GJØR SEG BEMERKET I UTLANDET: Bilde fra «Halvbroren», unge Barnum (Oskar Sandven Lundevold) Arnold Nilsen (Jon Øigarden) og Fred (Frank Kjosås). Foto: Monster/NRK

«Halvbroren» hedret i Frankrike

Halvbroren vant to priser lørdag kveld under den store gallaen på FIPA Festival International de Programes Audiovisuels i Frankrike.

Artikkelen er over syv år gammel

Festivalen går av stabelen i Biarritz i Frankrike, og den norske TV-serien gjorde seg godt bemerket under prisutdelingen.

Kast terning og si din mening om «Halvbroren» her!

Serien vant prisen prisen både for beste mannlige skuespiller (Frank Kjosås) og beste kvinnelige skuespiller gikk til Halvbroren. Sistnevnte pris gikk til trioen Ghita Nørby, Mariann Hole og Marianne Nielsen.

-Det er ekstremt morsomt at norsk TV-drama kan spise kirsebær med de store. «The Newsroom»(USA), «Parade's End» (England), «Utopia» (England"), «Line of Duty» (England), «Falcon» (England", «One Night» (England), «En Pilgrims død» (Sverige) og mange mange andre. Dette var en internasjonal jury, på en av de største TV-drama festivalene i Europa, så det er klart det en bra kveld, sier regissør Per-Olav Sørensen.

Han er spesielt fornøyd med at skuespillerensemblet ble hedret av franskmennene.

- At juryen velger å gi pris til hele gjengen i Kirkeveien, Ghita Nørby, Mariann Hole og Marianne Nielsen, er storveis. De syntes de spilte fletta av de fleste. Og at Frank vant for sin rolle, det satt jeg faktisk og ventet på. Visste utlandet ville like ham, legger han til.

-Men det er også to indirekte priser til Mette M. Bølstad på manus. Uten noe godt å spille, ingen skuespillerpriser!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder