Frank Tore Anniksdal (44) var drittsekken på «Farmen». Men han får det beste skussmål fra tidligere sesongers verstinger…
 4. «Farmen»-utfordrer om «svarte folk»-kommentar: – Han liker å lage drama

  I kveldens episode av «Farmen» møtte Frank Tore Anniksdal på en utfordrer han ikke er vant til – en innvandrer.
 5. Over en million så «Farmen»-Frank tape

  Søndagens «Farmen»-tvekamp, hvor omstridte Frank Tore Aniksdal (44) røk ut, fristet rekordmange seere.
 6. Sol ble første jente ut av «Farmen»:     - Det er bittert

  Etter en uke med skuffelse og tårer, tapte Sol Maja Otterstad (20) tvekampen.

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Her er årets «Farmen»-utfordrere

 2. «Farmen»-utfordrer om «svarte folk»-kommentar: – Han liker å lage drama

 3. Nina forsvarer pappa etter «Farmen»-drama

 4. Slik er livet etter «Farmen»

 5. Pluss content

  Sekundene som endret Thorbjørns liv

 6. Pluss content

  Slik opplevde vi å være i koma: Levende død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder