PROGRAMLEDER: Frithjof Nilsen leder TV-satsingen «Lost in Time», hvor seerne kan delta fra sofakroken. I programmet blir virkelige mennesker plassert inn i en virtuell verden. Foto: DISCOVERY NETWORKS

«Lost in time» får fortsette på skjermen

TV Norge har besluttet å gi tv-programmet en ny sjanse etter at de lørdag opplevde problemer med mobilappen for andre gang.

 • Eirik Tufteland Kroken

Artikkelen er over tre år gammel

Tv-programmet der seerne hjemme i stua kan konkurrere og vinne pengepremier gjennom en mobilapp, har hatt en trøblete start.

Både under premieren for to uker siden og på lørdag, hadde brukerne problemer med å logge seg inn og delta i konkurransen.

Etter lørdagens problemer fortalte kanalen til VG at de skulle vurdere programmets fremtid.

Mandag har TV Norge besluttet å la «Lost in time» fortsette, men sier de trenger en pause for å sørge for at problemene ikke oppstår igjen.

Les også: TV-seerne reagerer etter at TVNorge-program annonserte «tullevinner»

Beklager overfor seerne

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, beklager problemene som tv-programmet «Lost in time» har hatt i startfasen, men sier at de ikke gir opp programmet og lar det fortsette på skjermen etter påske. Foto: TVNorge/Anita Arntzen

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk sier til VG at han har tillit til at problemene nå blir ordnet.

– Når vi sier vi har tiltro til The Future Group så innebærer det at de har gitt oss forsikringer om at endringene de foretar nå, skal løse problemene.

Han forsikrer samtidig at neste episode skal gå uten problemer.

– Vi har besluttet å gi programmet en kort pause til over påske. Neste episode kommer på skjermen lørdag 22. april klokken 20.00, sier Landsverk, som roser teknologien til The Future Group:

– De har bygget en imponerende spillopplevelse fra scratch, og det ville vært galt om innkjøringsproblemer skulle sette en stopper for et godt konsept. Det er uheldig at det rammer seerne våre, og vi beklager til alle som har benket seg og opplevd problemer, sier han.

Les også: TVNorge tar «Dødens tjern» av lufta

Gikk for nødløsning

Da programmet startet klokken 20.00 lørdag, tok det ikke lang tid før brukerne opplevde å ikke komme inn på mobilappen.

TVNorges mediesjef Hanne McBride, bekreftet raskt problemene og opplyste etter hvert at problemene denne lørdagen ikke var like store som under premieren.

Likevel måtte programmet ta i bruk en nødløsning da en vinner skulle kåres.

En av TV-seerne vant 347.000 kroner, men vedkommende hadde ikke spilt under live-sendingen.

Vinneren hadde registrert seg i appen før klokken 16.00 lørdag, og var dermed med i trekningen dersom programmet fikk problemer nok en gang.

– Vi hadde en backup-løsning dersom noe skulle skje denne gangen også, og vi måtte til slutt gå for den. Det var ikke fordi folk ikke fikk spilt, men fordi vi ikke fikk tilgang til spilldataene mot slutten av live-sendingen. Men det har vært informert på våre sider og på Facebook på forhånd, sa McBride lørdag kveld.

Mer om

 1. TVNorge
 2. TV-serier

Flere artikler

 1. TVNorge skal vurdere fremtiden til «Lost in time»

 2. Alle gode ting var tre for «Lost in Time»

 3. Seerne svikter TVNorge på lørdager

 4. TV-seerne reagerer etter at TVNorge-program annonserte «tullevinner»

 5. Trøbbel for TVNorges storsatsing

Fra andre aviser

 1. Bergensfirma står bak årets nysatsing på norsk TV

  Bergens Tidende
 2. Andreas (22) er første skeive «Ex On The Beach Norge»-deltaker: – Dette vil skape reaksjoner siden jeg kommer fra Sørlandet

  Fædrelandsvennen
 3. 20 år med reality-TV: «Det var mye sex i huset, fordi folk kjedet seg. Til slutt måtte jeg sove i badstuen»

  Aftenposten
 4. Seerstorm da TV 2 Sumo sviktet for andre runde på rad: – Dette er ikke godt nok

  Aftenposten
 5. NRK etter MGP-evaluering: – Vi jobber på spreng for å avklare hva som har skjedd

  Aftenposten
 6. TV 2-Skavlan mistet hver tredje seer

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder